Tuesday, December 23, 2008

kan bagus kalau masa berhenti ketika ini.



naper la aku upload picha ni..
korang mesti plik kan?
actly malam pada picha ni di ambik..
aku baru balik dari peneng..
muka cam penat jer..tapi tak der la penat sangat pun..
masa ni aku kat dataran shah alam.
tenangkan jiwa..
hikhikhik..
thanks...untuk orang yang ambik picha ni..
time ni dia pakai baju oren..
jeans..n bawak beg baru..
seriusly malam ni dia simple..tapi masih manis n cantik cam selalu.
time ni aku hapy sangat..
sampai terlupa yang sebenarnya ini adalah saat yang aku paling takutkan..
n malam ni aku tak tido..
rasa takut nak tido..
sebab setiap saat yang berlalu tu amat berharga..
pas picha ni di ambik..
mungkin ni picha terakhir dia ambik kan untuk aku..
mungkin...
tapi aku tak harap begitu..
aku harap dia akan kembali..
dan kalungkan balik rantai milik john..
kenapa dengan rantai tu..
erm...tak der apa..hanya rantai biasa..tapi banyak pengertian dan kenangan ..
sekarang rantai tu bersama tuan yang berhak..
seperti apa yang aku pernah bagitau diri aku..

"orang yang dpt sentuh dan miliki rantai tu hanya pemilik hati john"

dan sekarang ..
ia terbukti..
its happen now...

hanya menanti ia kembali dan terbukti ia milik dan hak milik john.

hapy bufday adik wan..



Dah dekat 2 minggu berlalu sebenarnya birthday adik aku yang bongsu ni.
antara yang paling rapat dengan aku..
ni la dorang..
adik adik kesayangan aku..
yang pompuan tu namanya
nur azlin..
then yang laki ni ni mohd azwan..
bufday boy malam tu..
actly aku sambut dengan orang yang istimewa malam tu..
siapa?
hihihi..
hanya aku n adik adik aku yang tahu..
actly tu kali pertama aku knalkan dia kat adik aku.
alhamdullah.
adik adik aku ok n terima dia dengan teruja sangat..
alin yang paling nampak..mybe dia tak penah ada akak sblum ni..
erm..picha orang tu tak dapat aku upload kan kat sini..coz sebab tertentu..lagi pun tak mintak permission dia..
hurm..kat mana dia sekarang yer..
ntah la..harap dia ok..harap dia ingat lagi memori bersama aku..

actly bufday adik wan ni 8hb des..
selalu aku sambut samer2 dengan dia..aku 11des..
tapi tahun ni aku tak sambut pun..
hurm..
mesti korang plik kan..
its complicated to xplain..
apa pun..aku da cuba jadi yang terbaik untuk semua..
jadi yang terbaik untuk diri aku..
dirinya..
dan untuk orang di sekeliling aku..

thanks sebab da jadi sebahagian dari memori ini..
sudi wat alynn n adik wan tersenyum..
aku tahu..
ia ikhlas dari hati mu..

terima kasih cinta.

wallet pun boleh masuk air


semalam ntah ape yang aku pk sampai luper nak kuakan
wallet dari sua..
masukan sua tu dalam washing mchine..
hahahahha...
apa lagi..
pas air n sabun dah masuk..
aku dengar msin basuh tu cam bunyi lain macam..
tgok2.. abis wallet aku..

trus kua..
memeng lenjun abis r..
hurm..
apa lagi trus jmur atas paper..
baru aku tau..
macam macam benda ada dalam wallet ni..
hahahha.
duit 10 hinggit lama..
kad atm..
kad debit..
picha..
resit..
kad nama..
macam macam lagi la..

ntah la..wallet pun dah lusuh..
nak ganti yang baru..
dah 3 tahun pakai..
hurm...
nak pilih ni yang payah ni..


ada sale kat mall ni..




Mesra Mall,, dulu aku tak pernah sedar kewujudan mall ni..walaupun sebenarnya dekat giler dengan umah sedara aku..
kuaters petronas carigali.

hurm..apa yang menariknya tentang mall ni..
tak der apa yang menarik pun..
juz sebijik giant yang baru di bukak kat area kemaman..


sebenarnya aku tak tau nama Mall ni mesra mall.
aku panggil giant jer masa dorang memula nak bina..skarang baru aku tau.

dalam perjalanan ke tempat ni..
aku kemalangan..
dekat kuantan..
keta hancur depan..

alhamdulillah ..
aku masih hidup..
cedera?
ada la skit... sikit ker?
tulang rusuk,,dahi..hidung dan tangan..paha skit..kner stering dan tersepit kat dashbord.
keta apa?
adalah..aku ingat nak upload gamba keta tu kat sini..
tak sempat nak ambik..
aku sedar2 dah kat hospital..
klau aku mati pun puas hati..
aku ke kemaman ni sebab hati aku..
bia aku jer tau..

aku tak mintak apa yang aku buat ni ni balas..
cukup sekadar dia tahu..
aku bersungguh sungguh.
aku tak main main..
aku ikhlas..

p/s

no 73.

budak cumel

Minggu lepas...dalam range 11 des smpai 15 des..aku pg pneng..lamer dah tak pg..bilik kat umah kat pneng masih sama.
susun atur nya masih sama..
cuma orang yang guna blik tu jer dah lain..
tapi bilik kat minden height tu masih bilik aku..
actly pneng da jadi rumah kedua aku..
start duk pneng masa umur kecil..masa aku di tingkatan 2 lagi aku slalu balik pneng..
tak heran la kalau aku boleh selongkar peneng ni..dah lamer tak jumpe budak2 kecik yang manje dengan aku..
kalau dulu pantang aku balik peneng..dorang akan berebut nak duk atas riba aku ni..tapi skrang da besa..mungkin dorang segan kot..hahahhaha..
lagi pun aku da lamer tak balik..

kali ni aku balik sebab mengejar cinta aku..
knapa kner kejar...cinta leh lari ker??
ada kaki?

bukan macam tu..
aku mengejar orang yang aku sayang..
siapa??
hanya hati aku dan dia yang tahu..

aku tak pernah jatuh cinta macam ni..

sampai kat pneng..
aku d sambut oleh budak2 kecik yang manje..
haziQ.. 10 tahun
Sara.. 8 tahun
Safiah... 5 tahun
sheReLL hana.. 3 tahun

4 orang budak2 cumel..

p/s

yang kat atas tu safiah..
dan kat bawah safiah tu sherell hana..
picha sara dan haziQ akan di upload nanti..

Tuesday, December 16, 2008

cinta..di mana kamu?

aku down sangat sekarang..
rasa tak mampu untuk tarik nafas dalam dalam..
rasa sebak..
rasa dada ini macam sebu..
kenapa yer?
something missing....
yer... seluruh hidupku hilang..
nafasku hampir padam sekarang..
kenapa aku jadi macam ni..
aku kan kuat..
wake up..wake up..
agh...aku tak berdaya..
aku tak berdaya untuk bangun..
keadaan sekeliling bagai menikam aku.
aku nampak dia di mana mana..
di tempat ku ini..penuh dengan kenangan bersama dia.
pnuh dengan bayangan dia..mampukan aku terus hidup..
mampukah aku tersenyum?
walaupun aku tersenyum..
hanya tuhan yang tahu erti senyuman aku ini..
hanya dia yang mengerti..
aku hanya mahu kau kembali.
hanya mahu cinta ku kembali.
kerna cinta itu buat ku mampu berdiri
kerna cinta tu wat aku terus hidup dari mati..
kembali lah cinta.
aku tetap menunggu mu.
aku tetap berharap pada mu..

p/s - cebisan diari MR JOHN
15 des 2008

bisikan hati seorang yang bernama lelaki

agh....
rasa jiwa ini kosong..
rasa aku ingin menagis semahu mahunya..
tapi aku tak punya teman untuk menangis..
teman untuk aku mluahkan rasa hati sebak sebu di dada ni..
ya Allah...berat sungguh dugaan Mu ini..
rasa kalah dengan dugaan Mu ini..
aku tak pernah mengjangka seteruk ini rasanya.
aku tak pernah rasa sepahit ini cinta..
aku merelakan kerna cinta aku itu ikhlas.
tapi dalam masa yang sama aku berperang dengan hati ku.
aku berperang dengan jiwa aku.
aku mahu memiliki dia.
aku mahu mencintai dia.
aku mahu dia jadi milik aku.
tapi mengapa dia tidak..

aku berlari mengejar cinta..
pada mulanya aku rasa dia makin mendekati aku..
hampir menjadi milik ku..
namun ia tidak begitu..
semakin ku kejar..
semakin jauh dia berlari meninggalkan aku.
mengapa begitu..
apakah cinta ku itu masih tidak cukup.
masih tidak mampu menandingi cinta lelaki itu..
ataupun mungkin dia keliru.
dengan perasaan.dengan jiwanya.
mungkin dia terpaksa kerna terikat.
argh...sakitnya..
mengapa perlu di dustai cinta ini demi menjaga hati..
mengapa perlu begini..
cinta itu bukan untuk menjaga hati..
cinta itu datang dari hati..
cinta itu untuk di kongsi...
bukan untuk di sakiti..

nafas panjang ini masih blum habis..
aku tak mampu hidup tanpa dia.
aku tak mampu untuk berdiri tanpa dia.
aku lumpuh..
jiwa ku kosong..
hatiku bercelaru..

kerna cinta ini aku bertahan..kerna sayang ini aku turutkan.
aku masih menunggu kamu.
menunggu kamu pulang kepada aku..
aku berharap ini hanya mimpi ngeri..
aku kan tunggu saat aku terjaga..
dan aku akn memelukmu erat setelah mata aku terbuka..dan mimpi ini berakhir..
tapi bila..
bila ..akan berakhir..
bila kau kan mjadi milik aku.

p/s- cebisan dari dairi MR JOHN

Friday, December 12, 2008

sweetday

ombak tenang meyapa pantai..aku berjalan kepenatan melayan kerenah pelanggan yang mahu menyewa jetski kepunyaan majikan aku..malas nak layan mulut cabul sorang makcik yang tak puas hati sebab sekejap jer main jetski tu..dia marah2 nak duit balik..aku tinggalkan makcik tu kat mber aku..chong..budak gelogor yang berkerja samer cam aku..beach boy..
aku berjalan menuju ke base..
rasa cam ada orang duk tengok lak..
dari tadi lagi aku dapat rasa sorang amoi ni duk tengok kat aku.start dari aku cakap dengan chong soh bawak makcik cabul tu main jauh2..
aku malas nak tgok amoi tu..tgok dengan ujung mata jer..pehal amoi ni..
aku berjalan terus ke base..kner lalu kat amoi ni ..aku tunduk..dan tarik nafas..dan terus pandang ke depan..
tak menghiraukan amoi yang asyik memandang aku..
'tumpang tanya"
amoi tu dah berdiri dan menghampiri aku..
'awak kerja kat sini ker"
aku jawab
'yer, kenapa..?'
amoi tu mula menunjukan wajah riang sebaik aku menyambut sapaanya..
leh tahan gak la amoi ni..sweet..
putih..
anak cina maner ntah ni sesat kat pantai ni..
aku menyambung bicara
'kenapa?'
amoi ni terus tersenyum n bertanya pasal berapa harga nak main jetski n payung terjun..
aku trus la jawab soalan tu stright to the point jer..
pas aku jawab n bagi tau harga kat amoi tu..
aku trus blah n sambung perjalanan aku g base.
masa tu dah petang malas nak layan custormer..n penat layan mak cik cabul tadi pun tak abis lagi..
amoi tu masih berdiri kat situ..aku trus melangkah...
aku berhenti seketika..
berpaling ke belakang..
aku lihat amoi tu berjalan tunduk..sambil pgang slipar dia..
jalan sambil sepak2 pasir pantai..
hati aku berdetik..
"john..naper ko tak ayat awek tu..sweet gler...ambik la no fon..ker apa ker"
aku berpaling untuk mulakan larian ke arah amoi tu..
baru nak lari kat amoi tu tetiba..

'JOOHHHHNNNN...!!!...WAT NAIK JETSKI TU..DAH PETANG NI.."
suara nyaring bini majikan aku..kak jazmin.
aku terus mbutulkan larian aku ke arah chong yang masih mlayan ketakpuasan hati makcik giler tu..
dari jauh aku melihat amoi tu..
makin jauh..
jauh... dan hilang dari penglihatan aku..

hati ku berbisik..
'datang la lagi...aku akan tunggu kau"
aku tersenyum..

tetiba ..bush...
simbahan air laut kner kat muka aku..
chong dah tergelak2 dah tgok aku..

'aper ni bai..tolak jetski pun senyum2.."


hahahhaha..
kalau di ingat balik klaka jer..
naper la aku tak ayat jer amoi ni dulu..
mungkin dulu pertemuan pertama..
ini kali kedua,,
aku tak bisa lepaskan kau pergi..
aku kan dapatkan cinta aku ..
kamu.

hari ni pantai batu feringgi pneng akan mjadi tempat memori antara aku n dia.
aku nak pergi balik tempat tu..
bersama dia.
suatu masa nanti..
dengan anak2..siapa tau..

kabut ribut kusut

semalam angin shah alam adalah angin terakhir yang myapa aku..
sejuk..aku kesejukan..kesorangan..
kegelapan itu buat aku tenang..namun jauh di sudut hati ini takut..
aku takut dengan bayang sendiri??
mungkin tidak..
aku takut pada sesuatu..
rasa makin cuba aku nafikan..
makin kuat ia mhampiri kau.
aku dah cuba lawan..hati ku..tenangkan jiwa ku..
namun pada saat ni..aku gagal..
apa salah ku..????
aku tak pernah merasai cinta..
ini kali pertama aku jatuh cinta sejujurnya..
mengapa ia bukan milik aku.???
rama rama terbang..
bulan mengambang penuh..
semuanya indah..
mengapa kau harus begini..
sendiri..
menanti sesuatu yang tak pasti..
argh.....
rasa tak adil..
aku membentak..!!!!!!!!
aku marah dengan diri ini..
aku marah dengan skirp yang di tulis..
aku marah dengan pelakon kisah ini..
siapa aku,,
aku bukan TUHAN..
aku tak tahu segalanya..
aku hanya HAMBA..
hamba yang mgikut ketentuaNYA..
tapi aku mahu kau tahu..
aku tetap mencintai kaMu..
lebih dari pada segalanya..
lebih daripada diri aku sendiri..
lebih dari apa yang aku miliki..
aku tahu..
kamu keliru..
kamu tak tahu..
kiri atau kanan..
depan atau belakang..
argh...
sakitnya..

kosong

kosong..

cam tak bermakna apa pa jer 11 des ni..
hanya senyuman kosong..
hadiah yang menyakitkan.
air mata ni gugur lagi.
azrie..
aku harus kuat..
kuat untuk dugaanya..

Saturday, December 6, 2008

hijau n menenangkan..










dah lamer tak mandi air terjun n BBQ..
so kali ni nak kongsi picha picnic kat air terjun n BBQ..
actly..ni pas berniaga untuk pesta konvo..
dah abis niaga..
nak rehatkan otak n hilangkan penat..
tapi sayang tak dapat nak bawak dia join..
sebb orang tu kejer..

tempat ni kat janda baik..bentong pahang.
air terjun nya setinggi 7 tingkat.
tapi tempat yang aku pegi ni dekat dengan D'ark resort..
tempat berlakon citer
kekasih ku seru
erm..best giler..
sejuk sangat air dia..
hijau..n amat menenangkan..
nanti ada masa kita pergi yer..
n plan our vacation..
tak sabar nak bercuti..

cinta n bunga


sejambak bunga
punyai 1001 makna..
punyai 1001 rasa..
untuk yang teristimewa..
terima kasih kerna menyayangiku.
terima kasih cintaku..

mata tak nak tido..

malam ni agak susah mata ni nak pejam..
bangun wat air milo best gak ni..
erm..ambik laptop n duk kat beranda..;layan blog..
risaukan dia.
tadi dia call bagitau keadaan dia..
risau sangat..
esok tak rahu macam mana..
marah kat along..
pikir pendek..
cian kat adik2 beraya berdua..
nak tak nak kner balik...
tapi...
biarla...

agak busan seharian hari ni..zaf n acab yang selalu membebel dah balik kampung..
so dah tak dapat dengar bebelan dorang..sunyi la gak.
tak der saper nak nyakat.
tak der saper nak glak..
tadi g ambik dia balik kerja n g dinner dengan mber lmer aku dulu..
baru jer putus dengan bf dia yang budget best,,
tak puas hati gak la dengan lelaki jongos tu..
hanya tau mgambil kesempatan dan menangguk di air yang kruh..
pandai myusun kata..
pedayakan gadis2..
actly aku dah dengar cter sal mamat ni dari aku matrik lagi..sungguh poyo mamat ni..
tapi tak sangka la plak dia ni da pedayakan mber aku.
tapi ni bukan kali pertama..
dah banyak dah yang dia dapat..
geram gak la..
sebab laki cam ni la yang mrosakkan nama baik kaum lelaki..
badget hensem..gentleman..tapi haprak.
busuk mgalahkan tahi..bangkai..
serius,,kalau mamat ni ada depan aku malam ni..memang gigi dia masuk dalam perot la.
kaki aku dah lamer tak terjah mulut orang ni..
rasanya mampu lagi kot..
hurm..mungkin hari ni hari kau..tapi kalau kena hari aku..
kim salam malaikat 44 untuk ko..

argh..nak tido mata tak ngantuk lagi..
fikiran hanya terbayangkan dia..
erm..harap dia dah tido..
sejuk la plak kat lua ni..
milo atas mja ni dah suam2..
nak habiskan..
n nak cuba tido..
selamat malam..

suatu masa dulu.




bila tengok balik picha dulu banyak yang bermain dalam ingatan ni..
sapa aku..
camner prangai aku.
dari aku di kenali sebagai
azrie..
jerri
rie
john
azrai marcell

setiap satu nama punyai character berbeza..
apa pun ..
itu la aku..

Friday, December 5, 2008

tag untuk .......

1)Do you care if your boyfriend/girlfriend drinks?
nope.. kalau dia penah..n ngaku..jujur..it ok..yang lepas tu lepas la..sumer ada masa silam..kalau masa depan tu,,tak tau la..kalau minum soya tu ok jer..hari2 pun tak per..hihihi

> 2)Do you prefer to take showers at night or in the morning?why?
pagi la..baru fresh skit..malam tak leh mandi sangat..tak elok.

> 3)Are you currently wanting any piercings or tattoos?
tak pun..

> 4)Do you have any expensive jewelry?
ada la.. cincin n glang..nape?

> 5)When was the last time you had coffee?
semalam..

> 7)What’s your favorite color to wear?why u chose this colour?
hitam.. nampak cool

> 8)Who was the last person in your bedroom?
ntah la..lamer tak balik umah ..n lamer tak tgok bilik..
acab kot..sebab dia rumet .

> 9)Were you happy when you woke up today?
yup..sebab bangun2 jer dah tgok dia senyum..

> 10)Are you missing someone?
yup..my mum..my dad..my lover..baru jer jumpe tadi..tapi rindu gak..

> 11)What color shirt are you wearing?
hitam..

> 12)Do you think you will be in a relationship 3 months from now ?
tak..sebab sekarang ni pun dah in relationship..mybe akan makin serius..tahun depan..

> 12)Do you delete people off of friendster?
tak der la plak

> 13)If I looked on your bed what would I find?
my love picha..atas meja stdy ...

> 14)Do you go to the bathroom with the door open or closed?
close..kalau open..aku tutup r..

> 15)Sleep on your back or stomach?
aku selalu tido ngiring..pluk bantal pluk..or pluk dia..imaging..hahahhahaha..

> 16)Are you a cuddler?
ntah ler...tak paham..

> 17)Something that happened today that made you angry?
tak der la plak..hari ni bermula dengan senyuman...cumer busan skit..acab..zaf tak der..my baby lak kejer..hurm..

> 18)What were you doing before this survey?
kemas bilik..dah 2 minggu tak tido kat bilik..

> 19)What will you do after the survey?
g anta dobi.. n ambik beby balik kejer..

> 20)Do you talk about your feelings or hide them?
tgok keadaan la.
kalau dengan dia..aku akan bertrus trang..

> 22)Do you still talk to the first person you kissed?
yup..semalam..dia yang pertama.

> 23)Did you have a dream last night?
tak..semalam lebih indah dari mimpi..

> 24)What were you doing at 3:00 this morning?
semalam ker..tido la..

> 25)Are you wearing socks?
pakai selipar kener pakai stokin ker??

> 26)Do any of your jeans have rips, tears, and holes in them?
ada...koyak skit..jatuh moto..

> 27)Did you speak to your mother today?
juz doa..muga dia aman di sana..

> 28)Have you ever driven without a license?
masa dulu2..skarang dah ada lesen..lesen lori pun ada..lesen keta kebal jer tak der..

> 29)What are you thinking about right now?
nak ambik beby..nak bertolak kul 5.15..sebab jem kat subang n nkve

> 30)Do you wish someone was with you right now?
yup..expcialy my beby..

> 31)What are you doing tomorrow?
tak pk lagi..

> 32)Who is your last text from?
myluvlywife- nama dalam tepon.

> 33)Last time you talked to your mom?
3hb 6 tahun 2006, pukul 3 pagi.. dia cakap dia dah nak pergi..

saper nak jawab tag ni...ha tu dah angkat tangan dah..sila la jawab..
=)

kamu

'hadirnya mengubah segala'
tu yang aku rasa sekarang..
rasa aku ketemu hidup aku sendiri..
ketemui diriku sendri..
ketemu jiwa aku yang lama sepi..
jiwa aku yang selama ini sepi kembali berseri..
bukan aku mahu memuja diri mu,tapi itu realiti..
itu yang aku rasa sekarang..
tak dapat aku bayangkan..
jika kamu tiada d sisi ini..
hati ini mungkin mati..
moga kehadiran mu ini akan kekal hingga nanti..
aku berharap..
agar kau sentiasa di sisi ini..
sentiasa di sisi diri ini..

no berapakah anda???

"nombor AKU adalah..."

1. baru lepas break up(happy sgt!)
2. baru lepas break up(sedih sgt!)
3. baru lepas break up(putus asa)
4. baru lepas break up(terpaksa)
5. baru lepas break up(saje jer!)
6. baru lepas break up(padan muka dia!)
7. single dan baru lepas kena reject (tak kisah pun. its your lost!)
8. single dan baru lepas kena reject (aduhh melepas lagi!)
9. single dan baru lepas kena reject (aku dah putus asa!)
10. single dan baru lepas kene reject (aku dah tak nak jumpa dia lagi!)
11. single dan sdg mencari
12. single dan happy sgt :)
13. single dan dah putus asa
14. single dan anti couple
15. single dan tak kisah
16. single dan sedang menyukai some1 (dia tak tahu)
17. single dan sedang menyukai some1 (saya harap dia suka saya jugak)
18. single dan menyukai some1 (dia fikir saya bergurau)
19. single dan meyukai some1 (tak mungkin dia couple dgn saya)
20.. single dan sedang memikirkan ex
21. berpunya (boring sgt!)
22. berpunya (kami akan break up)
23. berpunya (saya tak nak parents tahu)
24. berpunya (kami bahagia^^)
25. berpunya (parents dpt tahu tp kami akan teruskan jugak)
26. berpunya (dia curang!)
27. berpunya (kami akan berkahwin)
28. berpunya (terpaksa)
29. berpunya (kami cuma main2)
30. berpunya (kami pernah kiss/make out)
31. it's complicated~ (always pray for the best)
32. aku hanyalah aku...(aku). ...
33.aku pn tak sure..mane nak apply..??

p/s-aku adalah no 24 dan 27.

Thursday, December 4, 2008

soklan mengarut

1. Have you ever kissed in a bathroom?
^ yup..

2. What is the last non-alcoholic beverage you had?
^ Teh O suam

3. Ever kissed someone else's boyfriend/girlfriend?
^ nop.. i only kiss my beby gurl.

4. What's the best way to say I love you?
^ In Romantic way .. dalam hujan..kongsi payung..bisik kat tlingga dia..wah..ranggul ppinggang dia..hik hik hik..

5. What is your current annoyance?
^ Ntah ler..xtau..ada ke?..

6. Are you afraid of roller coasters?
^ kalau roller coaster tu bergerak tebalik dan landasan dia masuk dalam air mungkin takut la kot..

7. Do you prefer hot or cold weather?
^ Spring..hehehe..wah samer r beby.

8. Do you get distracted easily?
^ Depends la..

9. Who were you last in the car with?
^ my beby..

10. Name someone that made you laugh today?
^ my beby

11. Ever kissed in the rain?
^ Waaahhh... best tu..romantic..boleh try tak beby??

12. Which of your friends lives closest to you?
^ ..... tak tau r..

13. When is your birthday?
^ December 11.. 23 zulhijjah

14. Do you think relationships are ever really worth it?
^ Terpulang pd memasing ler..

15. Where do you wish you were right now?
Medan... ms kecik dulu dah g..tapi ms tu dlm prot mama la..hihihi

16. Do you think you're wasting your time on the person you like?
^ nop....kalau bleh nak hentikan masa..biar lama ... tak nak masa berlalu..

17. How many girls do you trust?
^ x ramai.. paling pecaya adalah my beby..

18. How many guys do you trust?
^ xramai gak.. makin skit dia tahu makin selamat dia...

19. Do you curse in front of your parents?
^ patent????
dah tak der..so tak la..

20. When do you want to be married?
^ insyaAllah... merisik tahun depan..
bertunang.....next kahwin...tunggu la kad....


21. Are you happier single or in a relationship?
^ Dua2 pun ok jer..but for now tentula in a relationship..hehehe..hidupku lebih sempurna..

22. Is there someone you wanna date right now?
^ my beby la..sape lg..xnk la dgn yg len..

23. Who was the last person you laughed with?
^ my beby

24. Who was the last person you hugged?
^ my beby

25. Where did your last hug take place?
^ erm.. kner g tau ker..adalah tu...

26. Are you a jealous person?
^ X sgt... slagi tak mgugat hub.. its ok..

27. Do you have a friend named Dan?
^ din adalah..

28. How did you last injure yourself?
^ Baru saje..erm..

29. What time did you go to sleep last night?
^ ni dah kul 4 pg ni..tak tido lgi..kalau tak OT..mungkin tdo awal kot..kan bby?

30. What did you do yesterday?
^ honeymoon. with my beby..

31. How's your heart lately?
^ Ok je rsnye.. skt dada skit..nak minum nanas,,

32. Ever been bruised my the opposite sex?
^ Nope..

33. Miss anything from your past?
^ 4 tahun lalu..pantai batu fringgi..juz want to say i love u...to my beby..

34. Ever had your heart broken?
^ Tentula kan...

35. Do you look your age?
^ Nope…kejap org kata muda bila shave misai n janggut..bila ada jgut n masi..cam tua lak..


36. What do you want right now?
^ tulis blog.. tgok my beby tido..pluk dia..

37. If someone liked you right now, would you want them to tell you?
^ im not available..

Wednesday, December 3, 2008

demam n selsema n batuk..


aghhhhh....
satu nkmat Tuhan dah di tarik ,,
kesihatan..
dah 2minggu aku demam..sesema..n batuk..
tak baik baik lagi..
ubat dah berdozen aku makan..tapi tak pantang la..
bukan tak nak berpantang..tapi keadaan ni yang wat aku terpaksa melanggar pantang..
berniaga di kelilingi kuali n periuk panas..
kuali burger kat depan..
kanan periuk masak air panas.
kiri mesin kebab jiran sebelah..
blakang kopok lekor punya kawah..
tu yang minum ais kaw2 tu..
bila dah panas.. then togok ais ..
nah ambik kau..
demam selsema di buatnya,,
ni dah masuk 2 minggu da ni..

katanya aku ni degill
kras pale..
cian dia,,aku tau dia sayangkan aku,n tak nak tgok aku sakit,,
mkasih sebab sapukan vick kat dada,,
blikan ubat,,
blikan strepsill
blikan Breathe right..
rasa di sayangi..
hik hik hik..

mulut ni tak lau nal makan..
rasa tawar jer,,
bila ek dapat rasa lagi masakan cam kat atas tu..
bubur nasi udang,,
ala chainise style..
sedap sangat..
thanks my dear..
nak rasa lagi boleh..
nak rasa sangat,,
cedap tau..

jangan jeles yer...

=)

demam n selsema n batuk..

walimatulurus







29 nov lepas.. hari yang bersejarah untuk lelaki yang bernama mohd azrul bin mat nor.
saper mamat ni??? hurm..mamat ni adalah abang sulung pada adik bongsu aku..
alhamdulillah..
pada hari tersebut beliau dah selamat di ijab kabulkan di muar johor..
bersama pasangan Nor waheeda binti haji ibrahim..

tema kawin dia ijau + cream..
perkhawinan bernilai 40k katanya..
dengan hantaran RM 8888,88
mas kawin RM 22.50..
7 dulang hantaran..
di balas 9 hantaran oleh pihak pompuan..

majlis berjalan lancar seperti yang di aturkan..
aku dapat lihat..kecuak kan abang long aku ni..
dahi pnuh dengan embun pluh jantan yang kua dari liang roma..
tanda gementar,,
3x lafas akad nikah..
baru la lepas..
gugup gak la..
aku dapat rasakan perasaan dia masa tu..
pas kua pkataan "sah" dari mulut kadi..
baru la rasa bebanan berat yang di pikul tu hilang..

walau pun bebanan gementar tu dah hilang..
sebenarnya bebanan tangungjawab baru jer bermula.
tanggung jawab seorang suami.
mgambil alih dari seorang bapa..
tgungjawab mdidik istri..
mjaga zahir batin istri..
berat tu..
perkhwinan itu indah..
ikatan yang suci..
walaupun berat tanggung jawabnya..
insyaALLAH..
muafakat antara suami isteri,,
benda ni jadi ringgan..

apa pun..
TAHNIAH pada MOHD AZRUL n WAHEEDA
MOGA BERBAHGIA KE ANAK CUCU..

pas abis majlis..
aku di serang dengan soalan maut..
korang mesti apat agak kan??

"pas ni bleh makan nasi minyak angah lak..along dah lepas.."
"kat mana la plak kenduri angah nanti..along kat johor..angah plak??"

hik..hik..hik..
dah tak lama dah..
pelan2..
tak lari gunung di kejar..

=)

konvo punya cerita




minggu yang memenatkan..
tu la ungkapan yang kena dengan life aku minggu ni..
penat fizikzl..mental dan emosi..
alhamdulillah..
semalam last day aku niaga..
setelah 10 hari bukak grai untuk konvo.
penat tu tak payah cakap la.
banyak pgalaman yang aku dapat..
erti rendah diri..
semangat tak putus asa..
banyak lagi la..so far..aku ok jer..
aku terima segalanya seadanya..
thanks untuk my luvly sweetheart.
tolong untuk bisness ni..
2x ambik cuti..
thanks untuk krew2 bisness aku..
bard..acab..
n thanks untuk zaf sebab sabar dengan aku..
esok pagi nak pegi air terjun,,
itu janji aku pada krew2 aku,,
relexkan badan yang penat ni..
bestnyer..
tapi cian..
dia kejer..tak dapat join..
jangan isau ek..
nanti kita pegi lain kali..berdua..hik hik hik..
semalam dia tido lena..
tak sedar apa pun..
penat sangat,,,
mesti cumel kan..
hurm..
selamat rehat ..

=)

Wednesday, November 19, 2008

hati ini ingin

balik tadi rasa semacam jer..tak tau nak terangkan apa yang aku rasa.macam macam..
masa bawak keta tadi hanya diam.
acab kat seblah pun tak bersuara.mungkin perasan perubahan itu.
hanya berdiam.sampai kat umah aku masih terdiam.
balik terus mandi..rasa sebu kat dada.
kenapa??
sign yang aku dah agak.
tunggu masa jer la ni..nak kua.
mintak2 bukan dalam masa terdekat ni.
sebab dalam masa terdekat ni aku kner kuat.
bisness time konvo pun dah nak start.
kner tumpu btul2.
aku tak nak buat salah lagi n nak gunakan sepenuhnya .
peluang yang ada.
respi tak try lagi..mungkin esok atau lusa kot.
hari ni 12jam bawak keta..
dah lamer tak drive lama.
sonok gak la.
last bawak keta lama.balik raya ari tu.18jam.non stop.
mata dah layu jer masa bawak tadi.
terlelap dalam 2,3 saat.
agak bahaya.
tapi acab kat seblah diam jer.
tak berkata sepatah pun..
mungkin tau..
rasa seperti hati dan jiwa aku tak ada pada tubuh ni.
hanya tubuh semata mata.
sampai umah tadi.
masih terdiam.
sampai sekrang.
sekarang sumer dah tido..
hanya aku dan laptop.
dengar lagu dari mocha band.
lagu baru jer ada dalam laptop ni.
hurm..ballet..dah lamer tak dengar band ballet main ..tapi band ni ada trompet.
ala ska pun ada.tp tak smua lagu la pkai trompet.
uniQ la..
samer cam orang yang bagi lagu ni..
dari tadi duk teringat dia.
harap dia dah tido..
maafkan aku tadi.
selamat malam.

kosong

rasa kosong malam ni.tak tau nape.smthing missing..
tak lengkap..kenapa ya??
lagu - sempurna
ini dah 16x ku ulang.
mengenang mu..
detik bersama kamu.
aku rindu..
aku kangen..
kamu.

puisi sang pungguk kepada rembulan

risau.
tu lah perkataan yang bermain dalam hati aku ni.
risau tentang diriya.
risau kesihatan nya.
risau akan keadaan nya.
risau ini kerna aku menaruh sesuatu pada mu.
menaruh perasaan.
perasaan itu buat aku risau pada kamu.
takut sesuatu yang buruk berlaku pada kamu.
rasa nak hbiskan tiap saat bersama kamu.
dalam hati ni tuhan sahaja tahu.
betapa aku ingin dekat dengan kamu.
ingin bersama kamu selalu.
maafkan aku.
semalam..
kalau kamu tahu rahsia hati aku,
nescaya rajuk kamu hilang.
nescaya kamu tersenyum.
dan memeluk ku.
tak sempat nak beritahu apa yang aku inginkan.
tak sempat aku luahkan apa yang aku rancangkan.
aku tahu..
rajuk mu kerna tak mahu berjauhan dengan ku.
tak mahu jauh.
aku juga mahu kamu..
walau apa pun..aku mahu kau tahu..
isi hati ku..
apa yang aku lakukan adalah untuk buat kamu tersenyum.
buat kamu bahgia.
buat kamu selesa
buat kmu selamat..

dari jauh aku berharap.
dapat memeluk mu.
dapat bersama kamu.
dapat padamkan resah di hati mu.
hilangkan sepi yang menganggu mu.
buat kamu rasa selamat.
tenang..
dan bahgia.

moga kamu masih ingin aku..
msih inginkan aku.
msih dambakan aku.
dambakan diriku.

aku sentiasa menunggu mu.

Saturday, November 15, 2008

bantal bushuk..


beshnyer dapat bantal baru..hurm pas ni makin lena la tido..
mesti mimpi yang indah2 ni..
wahhh...
bestnyer..
thanks......

semlm muntah ek.
jaga ksihatan tu.
risau.
erm...
mksih sebab kua semlm..



best tak nampak munkie nie duk tas bantal ni.cam selesa jer.ni actly key chain..samer cam tiger tu..wat gilir2..lau tiger tu basuh..pkai munkie ni..
munkie ni jarang pakai..
huhu...cam best jer ambik picha ni..
cam dia happy..
dapat bantal besha..
beshnyer...








Mr A Or JOhN

















dah lamer tak tgok muka aku macam ni..
rasa cam ada perubahan skit la.















tapi tak tau la.
mungkin sikit la kot.
harap perubahan positif ni akan terus n MR A akan kembali.
doakan..

terbang macam superman..

semalam adalah hari yang agak tragik buat aku.hurmmmm...
moto suzuki RGV 120 yang aku baru bawak dalam 9 bulan akhirnyer terlibat balam satu kemalangan..

actly ni moto izzam..abang angkat aku.moto ni dulu kira "otai" la kat area kepong n jalan kuching.
dulu abang angkat aku ni raja rempit kat situ.
masa memula ambik moto ni.ada yang ajak aku race masa on da way dari kepong ker shah alam.
hurm...sampai camtu skali.



so semlam aku tengah pecut agak laju.tetibe sebijik avanza itam ni reverse kua dari parking lot.dengan tak tengok kiri kanan.so nak tak nak.sebab da dekat.aku langgar jer belakang kreta tu.tayar blakang moto ni terangkat 80darjah.n aku terbang melepasi kereta tu.ala ala superman.masa nak landing tu bahu belah kanan aku ni jatuh dulu.lebam gak la.masa tu jalan licin.baru pas hujan.so luka tak banyak.juz lebam jer.keta avanza tu kemek agak truk.pemandu avanza tu nampak gelabah n trus blah dari situ.
aku dengan bengang nyer trus berlari n baling helmet ARc aku kat keta tu.
balingan tu mgena.tepat kat cermin blakang keta avanza tu.retak kot.padan muka baru puas hati.ni dah kes langgar lari ni.bgang tul.
tengah2 bngang tu call dia.baru ok skit.sejuk la skit.agkat moto n try start.alhamdulillah still idup..walaupun foks moto ni macam dah terpelosok ke dalam.. n rim GTO racing ni hampir bengkok..n cover set depan hancur.nak tak nak kner naik gak sampai umah.badan dah start sakit2..
ni malam ni mesti kaw kaw sakit ni.
hurm kener ngurut ni..rasa cam bahu ni terseliuh.
tadi dah g x-ray.doc suspect retak.
harap tak la.kalau bengkak dia soh datang balik.
adoi..tapi pagi ni rasa dah ok skit kot,semalam tido lapik bantal.
mintak mintak sumer ok.
jangan isau yer.

Tuesday, November 11, 2008

renyai hujan yang dingin

sunyinyer mlm ni..mata ni tak ngantuk lagi..petang tadi dah tido lmer gak la..sampai tak sedar call msuk..sori...mybe effek makan ubat yang da lamer tak makan.dah lmer tak makan benda tu.bukan takut makan.tapi tak suka effek yang wat diri ni lemah tak berdaya.
erm..dah tepu stdy biochem ni..nota chapter 4 ni dah 14x aku belek..nak hafal term2 yng complicated ni..
tu blum msuk gycolisis lgi..urea cycle..kreb cycle..esok la cover bab tu..mlm ni dah tepu dah ni..
kejap jer dah dekat kul 4..semlm tido lewat..buat apa????
sebok jer nak tau..hehehe..adalah....
thanks...

malam ni bumi shah alam ni di simbah hujan.tak la lebat sangat.rasa nyaman jer...
msuk dapo wat teh sabah best ni..layan time hujan n sejuk2 ni..
perlukan 'pemanas' yang dapat wat sejuk n dingin malam ni tak la terasa sangat.
semalam ada gak pemanas yang istimewa..selimut tebal..bantal pluk
hari ni tak der..so lyan jer teh sabah ni..

tak tahan sejuk.jaket Dr cardin yang baru jer tadi dapat tu aku pakai..semerbak bau wangi..wah wanginyer jaket ni..terasa macam dekat jer..
aku tersenyum..rasa mcm di pluk plak.suam2..ilang rasa sejuk ni..pkai jaket ni...hikhikhik..berangan jer aku ni..

balik jer tadi makanan dari pasar malam tu dah habis di makan mber2 umah ni.
banyak gak la.tapi ok la tu.ada gak orang makan.
teringat laksa peneng n soya panas ..juadah mkn mlm aku tadi.
mesti perot aku ni tgah mgunyah n mhadam juadah tdi..ada org tu ckp..5 jam ek untuk di hadam..
hehehe..mkn tadi kul 8.. skrang dah kul 4..ok la tu..dah 6 jam..leh la tido pas ni..
tapi msalahnyer mta ni tak ngntuk lagi..
ni klu dekat ni..depan mata..memang best kcau dia tido nih..hurm..thanks ..
suapkan ubat tadi..rasa dah lmer sngat tak di suap ubt..
last arwah mama suapkan ubt..
dah dekat 3 tahun..msa aku skit truk..
hari ni plak ada orang sudi suapkan...
lau ikut hati ni..memang dah luper soal ubat tu..mlas nk pk tentang sakit ni..
bila lupa skit ni..baru la rasa sihat skit..
nak jadi normal..
cam org lain..

picha dalam frame atas mja ni umpama tersenyum kat aku..hurm mnisnya senyuman ni..wat jiwa melayang..hurm klu dulu picha ni bertampal kat depan meja..tapi hari ni dah di framekan..
nmpak lagi jelas n lagi cantik..
picha ape???
hurm..
tengok la sendri atas meja ni..

Wednesday, November 5, 2008

jadi seorang ash ka..

"bapanya mahukan nya jadi seorang askar... bukan cita citanya"

bila aku dengar lagu ni aku akan tersenyum sendrian..nyanyian dari hujan - dugaannya.teringat suara seakan anak2 kecil..yang bertocang dua yang cumel..terasa macam kat tadika lak bila dengar orang yang aku cyang nyanyi lagu ni.erm..aku suka lagu ni.

teh yang acab buat ni masih suam2 kuku.sumer da tido dalam umah ni.hanya aku yang masih berjaga n ngadap nota n tutorial statistik..rkner strugle la.lusa dah exam.
hurm bengang exam pagi tadi tak ilang lagi.soklan agriculture tadi ibarat mimpi ngeri..agak cuak n risau gak la.nampak budak batch faizal pun bepluh nk jwb.

hurm..thank temankan mkn mlm tdi.sonok dpt tgok kmu mkn.dpt cuap kmu.
gaya anak anak n manja kamu wat hati ni terhibur.
kerepek pisang n ubi kayu ni da habis di blasah oleh adik akim n acab.
kuih kapit still ada lagi..
tu tak leh kongsi..sebb spcial.
thanks..nanti akan b makan sowang2.
hurm tadi sempat nyanyi 2 lagu.
ayu - VE
bila rindu -rffage
sampai terlena..
selamat malam..
moga mimpi yang indah2..
n mimpikan b.
tc..
moga hari esok adalah hari yg pnuh senyuman.

Monday, November 3, 2008

hari ni yang panjang.

segar skit rasa badan ni pas mandi..berat kepala ni tadi wat aku terlelap pas solat magrib,sedar2 akim kejutkan.dia baru balik dari PD.. balik ujung minggu.
'"bang bangun bang,mak saya ada kirim lauk untuk abang ni..bangun2..nanti saya masak nasi kita makan sesama."

tu la ayat yang aku dengar bila aku clik mata.
akim tu anak tuan rumah sewa ni.dia lepak kat umah ni.
aku da anggap dia cam adik aku jer.orang lain dalam umah ni sumer dia panggil nama.
acab,zafri.
aku jer dia pgil abang.tak pun pgil aku abang azrai.
rasa cam tua jer.sebenarnya aku tua 2 tahun jew dari dia..

pas makan,aku mandi bagi ilang ngantuk.
tengok hset kot2 ada msej atau call dari dia.
rasa risau terus mnyerang hati bial dapat tau dia muntah..
mesti sakit..mungkin lbih sakit dari apa yang aku rasa tadi.
risaunya.
call aku tak berangkat..msej tak berbalas..harap2 dia tido n rehat.
teringat petang tadi dia redah hujan basah kuyup dengan baju t shirt pink n jeans.
mesti badan tu panas.rasa nak demam..
kalau ikutkan hati ni nak jer pgi sana.
aku risaukan dia.

pas mandi tue aku bukak nota agri..esok dah start paper ni.
banyak lagi yang tak cover.
pagi ni mungkin aku kner g fakulti jumper pak jak.
ambik test 3 yang aku mis ari tue.
mintak mintak orang tua tu ada.
tengah syok stdy..
budak baktiar ( bard)
datang bawak makanan.
kfc ( ayam + wedges+air) baru balik kejer la tu.
dia lepak sini malam ni.layan tenet free kan kondo mewah aku ni.
thanks bard..aku tak makan banyak pun.tengah diet ni.

pas sumer dah setle makan n borak2.
sambung stdy.
wat air teh besh gak memalam ni.wat teman mata yang ngantuk.
hurm fikiran aku terbang ke peristiwa pagi tadi.
telifon ni berdering.
bukak fster ada mangkuk maner ntah kacau keamanan fster aku.memecah masuk dalam privacy aku.bengang jerw..pas ni dah tak nak dah approve orang yang tak di kenali.

lagi satu masalah datang kira kira sejam pas tu.
tak paham gak la dengan orang orang yang sentiase melihat aku.
aku tahu mber2 aku ni caring kat aku.aku hargai sangat.
tapi satu jer yang wat aku tak selesa dengan keadaan itu.
setiap orang akan memilih jalan hidup dan keputusan masing2.
mungkin keputusan yang aku buat tu tak myenangkan hati sesetengah pihak.
mungkin kptusan aku tu buat orang sakit hati dan rasa macam macam perasaan.
tapi aku yang membuat keputusan.
aku yang menentukan jalan hidup aku.
kiri atau kanan.
mungkin niat kalian nak mengingatkan aku.
aku hargai.tapi tolong la respek keputusan yang aku buat.
hormati apa yang aku pilih.
soal jodoh dan pertemuan ni di tangan tuhan.
soal hati dan perasaan ni tak boleh di paksa.
tak boleh di suruh atau di arah.
aku cuma mengejar cinta yang aku cari.
cinta yang datang dari hati.
aku hanya mahu sedikit ruang untuk aku berkongsi dengan orang yang aku sayang.
aku hanya mahukan secebis cinta dan sedikit kebahgian untuk aku kongsi dengan dia.
jangan jadikan kisah silam aku sebagai alasan.
jangan jadikan dia sebagai mangsa keadaan ni.
dia tak bersalah dalam hal ni.
dia yang banyak nasihatkan aku.
supaya kau kuat untuk terus hidup.
aku pernah jatuh..tersungkur.
tak punya semangat untuk terus hidup..
untuk trus kan perjuangan aku ni.
terima kasih..kerna bangunkan aku.
di kala orang bersorak tengok aku jatuh.

aku akan ingat peristiwa pagi tadi.
walaupun camner pun yang lepas tu biar la lepas.
aku punyai dia sekarang ni.
aku punyai hidup baru.
harap kalian dapat menerima apa yang aku putuskan ini.
andai satu hari nanti aku tewas.
aku jatuh.mungkin ketika itu aku tersenyum.
aku tak kan menangis.
kerna aku yang memilih jalan ini.
aku menentukan hidup aku.
dan aku memilih dia.

hurm malam ni hati ni agak kusut.
banyak yang di pk kan.
stdy pun tersekat2..masuk tak masuk jer.
sambil taip blog ni..
dengar bard bercerita masalah hidup dia.
semua oarang da masalah.
cuma masalah tu kter kner pandai nak teckle.
pandai nak setlekan.
hidup tak der masalah.
mesti busan.
tapi hidup tanpa cinta ..
mesti lagi busan kan???
hehehe..

Wednesday, October 29, 2008

kamu

paper berselerak atas mja stdy.
banyak yang kner baca n hafal.
makin di baca makn banyak lak cam yang tak cover.
hati ni risaukan si dia.
tau dia tak sihat,
wuduk tadi da wat hati ni agak tenang.
mudah mudahan dia ok dan tak apa apa..
terimakasih sebb dah jadi semgat untuk diri ini.
mjadi sebahagian dari hidup ini.
aku akui aku bahgia.
bahgia dengan adanya kamu.
moga cita n impian aku
tercapai.
ingin memeluk mu sepanjang hayatku..

Tuesday, October 28, 2008

semalam yang panas

teh sabah kat sebelah aku ni da tinggal separuh..
harum sgt,,wangi..wat mlm yng dinggin ni terasa hngat..
tapi tak sehangat semalam la.
3 malam yang wat badan aku ni panas lain macam jer.
rasa nak demam..,
tapi panas ni bukan panas nak demam.ni panas semula jadi..
panas dalam.
mungkin jantung berdegup laju macam orang berlari 100mter.
huhuhu...berpeluh..
tapi malam ni kurang skit la panas tu..
cuma pluh ni kua sebab minum teh yang wat pakai air baru masak..
nak bagi malam yang dingin ni terasa suam..

langit malam ni agak merah..tak tau la naper.
sejak kblakangn ni tak berkesempatan nak tnung langit lelame..
agak sibuk dengan pelajaran yng buat hti ni rasa skit tertekan..
exam pun da dekat..1st paper aku esok pagi..
virologi..
erm..pgi ni lau ikutkn..aku ada test..agri..retest,.
note depan mata ni dah dekat 15x aku baca..
hrap2 melekat la dlm otak ni..
hurm..
semangat blaja ni mkin mbara n myala..
thanks untuk inspirasi hati ku..
kau dah bnyk ubah hidupku.
kau bidadariku..

hurm tadi msa tgah tgok cermin..
aku tersenyum sendrian.
mlihat wjah ni..
bukan seperti dua bulan lepas..
rasa mcm aku bukan diri aku..
tapi aku dpt rasa aku mjdi diri aku yng dulu.
pnuh semangat..
pnuh tenaga..
pnuh motivasi..
rasa seperti di lhirkn semula..
teringat watak lelaki kerek yng mjadi perhtian semua.
mjadi kegilaan semua( mungkin la)
watak budak yang sangat sombong..
dan mbenci orang yang bernama PEREMPUAN
hurm..
harap come back yang akan berlaku ni tak mbawa perangai dulu.
ckup sekadar imej dulu..tapi bukan attitude dulu..

balik umah tadi..
bermula dah perang pycologi oleh budak2 umah.
sumer dah pegang nota.makan pun baca nota.
isap okok pun baca nota.tgok tv pun bukak nota.
huhuhu..tekanan tue..
aper pun tu satu motivasi untuk aku ..
supaya rasa diri ni tak bersedia.
so aku kner bersedia..
bermula dari sekarang.
peperangan baru bermula.
aku kner kuat..kner sentiase kuat dan bersedia.
tak nak terkorban.
huhuhu..

dah tiga hari tak mbebel dalam blog ni..
banyak lagi cter nak citer ni.
tapi kesuntukan masa.
kner stdy..
lau tak nanti ada "orang tu" tarik tlinga..
huhuhu,,
tgok..dia dah senyum dah..
cumel tul..
erm...
badan dah tak lguh2 lagi..
urutan thai kat AROKAYA tue petang tadi memang besh gler.
wat urat yang selama ni bersimpul kmbali ok..
nafas pun dah tak tersekat sekat dah..
so badan dah ok..
bleh la start stdy dengan segar n bertenaga..
2 minggu ni mesti minggu yng busan.
minggu yg wat jiwa raga ni tersiksa.
harap pas 2 minggu ni abis cepat2..
tak sabarnyer...

Friday, October 24, 2008

hot n spicy..

berpeluh peluh gak la semalam.
rasa temp badan ni lain macam jer.
berepeluh tak ingat.
jantung berdegup laju.
mcm orang baru abis acara lari dalam guni 10000 meter berpagar.
naper ek..
rasa debaran ni lain macam.
air cond dah pasang dah..
huhu..
ni mesti sbb mkn KFC "Hot n Spicy" semalam.
chizy wedges...
coslow n kentang..
ker sebab minum air teh kelat kurang gula...
hurm...

selamat pagi cinta

selamat pagi cinta..
itu ayat pertama klua dari mulut ni..
n senyuman ni terukir sepnajang hari.
terima kasih bidadariku.

pergi fakulti .
makan kat kafe n tgok suasana kafe yang sentiase pnuh dengan manusia.
smua bawak hal masing2.
nasi lemak tlur goreng n roti tlur habis.
aku tersenyum tgok anak kcil yang manja di sebelah aku makan.
seronok tgok
lagak seperti anak comel..gaya chainise doll.

balik dari damansara
trus baring..penat badan kot.
tadi krem satu badan.
dah lamer tak krem camtu.
tu la..
buat OT (overtime)lagi..kan da penat badan.
mesti ada yang tengah tersenyum bila baca blog ni.

bangun tido tadi tgok gelap jer.
tgok jam dah kul 7..maner budak2 umah ni..
dah pagi ker..
lamer da rasa tido ni..tak kan pg klas dah kot..
tetiba dengar azan..
la....
magrib ker..
ingat kul 7 pagi..
tu la..tido petang lagi..kan da mamai

hurm...
nak g anta keta jab lagi..
balik nanti nak sambung stdy agri..
nak test ni..tapi tak tau bila la.
esok kul 9.30 kner g blik pn RAJAah..
nak REqUiz..
tak di inform hari tu..so aku termiss Quiz.

malam ni dauz bawak balik "mber" dia.
main guitar..boleh tahan la main.
ajak gak dia jamming..
wat main gitar n bass
leh gak pas gian nak jamm.
lau jadi malam esok kot.
kalau jadi la..

hurm..
hari ni aku asyik tersenyum jer.
kenapa?
rahsia..
hanya yang tersenyum di ketika ini yang memahami
dan mengerti.
terima kasih..
cayang kamu selalu.

Wednesday, October 22, 2008

your love

If I had
A thousand years to love you
I would need at least
A thousand more
So much love
Inside I wanna give you
You're all I'm living for

baby,
you, a lifetime ain't enough to love you
there's not enough time
To have you here beside me,
And if I had
A million of your kisses
That wouldn't be enough
To get me by
It's gonna take more than a lifetime of your kisses
To keep me satisfied
baby,
you, a lifetime ain't enough to love you
there's not enough time
To show you what I'm feeling
If I could
I would give you
More than forever
I would love you
Long after the end of time
I would give you
More than forever
More than the rest of my life
If that's what I could do
I'd be loving you
More than forever
More than the rest of our time
Because it's your love
I can't get enough of

Hey, baby, you mean so much to me
There’s not enough ways to show you
The way I feel inside

untuk kamu

Ku persembahkan satu cita ku..
Setulus hati hanyalah untukmu
dan ku lakukan semampu aku tuk menyayangimu
hingga kau merasa jadi pujaan ku
meski bercinta kadang tak indah
tapi tuk buktikan kau yg terindah
dan kupastikan..
nikmati cinta lebih dari segalanya....

jiwaku ini yg tak tersentuh
kini terasa sejak bersamammu
berikan hangat hinggaku x mampu berjauh drmu
kerna kau yg bisa buatku bahagia

meski bercinta kadang tak indah
tp tuk buktikan kau yg terindah
dan ku pastikan
nikmati cinta lebih dari segalanya

caramu membuatku x berdaya
hatiku pun ribut terjaga
kau ubah hidupku ini jadi sempurna

ulitan si cumel

keta kancil putih mluncur laju meninggalkan tol NKVE..
jalan agak licin..baru pas hujan..
nyaman..rasa tak mgantuk..mungkin hari ni agak teruja..tengok keayuan gadis berbaju kurung.
sungguh manis..dan ayu..sepanjang perjalanan wajah ayu nya terbayang.
hurm.. terasa di awangan sekejap.
sampai umah nampak acab tengah stdy analytical chem.
nasib la aku dah lepas dengan cmerlang paper tu.
ada test esok kata acab.
patot la stdy tak ingat dunia.
so tadi test viro dah pospone esok..
so esok pg ( pagi ni)
aku ada klaz kul 8.30 - 9.30 kat beta (statistik)
pastu mybe ada test viro..tepat lau tak silap dia tak cakap.mgkin pagi nanti baru tau.
pastu petang ada clas agri..( pak jak ajar)
hurm...dah kul 2.45..
rasa ngantuk..baru pas ngulit bby besa tido..nyanyi lagu ketulusan hati..
alhamdullah..
baru nyanyi dua rangkap dah tido..
pnat tu.
msti cmel kan..
slamat malm bby besa..
hurm..pluk bobo..
bia jaket tu jadi pganti diri..
moga mimpi indah temani tdur mu.
dah hari esok hari ceria mu.

Tuesday, October 21, 2008

mendung sup cendawan

sup cendawan n garlic bread.
tu la menu diet aku hari ni..ahlamdullah..ada perubahan agak ketara.sua pun dah longgar skit..
huhuhu...
dah ada mber nak diet.. acab..
hurm..
pagi tadi balik umah.semalm tido dalam keta.
banyak bnda nak buat hari ni..
bayar bill ..
stdy untuk test viro petang karang.
jumper pak jak ( lecturer agri)
mybe nak reTEST dengan dia.

hari ni ujan..mendung..
hari ni mendung kat luar tu tak dapat nak tandingi mendung dalam hati ni.
knape?

ada sesuatu berlaku..
rasa bersalah lak.
cian dia kner marah..pas ni da tak leh selalu kua.
lagi pun dia tak sihat.
perlukan banyak rehat..jangan isau hati ni memahami keadaan mu.
tak sedikit pun ht ini terdetik.
ruang di hati ini di buka seluasnya untuk kamu.
supaya diri mu selesa dengan ku.
hurm..
tak jumper selalu tak bermksud tak syg..
mgkin rindu tu nt bertambah2..
n sayang tu mkin mlimpah2.
harap2 bgitu la.
amin..

hurm...bila la mendung kat lua tu nak cerah..
hujan nak bernti..
matahari...cepat la kua..
bia hari ni kmbali ceria..

Monday, October 20, 2008

jiwa kacau hari ni..

berita sedih di pagi hari.
dapat call dari spupu jauh..bagitau atok kat naratiwat tu sakit.
agak teruk..untuk kepastian aku da call ayah ngah.
nak tanyer kondisi sebenar atok aku yang pling rapat dengan aku.
ayah ngah tanyer..aku dah cuti ker..naper tak balik siam masa raya ari tu..
aku jelaskan naper aku tak balik.actly aku balik..tapi tak sampai kat umah atok aku..
agak jauh gak la ke dalam.
takut tak lepas jer..dah la masuk dengan DAU9892..
paham2 la keta arwah mama ni da register sebagai keta angota balai pasir mas.
setakat nak masuk golok n tak bai memang no hal.
tapi lau nak sampai PATANI tu masak skit la.
jalan pun aku tak ingat sangat.
risau gak bila ayah ngah bagitau yang atok aku tu asyik tanyer aku jer..tanyer angah maner..angah tak balik ker tengok dia..
aku serba salah..
actly..memang aku antara cucu dia yang dia paling sayang mgkin sikap dan perangai aku yang persis dia di waktu muda muda..dan wajah aku persis arwah abah buat dia sayang lbih skit kat aku berbanding cucu yang lain..
arwah abah memang rapat dengan atok aku.
dia antara anak yang paling boleh arap.
walau pun atok aku ni kawin ramai..anak bersepah..cucu pun berselerak..
tapi aku tak tau naper dia sayang giler kat arwah abah.
mungkin ada sebabnya.
anak anak yang lain n cucu yang lain cam nak kaut n bolot harta dia..
mybe la.
tapi arwah abah serlaku yang sulung.
tak pernah tanyer dan ambik tau soal harta atok..
mungkin tu la sebabnya..

hurm..sehari dua ni..aku teringat sangat kat mama,abah,n atok aku ni.
risau gak..
takut jadi apa apa.
sejak arwah abah meniggal..aku jarang balik siam..kalau balik pun juz lepak kejab jer..
atok n nenek salalu kua..cari masa bersendrian..berkhalwat..
sejak balik mekkah..dia banyak berubah.
kalau dulu cakap jer " tok penggawa nawi" sumer orang knal atok aku ni..
tapi sejak dia tua ni..dah tak bertaring cam dulu dah..

kalau balik pun kner ada orang teman..aku ni jenis yg tak leh drive sorang2.. nanti tak pasal dapat sakit.
kalau da yang nak teman tu..ok gak la.

hurm..ayah angkat aku kat bukit bintang call atdi..ajak g Open house kat UMW toyota.
time tengah diet ni la ramai lak nak bagi makan free..hurm..
layan jer la.
tak banyak pun makn.makan banyak nanti masak lak nak xcersize..
aper pun ok la hari ni..dapat gak rasa satay..nasi impit..lontong..lemang..

hati tak keruan bila dia tak msj..tak call..
tau dia on da way..tapi hati ni tak sedap..mungkin bercampur dengan risau kat atok skali..harap sumernyer ok..
n harap ada msej or call jab lagi.

kul 8 lbih..ada call masuk.
alhamdulillah..
dah sampai pun..lega skit..
mesti penat kan??
jalan jauh..
k malam ni tak kacau..tido n rehat puas2..

malam ni belek nota n siapkan virus pink..
esok pagi ada test biochem..
hope sumer ok..
n hope dia pun da lena tido..

moga mimpi yang indah.
selamat tidur rinduku..
selamat tidur cintaku.

camilla acustic - false miracle



Worthless day to compensate

Leave nothing to talk about

Have you ever thought of me?

Time’s dragged down this memory

Well it’s not like what you see

Have you ever lie to me?

Cos I got spear in my heart

And I swear it’s not my fault

You’ve been away….

Out of sight

Whatever I have sacrificed

For the sake of compromise

What is wrong with me?

The tears taste even bitter now

It’s gonna break me down and cry

Will you ever fall for me?

But it’s bias anyhow

I won’t tolerate your smile

Let just call it a day


ps- sore baru kua wad.

komen ckit..



virus pink

aper ni??
msti plik kan??

ni la virus yang dah terpilih untuk aku present esok..
yang jadi model utuk final projek aku..sumer isi perot n proses dalam benda ni aku kner tau n kner bersedia dengan soklan2 maut yang bakal di tanyer oleh panel2 yang sajer nak tau
(dorang da tau sbnarnyer)..sajer nak soh aku present kan..


ni la model virus kat atas tu..yang telah di zahirkan rupanya..
mgunakan bahan bahan murah dan terpakai..
span basuh keta warna pink ..
straw..
tudung saji..
n aluminium foil ( balen masa wat tesis n reseach untuk subjek industrian n enviromental analysis)..
ni lau MR LEE ( supervisor masa projek tu tau..mesti dia bengang)
hurm..esok gak ada test biochem..
arap kua balik soklan2 lepas..dapat la score..
lau kua soklan baru masak gak nak mjawabnyer.
ni la hidup sorang siswa..
rasa malas jer..bila dah nak grad..
rasa rindu jer nak kejer..
kmpul duit...
nak kawin..
malas dah nak serabut otak..
tapi ingat pesan org tu..
thanks..
bagi semangat untuk trus blajar..
lau bleh nak gak ada degree..
=>
mkasih tau..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...