Tuesday, October 28, 2008

semalam yang panas

teh sabah kat sebelah aku ni da tinggal separuh..
harum sgt,,wangi..wat mlm yng dinggin ni terasa hngat..
tapi tak sehangat semalam la.
3 malam yang wat badan aku ni panas lain macam jer.
rasa nak demam..,
tapi panas ni bukan panas nak demam.ni panas semula jadi..
panas dalam.
mungkin jantung berdegup laju macam orang berlari 100mter.
huhuhu...berpeluh..
tapi malam ni kurang skit la panas tu..
cuma pluh ni kua sebab minum teh yang wat pakai air baru masak..
nak bagi malam yang dingin ni terasa suam..

langit malam ni agak merah..tak tau la naper.
sejak kblakangn ni tak berkesempatan nak tnung langit lelame..
agak sibuk dengan pelajaran yng buat hti ni rasa skit tertekan..
exam pun da dekat..1st paper aku esok pagi..
virologi..
erm..pgi ni lau ikutkn..aku ada test..agri..retest,.
note depan mata ni dah dekat 15x aku baca..
hrap2 melekat la dlm otak ni..
hurm..
semangat blaja ni mkin mbara n myala..
thanks untuk inspirasi hati ku..
kau dah bnyk ubah hidupku.
kau bidadariku..

hurm tadi msa tgah tgok cermin..
aku tersenyum sendrian.
mlihat wjah ni..
bukan seperti dua bulan lepas..
rasa mcm aku bukan diri aku..
tapi aku dpt rasa aku mjdi diri aku yng dulu.
pnuh semangat..
pnuh tenaga..
pnuh motivasi..
rasa seperti di lhirkn semula..
teringat watak lelaki kerek yng mjadi perhtian semua.
mjadi kegilaan semua( mungkin la)
watak budak yang sangat sombong..
dan mbenci orang yang bernama PEREMPUAN
hurm..
harap come back yang akan berlaku ni tak mbawa perangai dulu.
ckup sekadar imej dulu..tapi bukan attitude dulu..

balik umah tadi..
bermula dah perang pycologi oleh budak2 umah.
sumer dah pegang nota.makan pun baca nota.
isap okok pun baca nota.tgok tv pun bukak nota.
huhuhu..tekanan tue..
aper pun tu satu motivasi untuk aku ..
supaya rasa diri ni tak bersedia.
so aku kner bersedia..
bermula dari sekarang.
peperangan baru bermula.
aku kner kuat..kner sentiase kuat dan bersedia.
tak nak terkorban.
huhuhu..

dah tiga hari tak mbebel dalam blog ni..
banyak lagi cter nak citer ni.
tapi kesuntukan masa.
kner stdy..
lau tak nanti ada "orang tu" tarik tlinga..
huhuhu,,
tgok..dia dah senyum dah..
cumel tul..
erm...
badan dah tak lguh2 lagi..
urutan thai kat AROKAYA tue petang tadi memang besh gler.
wat urat yang selama ni bersimpul kmbali ok..
nafas pun dah tak tersekat sekat dah..
so badan dah ok..
bleh la start stdy dengan segar n bertenaga..
2 minggu ni mesti minggu yng busan.
minggu yg wat jiwa raga ni tersiksa.
harap pas 2 minggu ni abis cepat2..
tak sabarnyer...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...