Tuesday, November 11, 2008

renyai hujan yang dingin

sunyinyer mlm ni..mata ni tak ngantuk lagi..petang tadi dah tido lmer gak la..sampai tak sedar call msuk..sori...mybe effek makan ubat yang da lamer tak makan.dah lmer tak makan benda tu.bukan takut makan.tapi tak suka effek yang wat diri ni lemah tak berdaya.
erm..dah tepu stdy biochem ni..nota chapter 4 ni dah 14x aku belek..nak hafal term2 yng complicated ni..
tu blum msuk gycolisis lgi..urea cycle..kreb cycle..esok la cover bab tu..mlm ni dah tepu dah ni..
kejap jer dah dekat kul 4..semlm tido lewat..buat apa????
sebok jer nak tau..hehehe..adalah....
thanks...

malam ni bumi shah alam ni di simbah hujan.tak la lebat sangat.rasa nyaman jer...
msuk dapo wat teh sabah best ni..layan time hujan n sejuk2 ni..
perlukan 'pemanas' yang dapat wat sejuk n dingin malam ni tak la terasa sangat.
semalam ada gak pemanas yang istimewa..selimut tebal..bantal pluk
hari ni tak der..so lyan jer teh sabah ni..

tak tahan sejuk.jaket Dr cardin yang baru jer tadi dapat tu aku pakai..semerbak bau wangi..wah wanginyer jaket ni..terasa macam dekat jer..
aku tersenyum..rasa mcm di pluk plak.suam2..ilang rasa sejuk ni..pkai jaket ni...hikhikhik..berangan jer aku ni..

balik jer tadi makanan dari pasar malam tu dah habis di makan mber2 umah ni.
banyak gak la.tapi ok la tu.ada gak orang makan.
teringat laksa peneng n soya panas ..juadah mkn mlm aku tadi.
mesti perot aku ni tgah mgunyah n mhadam juadah tdi..ada org tu ckp..5 jam ek untuk di hadam..
hehehe..mkn tadi kul 8.. skrang dah kul 4..ok la tu..dah 6 jam..leh la tido pas ni..
tapi msalahnyer mta ni tak ngntuk lagi..
ni klu dekat ni..depan mata..memang best kcau dia tido nih..hurm..thanks ..
suapkan ubat tadi..rasa dah lmer sngat tak di suap ubt..
last arwah mama suapkan ubt..
dah dekat 3 tahun..msa aku skit truk..
hari ni plak ada orang sudi suapkan...
lau ikut hati ni..memang dah luper soal ubat tu..mlas nk pk tentang sakit ni..
bila lupa skit ni..baru la rasa sihat skit..
nak jadi normal..
cam org lain..

picha dalam frame atas mja ni umpama tersenyum kat aku..hurm mnisnya senyuman ni..wat jiwa melayang..hurm klu dulu picha ni bertampal kat depan meja..tapi hari ni dah di framekan..
nmpak lagi jelas n lagi cantik..
picha ape???
hurm..
tengok la sendri atas meja ni..

2 comments:

AnNesara said...

waaa..study urea cycle + kitar kreb tu ek..ada gak stdy tu dlu tp dlm ekologi rsnye..bkn biochem..dr matrik blaja benda tu sampai d u..
ooo..member rumah mkn til hbis ek..bgusla..xde membazir..tul x?..study2 study..jgn asyik berkhayal je..berangan je..picha ape tu ek?..picha gf ek?..ubt kena mkn.kan x sihat.nk jd normal kena mkn ubt encik azrai..

Mr AzRai MaRCeeL said...

makan ubat?? tak nak makan sendri...tak der owang cuap.=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...