Thursday, December 31, 2009

selamat tinggal 2009

salam tahun baru..salam maal hijrah..
beberapa detik melangkah ke tahun 24 bagi diri aku,,
tahun 2010 dari kelahiran nabi isa A.S
dan 1431 dari hijrah nabi muhammad S.A.W

tahun ini banyak memberi impak dalam hidup ini..
pahit maung..
yang buat aku ingin teriak..
manis dan indah
yang buat diri ini ketawa dan tersenyum bahgia..
sedih pedih
yang buat aku menangis teresak..

tahun yang memberi cabaran pada aku..
tahun yang mengajar aku nilai kehidupan dan berdikari..
tahun yang membentuk aku nilai tanggungjawab..
2009..

mohon maaf atas terlanjur kata.
berbual bicara..
mohon ampun atas kekasaran
zahir dan batin ku..
mohon diri ini
bersih dari segalanya..

namun ini semua bukan pengakhiran buatku..
ini permulaan perjalanan ku di 2010..
moga tahun berikutnya lebih baik..
lebih bermakna..

kepada teman2..
kepada blogger..
kepada officemate..
kepada silent reader..
dan para pengskodeng terhebat..

teguran,cacian..pujian..
semua itu pembina diri aku..
terima kasih..

to alya..
terima kasih kerna menjadi pendokong.
scout mber yang lain..hilmi..yang follow blog ni..
korang memang best..
jumpe lagi tahun depan..
( esok jer sebnarnya..)

hahahhaha..
salam tahun baru..

to kak siti..
to kak yus..
to all staf mardi..scout..mber uitm..fan club false miracle..
bloggaholic..pengskodeng terhebat..teman teman..
mekasih banyak2..atas sokongan selamani..

bulih tekan tekan tak?


andai kata tiba tiba anda tengah menaip atau pun surf tenet..
tetibe kua window cam ni..
apakah yang anda akan buat?
tekan?
kiri..?
kanan?
tengah?
bulih main tekan tekan ker?
atau pun kner pikir panjang?
berapa lama? nak pk?
kalau tekan kanan...
soalan yang bermain di minda anda...
betul ker ni?
pasti ker...? ala..kang ada yang lagi baik...
tak rugi ker terima ni..?
okay la tu..dari tak der baik ada..
suka suka..cinta monyet...
ye..aku pasti dengan pilihan ini..
kalau tekan kiri
soalan yang bermain di minda anda
tak masuk la dengan jiwa...
rasa ingin bebas..tak nak ada comitment
dia tak kena dengan taste..
rasa cam nak single..
fuck love..tak nak kapel..
kalau tekan tengah
soalan yang bermain di minda
aku ni betul ker tak ni..
tak sure la..
takot nanti tak jadi..
tak tau cinta tu apa..
boleh tekan tekan ker?
soalan kat atas tu ibarat soalan maut.
soalan yang paling susah dalam dunia..
tapi mungkin kan jadi soalan paling senang pada mereka yang tertentu..
dan sekarang ni..
kalau orang tanya..
soalan macam kat atas tu..
korang nak tekan yang maner?

ke"sengal" lan maksima di pagi hari

peluh dah meleret leret kat dahi..
bengang giler pagi ni..
kner tolak moto kat tepi higway..
argh... naper aku ni nyanyok sangat..
tadi dah singgah dah kat petrol pump..
dah bayar minyak RM5..
pas anta mesej kat amer budak BT3 mintak tolong punch kan kad aku pagi ni..
aku trus blah dengan tak isi minyak..
burn 5 hinggit..

tu tak kesah sangat..
ni yang kner menolak moto kat tengah higway elite ni ..
dari shah alam pagi ni..
semalam g umah aunty ..
pagi tadi gerak dari shah alam..
moto lak wat hal..boleh abis minyak..
dekat seminggu aku tinggalkan moto kat shah alam..

sib baik ada mamat baik tolong tolak moto aku..
pas dekat 1km menapak..
dalam 3km dia tolak n drop aku kat petrol pump..
thanks bro..
tak sempat nak tanyer nama aper..hahhaha..
tetiber teringat yang aku dulu pnah tolong orang abis minyak gak dulu..
so..its my turn..
kali ni aku isi pnuh tank..

trus pecut menghala ke bangi..
tengah syok pecut tu...rasa gegaran dalam poket..
tepon aku la bunyi.. nama " mardi en shaiful" a.k.a boss aku
alahai..
dah mencari la orang tua ni..
abis aku,..

aku angkat r..

boss : hello..azrie kat maner? dah sampai ofice dah?
aku ; blum lagi bang.. sayar dalam pjalanan..moto prob..
boss : samer la..aku pun lewat..radiator keta aku bocor..tak per la..
aku : nanti saya samapi lab sayer call abang..

dua dua lambat..
hahahha..
aku balik umah..tukar baju..
sarapan.. n baru datang kejer..
sharp..
10.30pg..

nampak keta CRV itam plat J..
sah makcik big boss ni ada..
mak cik ni dia hangin satu badan skit..
tahun depan aku bawah dia..

tersiksa jiwa wo..
sekarang bawah boss baik tak per..
tak tau la pas ni camner..kner tukar boss..
adoi..

Wednesday, December 30, 2009

karangan ikhlas budak darjah dua

godek godek email pagi tadi..
aku dapat mail dari mber aku yang baru pas grad dari UPSI..
sekarang tengah mengajar kat sabah..

dia ada cerita nak kongsi dengan aku..
tengah sakit jiwa menjadi pendidik..

aku respect giler kat pendidik pendidik ni.

ni antara citer yang kner di hadapi oleh dorang..
cerita ikhlas dari buku latihan pelajar darjah dua..
nama dirahsiakan ( dia rahsiakan ker?)
sekolah wajib di rahsiakan..

tajuk karangan ini

terima kasih datuk.

p/s

sila klik pada gambar untuk membesarkan gambar..

terima kasih datuk - part 1


terima kasih datuk part 2

terima kasih datuk part 3


terima kasih datuk part 4

kesimpulanya..
sayangi atok anda..
=p
bukan senang nk jadi cikgu beb..
sakit jiwa tau..

bos dobi kembali

setelah hampir 3 bulan aku melepaskan jawatan pengurus dobi..
dan menjadi sleping partner kedai dobi sendri..
cuti ujung minggu setelah balik dari kursus tu..
aku balik menjenguk kedai yang sekian lamer aku tinggalkan kepada mber2 aku..
alhadulillah..
berjalan seperti biasa..
rezki bulan banjir..
puas hati sangat2 bila usaha titik peluh sendiri membuahkan hasil..
yang boleh di banggakan..


kalam dobi..
aku masih menggunakan BRAND kalam dobi..
setelah ABG tahir ( pemilik MTB resources)
merangkap mentor aku masa aku jadi perintis program keushawanan di bawah naungan TUNAS MEKAR UITM.
nama kalam dobi adalah nama yang tidak asing lagi dalam arena dobi kat kelantan..
bukan menumpang populariti tapi lebih kepada win win situasi..


di mana aku mengunakan nama Kalam Dobi..
sepaya kalam dobi menjadi satu entiti yang besar ( banyak cawangan)
konsep licensing ini selalu di gunakan untuk kedai kedai kecil menjadi besar..


harap harap dapat tukar dari konsep licensing kepada francais..
insyaALLAH..siapa tahu..
so sehari menjadi pengurus dobi..buatkan aku tersenyum..
aku puas..
tapi ini baru permulaan..harap akan ada perkembangan di bangi..shah alam mungkin..




teringat masa mula mula menceburi bidang ini..
agak banyak spekulasi dan andaian dari orang yang tak berapa arif..
kali ini aku mampu menyangkal.
dakwaan dobi tak boleh hidup di kelantan..
kena cara nya,,
kena gayanya,,
alhadulillah..





tak da apa yang nak di banggakan..
aku cuma anggap ini baru permulaan..untuk melangkah lebih jauh..
untuk jadi pelari pecut..
yang sentiasa berlari..
satu permulaan yang baik..
aku harap di permudahkan segala urusan..
agar niat dan cita cita ini seiring di jlan NYa..
amin..

cuti cuti ponteng kejer..

cuti cuti ponteng kejer..
dah penat ngadap kejer kat lab..so ni la masa untuk mengurusksn stress..
stress ker?
tak der la sangat.. biasa jer..
nak kongsi citer dengan korang sumer..
alhadulillah..
24 - 27 des 2009..
kursus permantapan graduan..
rasanya cam dah lamer jer grad..
tapi bergelar graduan lagi..
graduan yang dah kejer tapi nak jadi graduan gak..
basicly..
kursus ni dapat la kurangkan stress kejeer..
cuti tahun aku pun ada 2 hari..lagi..


so abis kan jer la..
ni la antara aktiviti yang dapat kongsi..
sepatotnyer aku kner g bangkok..
ada jamboree kat saneer..
tapi clash lak dengan kursus ni..
so pada hilmi ,syira n geng klkm...
sori r tak dapat join korang..

kusus kali ni kat terengganu..
samer cam yang lepas..cuma tempat nyer lain skit..
kalau yang first kat bukit kluang..kali ni kat K.tganu..




resort yang menjadi penginapan kitaorang.
ok la kalau nak bawak famili..
gem beach Resort..
tak rugi korang nak bercuti kat sini..
serious..
rate bilik..
RM206/net paling murah la tu..
2 katil single atau 1 katil besar..
(promote tu)

persekitaran sangat ok..mengadap laut n pantai..dan yang best ada pool yang luas n best..



dah namernyer datang kursus..wajib la kner dengar orang membebel..(ir sodri tengah membebel)


asal g kusus jer mesti pegi tempat ni..
insaf r skit..asyik pk hal dunia jer,,
akhirat kener pk jugak... kner balance..

ni antara tempat yang aku baru pegi..real masjid terapung..
kat kuala ibai..
nama masjid ni..
masjid tunku tengah zahirah kalau tak silap..

kusus ni kusus ushawan..
so tak logik la kalau tak pegi melawat kat kilang wat kopok..
ada lagi satu kilang batik..songket n kraf..
tapi time tu..kamera kong beteri..
so...tak dapat ler nak upload..


ni pose main main kopok ni..
bajet nak beli r..
rasa cam nak bukak kilang kopok jer..( berkobar2 ni nak jadi ushawan)


ni antara penaja yang duk perabih duit tangung percutian 3 hari 4 malam..
percuma..
mekasih pada penaja percutian ini..
next time taja la lagi..


ni antara sebahagian yang sempat pose untuk cover report nak anta kat bahagian kewangan negara..
bukti orang orang yang mengabihkan duit kerajaan..n negara..
antaranya ialah aku..
hahahah..
ni kalau tau kat en asyraf..pen pengarah JPP kelantan..mampos aku..
kat kursus ni...kitaorang di panggil bakal CEO..rasa kembang jer idong..wahahhaa

setelah penat dengar ceramah..berjalan sakan..
ni time riadah..main suka neka macam budak2..
so tak sangka aku masih mampu menjadi budak2..
walaupun aku dah nak jadi bapak budak..

tak lengakp kalau dah datang kat pantai tak main sukan sukan pantai..
bila lagi nak main secara percuma..time ni la..
blasah jer..

ni lagi satu..
wajib berendam punyer...
ni main (musang ayam) aku pun tak tau camner mainnyer..
yang aku tau main baling2 bola dalam air..
selamber jer lai pompuan campur..
saper kata laki pompuan tak bleh mandi sesamer.?

so setelah tamat kusus..
jiwa keushawanan ni berkobar2..
thanks pada semua yang terlibat untuk menhasilkan ushawan hebat..

jasa mu ku kenang..
UITM..
Jabatan Perdana Menteri
Kerajaan Malaysia.

kita orang akan buktikan yang duit yang di laburkan itu bukan sia sia..


nak gelak ker tak?

setelah lamer tak berjalan jalan..
aku abiskan masa berjalan melihat keindahan alam ini ( cewah)..
tengah asyik berjalan tu..
ada la jumper beberapa benda yang menarik perhatian aku..

ni yang paling tartercapai di akal aku la..

ni iklan yang paling bengong penah aku jumpe..
50% halal..
hahahha..
ni sape bli mee ni memang sah bengong tahap gaban..

jalan jalan kat uptown shah alam..aku jumper lak signbord ni..
tak tau la camner kalau pakai sua tu..
sedap sampai menjilat kaki kot..


ni tempat kedai ni di rahsia kan..
atas sebab tertentu..
korang rasa kenapa?




ni plak iklan kat jusco..
marah betol dia kat bos dia..




bila baca signbord ni..
macam signbord kat surau lak..
tak pun markas tabligh...
penceroboh sure kener brainwash..
hahahah..



ni lagi unik..
aku pun tak paham..
tempat paking keta ker..
tempat hancurkan keta..
korang penah jumper signbord camni?





Wednesday, December 23, 2009

kisah sengal di hari selasa ( ponteng keje)

dah lamer tak up date blog..
agak bizi dengan tanggungjawab harian..
adik aku datang K.L..
so agak bizi melayan kerenak dorang..
seronok ..lamer tak melayan dorang..
bulan ni shot lagi duit..
blum masuk bulan 1 dah separuh gaji ku pergi..
cam lagu anang la plak..
separuh jiwaku pergi..
lagu frust tu dengan kris dayanti..

semalam bawak adik2 aku g genting..
setelah plan lamer..
akhirnya tercapai jugak..
kul 6.oo pagi bangun..
kejot dorang..
plan nyer nak g dengan bas kat LRT putra..
ada kaunter tiket kat situ..
seperti yang di rancang RM37 untuk 1 day trip..
bus + sky way + out door park + sky way balik + bus balik..

setelah sampai kat LRT tu..
bapak punyer ramai orang berator..
wa dah ambik cuti ari selasa dah ni..
nak bagi kurang orang ..kalau week end mesti ramai tahap nenek punyer orang..
adoi..berator punyer berator..
samnpai turn aku..

akak kaunter : dik..sky way tak bleh jalan la..kner naik keta kebel lamer kat layang genting..
aku : apsal tak leh naik kak?
akak kaunter : angin kuat la dik..
akak kaunter : bas kul 11.00 jer ada..
aku : kul 11 jer..sekarang baru kul 8 kak...

dengan bengangnyer aku blah..dari kaunter..
aku pun wat kptusan nak naik dengan keta sampai kat kabel car..

naik la keta ..
sampai kat sana ( stsen kabel car)
giler ramai orang berator..
dari jauh nampak keta kebel ( old skool punyer) duk melayang2 datang..
dengan muatan sarat..

agrh..
aku naik la genting deng keta viva aku tu..
sib baik BKM 1232 tu larat naiik..
sampai kat atas..tengah parking.. ( parking free)
aku jalan n bawak adi2 dengan hari yang penuh gembira..

nak bli tket lak..
mesti murah ni..aku dah naik sendri kat atas ni..
tak naik bas..n sky way..

sejuk tahap mentibang laut tu..
pakai jaket n sweter..still sejuk..
hujan time tu..lagi la bertambah sejuk..
tengah berator nak bli teket tu..

akak kaunter teket : yer dik..berapa orang jer..
aku ; lima orang kak..
akak kaunter tiket : sekarang ni tengah hujan..banyak permainan tutup..kalau dah tak hujan baru bukak..
tapi kalau seharian hujan ,teket tak bleh refund tau.
aku : ( berfikir jab)....... ok la.. 5 orang ek..( mesti murah jer ..sebab aku datang sendri..)
akak kaunter tiket : semua sekali RM220..
aku : ( tertelan air liur) berapa kak ..
akak kaunter tiket : rm220..

sib baik dah prepare lebih..pbapak r mahal.. sorang RM44..
baik bli kat bawah tadi..
adoi..

ini menjawab persoalan naper orang laigi prefer g dengan bas n ambik pakej rm37/head..
walaupun bergasak dalam bas..sky way..

huhuhu..
tak kesah sangat..
asalkan adik2 aku hapy..tu dah cukup..

ni tak citer sal makanan lagi..hahahhahaha..
nanti aku upload pic..dalam kamera lagi..

Wednesday, December 16, 2009

Mas Kahwin Vs Hantaran

Senarai nilai mas kahwin bagi negeri di malaysia

1
JOHOR
Anak Dara RM 22.50
Janda RM 22.50

2
MELAKA
Anak Dara RM 40.00
Janda RM 40.00

3
NEGERI SEMBILAN

a. Bukan Waris
anak dara RM 24.00
janda RM 12.00

b. Ahli Waris
Anak dara RM 48.00
Janda RM 24.00

c. Kerabat Diraja di Wilayah
Anak dara/janda RM 725.00

4
SELANGOR

i. Puteri Sultan
anak dara RM 2,500.00
janda RM 625.00

ii. Puteri Raja Muda atau Puteri
anak dara RM 2,000.00
janda RM 500.00

iii. Puteri Kerabat
anak dara RM 1,000.00
janda RM 250.00




iv. Puteri Anak Raja (Waris)
anak Dara RM 550.00
Janda RM 137.50

Puteri Anak Raja (yang lain)
Anak Dara RM 300.00
Janda RM 75.00

v. Anak Perempuan org-org besar
Anak Dara RM 300.00
Janda RM 75.00

vi. Cucu orang besar
Anak Dara RM 200.00
Janda RM 50.00

vii. Orang Kebanyakkan
Anak Dara RM 80.00 ( tahun depan naik 300..yang lain(kat atas) mungkin naik jgak kot)
janda RM 40.00

5
KUALA LUMPUR
Anak Dara RM 80.00
Janda RM 40.00

6
PERAK
Anak Dara RM 101.00

7
PULAU PINANG
Anak Dara RM 24.00
Janda RM 24.00

8
KEDAH
Tidak ditetapkan

9
PERLIS
Tidak ditetapkan

10
PAHANG
anak Dara RM 22.50
janda RM 22.50

11
TERENGGANU
Tidak ditetapkan

12
KELANTAN
Tidak ditetapkan

13
SABAH
Anak Dara RM 100.00
Janda RM 80.00

14
SARAWAK
Anak Dara RM 120.00
Janda RM120.00

15
W.P LABUAN
Anak Dara RM 80.00
Janda RM 80.00


data di atas dari rujukan JAKIM
http://www.islam.gov.my/informasi/nilaimaskahwinnegeri.html

kat kelantan,terengganu,perlis , n kedah..
nilai di tetapkan oleh pihak laki n pompuan..

kalau kat tempat aku..orang biasa akad atas hantaran..maksudnya mas kahwin tu akad atas nilai hantaran..
bila camtu duit hantaran akan jadi duit mas kahwin..( mak bapak pompuan tak bleh usik)
so duit tu la yang dorang guna wat start new life as husband n wife..
rasanya berbeza dengan negeri lain yang wang hantaran biasanya di beri pada belah pompuan untuk cover urusan kenduri..

so tak heran la naper orang pompuan kelantan bleh bli barang kemas pas kahwin..
duit hantaran akan di jadikan mas kahwin ( hadiah untuk pompuan)..

kan?

Monday, December 14, 2009

..

cukup la sekadar satu senyuman yang mampu memanjangkan nafasku

23 tahun dah

selamat hari lahir untuk aku..
tahun yang lebih baik dari tahun lepas..
setahun dua ni hidup terumbang ambing..
hahahaha..23 tahun yang mendewasakan..
mekasih pada semua yang mengingati tarikh tu..
terima kasih..
rasa ingin jadi lebih dewasa

lidah tergigit tu biasa

suasana tegang semalam..
adik beradik..berselisih pendapat..
tak puas hati itu ini..
susahkan kalau orang tua dah tak ada..
aku bukan tak mahu mgalah..
cuma mahu yang terbaik untuk adik2 ku sahaja..
biarlah..

Thursday, December 10, 2009

beratnya nafas ni..

naper hari ni tension sangat..
banyak benda yang myerabutkan otak aku..
banyak benda yang menekan..
rasa ingin aku jerit..
biar terluah segala yang terpendam..
aku tau ramai yang kecewa dengan sikap aku sehari dua ni..
semenjak dua ni aku rasa aku bukan lagi diri aku..
aku mjadi orang lain..
yang dingin..
banyak berdiam diri..
tak petah macam selalu..
rasa mendung..
di sedari rakan se lab aku..
ntah la..
kusut..
serabut..
masalah yang besar2 menyesakkan otak aku..
hari lahir tahun kedua yang sungguh hampeh..
tahun pertama tahun lepas..
kner badi kot..
2tahun berturut2..
argh...!!!!

harap trip kursus ni dapat nutralizekan mood aku yang mendung ni..
aku rasa ingin menyendiri..
kelemahan aku..
bila time tertekan camni..
tempat yang paling menenangkan aku adalah..
tempat mama n abah bersemadi..
mungkin aku harus ke sana..
aku nak berbicara dengan mereka..
hanya mereka yang mengerti..

teruk sangat hari ni..

hari paling teruk..
rasanya di rentap semuanya..
kemana menghilang..
penatnya..
kenapa yer..
hari yang teruk..
sangat..!!

Wednesday, December 9, 2009

need some...

semalam darah dalam pale ni naik.
rasa la di punyer feel..
high blood...
trus duduk..
hyper tension kot..
rasa bumi bergerak..
hahahhaha..

macam naik roller coaster jer rasa..
i need to rest..
i need some space..
to me n myself..

naper ada me? n my self?
tak samer ker?

tak samer...

Monday, December 7, 2009

re post : berapa no anda

aku dah pnah post benda ni dulu..rasa cam nak repost balik..
so juz nak tau no berapakah anda sekalian..

nombor AKU adalah...

"1. baru lepas break up(happy sgt!)
2. baru lepas break up(sedih sgt!)
3. baru lepas break up(putus asa)
4. baru lepas break up(terpaksa)
5. baru lepas break up(saje jer!)
6. baru lepas break up(padan muka dia!)
7. single dan baru lepas kena reject (tak kisah pun. its your lost!)
8. single dan baru lepas kena reject (aduhh melepas lagi!)
9. single dan baru lepas kena reject (aku dah putus asa!)
10. single dan baru lepas kene reject (aku dah tak nak jumpa dia lagi!)
11. single dan sdg mencari
12. single dan happy sgt :)
13. single dan dah putus asa
14. single dan anti couple
15. single dan tak kisah
16. single dan sedang menyukai some1 (dia tak tahu)
17. single dan sedang menyukai some1 (saya harap dia suka saya jugak)
18. single dan menyukai some1 (dia fikir saya bergurau)
19. single dan meyukai some1 (tak mungkin dia couple dgn saya)
20.. single dan sedang memikirkan ex
21. berpunya (boring sgt!)
22. berpunya (kami akan break up)
23. berpunya (saya tak nak parents tahu)
24. berpunya (kami bahagia^^)
25. berpunya (parents dpt tahu tp kami akan teruskan jugak)
26. berpunya (dia curang!)
27. berpunya (kami akan berkahwin)
28. berpunya (terpaksa)
29. berpunya (kami cuma main2)
30. berpunya (kami pernah kiss/make out)
31. it's complicated~ (always pray for the best)
32. aku hanyalah aku...(aku). ...
33.aku pn tak sure..mane nak apply..??

berapa no anda?????

bila keta pun nak naik eskalator

petang semalam tengah baring layan astro tetiba aku dapat satu mesej..

"wei..mu tau dok..paking lot kb mall runtoh.."
sender: abd rasyiddin

aku balas

" mu bia betol..guano buleh runtuh..tu la..dulu aku pesan doh..wat paking lot molek..mu tok se dengar..kan dah runtuh.." ada selit gurauan..bajet mber aku ni yang buat kb mall tu.

1msej baru di terima..

" erm..salah info masi.. bukan paking lot runtuh..tapi ada keta terjatuh dari tingkat tiga..jatuh tinpa budak masterskill..mati.."

peh... bia btol..

then pagi tadi aku godek2 la berita.. kot2 ada..

n hasilnya..


Kereta alami masalah enjin ditolak sebelum rempuh dinding kompleks

KOTA BHARU: Dua penuntut kejururawatan Kolej Masterskill meninggal dunia, manakala seorang rakan mereka cedera parah ditimpa sebuah kereta yang terjunam dari tempat letak kereta di tingkat tiga pusat beli-belah KB Mall,

di sini, petang semalam. Siti Nor Amira Shamsuddin, 19, dari Gua Musang, mati di tempat kejadian, manakala rakannya, Siti Nordiana Azman, 18, dari Wakaf Bharu, Tumpat, meninggal dunia ketika dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII).

Kedua-dua mangsa yang menuntut di Kampus Metro Masterskill Kota Bharu itu cedera parah di kepala. Rakan kolej mereka, Rashidah Ahmad Lotfi, 24, dari Jerteh, Terengganu dan pemandu kereta, Nor Ain Said, 19, yang cedera parah pada kepala dirawat di HRPZII. Adik Nor Ain, iaitu, Nor Atikah, 17, yang berada dalam kereta berkenaan tidak cedera, tetapi melarikan diri.

Kejadian jam 5 petang itu berlaku apabila kereta jenis Ford Laser itu merempuh dinding lubang angin di ruang meletak kereta di tingkat tiga lalu terjunam dan menimpa mangsa yang ketika itu berada atas eskalator di tingkat dua. Ketua Polis daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Zahruddin Abdullah, berkata Siti Nordiana tercampak ke tingkat bawah kompleks akibat ditimpa kereta berkenaan.

Beliau berkata, kejadian dipercayai berlaku ketika seorang lelaki yang dikenali sebagai Sabri menolak kereta yang tidak boleh dihidupkan di ruang meletak kereta di atas bumbung kompleks itu.

"Nor Ain yang memandu kereta mungkin tidak dapat mengawal kenderaan apabila enjin berjaya dihidupkan lalu merempuh dinding lubang angin dan terhumban melalui celah dua eskalator serta terhempap di aras bawah.

"Sebelum terhempap, kereta berkenaan mungkin menimpa tiga pelajar kolej berkenaan yang berada atas eskalator, menyebabkan Siti Nordiana tercampak ke aras bawah. Siasatan awal mendapati Nor Atikah yang tidak cedera berjaya keluar dari kereta dan melarikan diri," katanya.

Beliau berkata, lelaki yang dikenali sebagai Sabri, dipercayai kenalan mereka turut melarikan diri dan polis sedang mengesan mereka. Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Kelantan, Shahril Yusman Md Yusof, pula berkata siasatan awal mendapati kereta itu jatuh daripada ketinggian 20 meter.

"Kereta terbabit terbabas lalu memasuki siling di aras tiga sebelum terjatuh dan terbalik di celah tangga bergerak di aras bawah," katanya yang mengetuai enam anggota ke lokasi kejadian. Seorang saksi, Mohd Jawaidi Moha Zain, 23, berkata ketika kejadian, beliau yang juga Penolong Pengurus Kyros Kebab, yang terletak bersebelahan eskalator sedang melayan pelanggan.

"Tiba-tiba, saya terdengar bunyi dentuman. Saya sangka ada kebakaran di tingkat atas, tetapi amat terkejut apabila sebuah kereta terjatuh dan terbalik di celah tangga bergerak depan premis saya. "Kejadian menyebabkan orang ramai menjerit ketakutan.

Saya meminta pelanggan menyelamatkan diri kerana bimbang kereta terbabit meletup dan terbakar," katanya yang kemudian menutup premis perniagaan itu. Beliau juga mendakwa melihat seorang mangsa yang terbunuh terjatuh sehingga menyebabkan pelbagai barangan peribadinya bertaburan. Berikutan kejadian itu, semua premis niaga di pusat beli-belah itu ditutup sementara bagi memudahkan kerja menyelamat dan membersihkan kesan kemalangan.





keta ford laser yang terbabas masuk dalam kb mall





baju merah kat tengah tu..driver keta yang tak sempat lari ( naper lari..bengong tol..)

sian.. 2 orang mangsa yang tak bersalah..mati naik eskalator..

so..moral value dalam post ni..

time naik eskalator tu jangan la duk pegang2..pluk2.. yang maner couple tu.. ner tau kot2 ada kapal terbang pulak ker yang terhempas..

gelak gelak jugak..mati ni tak kira tempat...

(pas ni naik eskalator tu ingat..selawat banyak2 dan mengucap )

aper pun...

alfatihah untuk kedua mangsa...

Thursday, December 3, 2009

bila lelaki jambu jadi ganas

lelaki jambu..
satu golongan lelaki yang menjadi kegilaan kaum pompuan..
( btol..time blaja dulu memang laki jambu ni femes gile)
mereka di anggap lelaki budiman..
yang agak metroseksual..
jaga penampilan..
dari pelbagai aspek..

di adambakan sebagai lelaki yang romantika..
dan punyai sense yang kuat terhadap naluri wanita..
gentleman kot..
hahahha...

tentu lelaki lelaki yang bukan jambu agak meluat
bila tengok lelaki jambu berkepit dengan awek seksi..
tahap kejambuan seorang lelaki..
aku tak tau tahap mana yang di kira jambu..
tapi aku bukan lelaki jambu r..

penah tak korang imaging yang camaner laki jambu ni bila ngamuk..
macam pondan kener kacau ker..
auw...
hihihi..

kat sni ada sorang mamat jambu yang menjadi kegilaan ramai pompuan..
mamat yang di kenali sifat kejambuan nya di seantero dunia..
siapa???

teng teng teng...



BI Rain....
ha..mamat ni sumpah jambu..aku knal mamat ni dalam drama korea
( kantoi layan drama korea)
aku layan skit2 jer..
sangat popular dengan citer FULL HOUSE..
memang jambu r mamat ni..
naif jer tengok..



pose romantik..
seblum mengganas..

ni aku nak share satu citer yang masih suam suam baru..
Ninja assasin..
agak teruja melihat thriller citer ni..

siapa sangka mamat jambu ni di transform menjadi mesin bunuh orang yang tiada hati n perasaan.
citer ni agak biasa jalan ceritanya..tapi aksi yang di hidangkan oleh Rain buatkan korang melekat kat panggung sampai citer abis..

tak sia sia setahun berkerja keras..
diet yang ketat..
latihan asas ninja di jepun..
dan latihan fizikal yang extreme..mgubah lelaki jambu ini jadi keras..

try la korang cari kat youtube..
rain praktis setahun untuk filem ni..
pasti korang teruja..

dari awal citer sampai abis citer..darah asyik terpercik n tersembur jer..
kner skit dah bersembur2 darah..
ha.. kalau korang tak cayer..g r tengok..
sasaper yang loyer tekak,,
mabuk darah..
senggugut..tak leh tgok darah..di nasihati supaya tgok citer lain..


ni pose khas untuk blog ni..( hihi konon la)
dalam filem tak der pose ni..
hurm...
tak kira la..lelaki jambu ker tak jambu ker..
bila dah ngamuk..
jadi jantan gak..
pondan pun leh kua sura jantan bila marah ni plak lelaki btol..
kan?

godek godek beg duit



rasa dah lamer tak wat clearance kat wallet aku..
banyak giler resit2 yang aperntah dalam ni..
sampah jer banyak..
duitnyer haram tak ada..
hahahha...
terselit kad matrik aku time blaja dulu..
bila di amati btul2..
hahhaha..
lain la plak..
ni aku upload..
2 kad untuk kongsi bersama.
ni kat atas ni kad matrik aku ..
time ni baru masuk uitm..
pas tukar course dari arau..
jambu giler muka..


kat atas ni lastest kad aku wat maser asia pasific youth forum..
aku pun tak tau aper yang berubah..
hurm....

makin dewasa..
makin matang mungkin..
dari raut wajah..tak jelas mungkin..
tapi pada hati..
aku yang tahu..

Tuesday, December 1, 2009

hari yang busan

en shaiful tak ader..a.k.a bos aku..
Dr kamariah pun tak der a.k.a big bos..

rasa agak bosan bila hari2 di kerah wat kejer..
tetibe tak der kejer sangat..
bosan lak rasa..

kjer ada jer..sample dalam 100 lebih lagi..
tapi aku tak tau nak run ker tak..
vector untuk cloning dah tak banyak..
ari tu aku buat 12 sample sumer fail..
tak jadi..
takot mbazir jer..
hurm...

hari yang relex..
kejap jer ni..

Wednesday, November 25, 2009

kenapa aku sendiri..

tadi muntah darah..
banyak sangat..
badan tak larat..
rasa berat badan ni..
tarik nafas rasa sakit kat dada..
napas pun pendek jer..
sakit..
idung pun darah gak..
tak suka macam ni..
maner kamu?
kenapa bia aku sendiri..

deringan talifon tadi aku tak sempat angkat..
nak bangun pun tak larat..
aku gagahkan jugak taip post ni..
mceritakan keadaan ku..
agar kamu tahu..
maaf..
maaf sangat..

harap cepat kamu kembali..

falsemiracle- rindu nak perform lagi

video

to my bandmate..

rindu r nak jam dengan korang..rasa dah lamer tak jamm..

to shira: dengar la lagu ni..stay - falsemiracle

kenapa aku sakit yer?

sorry kalau pic ni agak tak menyenangkan..
memualkan..atau menjijikan..

rasanya ni 2nd time aku postkan pic camni kat blog..
bezanya..dulu kat HUSM (hospital universiti sains malaysia)
skrang kat Mardi.
dulu tak teruk..
sekarang rasa cam teruk jer..

tanda2 awal..?
maybe...
hope dapat kecapi rasa bahgia..
seblum terlewat..
hah?
hurm... untuk kamu yang selalu caring kat aku..
sory sangat kalau diri aku ni tak betul semenjak dua menjak ni..
rasa diri makin teruk..
bebanan tugas yang berat,,
offer blaja yang buat aku berblah bagi..
fmly matter lagi..
hurm..memenatkan..
sampai rasa aku tak ada masa yang banyak untuk bahgiakan orang sekeliling..


maafkan aku..
maafkan diriku ini..
tak jaga kesihatan kot..
tapi rasa cam dah jaga dah..

to member2 yang tau ..
thanks 4 ur support..

aku sayang kamu semua..
andai penjalanan ku tak sejauh kamu..
sampai nanti kita jumpa di penamat.

Tuesday, November 24, 2009

bloGaHoliC?

soalan maut jika di tanyer pada seorang blogger..
best ker tulis blog ni..?

rasa macam tak leh kentut tau..
camner rasanyer kalau tak boleh kentot?

camtu r rasa kalau tak leh bloging..
tul tak para blogger n follower sekalian...


untuk mengetahui beberapa blogger2 yang extreme..
memang ramai r kat msia ni..
cumer beza femes dengan tak jer..

yang aku rasa agak femes...

cik epal.. ( kembang idong r tu)..
dia ni sweet r..
rasa nak ngorat pun ada..
citer dalam blog cik epal ni macam2..
terjah la ..aper la..
macam2..


kyo.. aku suka blog dia ni..sebab cam komik skit..
santai..ada style r..baca tu relek jer..

yang tak berapa nak femes..
(femes suam suam kuku)

ida punyer blog agak peribadi..cam dairi la kot..tapi giler aper diari buh dalam tenet...
kira style citer hidup sendri r..

kalau blog imma plak..
islamic skit r..
banyak nasihat..
insaf r kalau saper yang baca.. huhuhu..

sourplum a.k.a cotton art
ni sorang mamat yang aku knal..
blog dia cam kedai baju..
serius..tak cayer..cuber search..
(komisyen dapat tak ni..tolong promote)

blog aku?
agak cam rojak skit..
sumer ada..
tak kesah la aper orang cakap..
blog dalah tempat untuk meluahkan segalanya..
mengatakan apa yang terlintas..terfikir...
respon..komen..
emosi..ETC..
banyak sangat..

so pada blogger sekalian..
banggalah..anda seorang blogger..
tak kiralah bagaimana rhupa blog anda..
dan bagaimana anda bleh terjebak dengan gejala blogging ni..
anda memang blogaholic.

Monday, November 23, 2009

naper time camni baru nak offer?

satu lagi offer yang agak meng frustkan diri aku..
wat aku berfikir..

kejer ker nak blaja..

naper la tak offer part time..
sumer ful time..

ni 2nd offer untuk sambung blaja ni..

rasa cam cemerlang jer diri ni..
padahal..
hurm..

rezki...
tak tau nak cakap aper..
tunggu jawapan dari istikarah

1st pay slip

hari yang di tunggu2..
akhirnya...dapat gak gaji..adat r kejer gvment..
dulu aku sorang ushawan yang hari2 pegang duit..
dari seorang pelari pecut..
aku jadi pelari jarak jauh..
slow skit lari tapi leh pg jauh..
yang penting tiba di destinasi..

so hari ni..pada orang2 yang dah bagi advance kat aku sementara dapat gaji..
hari ni..hari nak bayar balik advance korang..
( yang tersenarai sahaja)..hahahhahah..
ada ker aku hutang tak bayar?
rasanyer tak der lagi..
orang utang aku tak bayar ramai r..
tapi aku tak der la bekira sangat pun..

hurm..ada mcam2 cara orang nak mintak duit ni..
aka hutang la..
1.ada yang direct cakap..( aku suka cara ni)
2.ada yang malu2 nak cakap.. ( ok la sopan)
3.ada yang saund2 kata tak nak bayar ( aku cukup tak suka orang camni)kalau da duit sure oarang bayar punyer la.
4.ada yang repot kat awek,mak bapak,tunang,isteri orang yang berhutang ( tak tau aper motif ) nak malu kan ker..nak bagitau orang lain..segan nak bagitau sendri ker.. ( aku ckup anti dengan cara ni)
5. ada yang lagi best..tulis kat blog.fster..facebook...yang si polan2 ada pinjam duit dia tak bayar..
6. print gambar orang yang pinjam duit n tulis kat situ..utang tak bayar.. n tampal kat taman perumahan orang tu..bagi malu.. walaupun utang orang tu tak sampai sepuluh ringgit..
gile extreme..

walau aper pun..

tuhan dah pesan..

hutang wajib di bayar walau pun tak dituntut..
walaupun dah mati..hutang tetap kner langsaikan..
sesungguhnya roh oarang yag berhutang akan tergantung di antara langit dan bumi..

tapi dalam satu sudut lagi..
sebagai pemberi hutang..
anda harus ingat..
jangan membuka ..menjaja aib orang di dunia ni..kerna ALLAH akan mengaibkan orang2 yang suka mengaibkan orang di akhirat kelak...

paham2 r kan..
so..tak baik citer2 hal2 camni ( aib ) kat orang...

hidup ni bukan selalu senang..
ada kala susah.. ner tau nanti turn kita plak..

so pada yang membri advance kat aku..
sory sangat2..gaji lambat skit..standart r gvment..

yang terasa hati..
bagus la... aku cumer bersuara ..
mekasih kalian..
mekasih...atas pertolongan..

Friday, November 20, 2009

survey..perbezaan laki n pompuan time lunch..

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis n g surau


Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati.. masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?.. eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi. banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi.. buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. godek godek sayur plak
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet.. belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah
gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk.. alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa. Duduk. .
40. Alamak. Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air.. sambil tangan betulkan0 tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh.. kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2.. tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

body system restart..?

pecaya atau tak..badan kita ni pun boleh restart..
bengong aper..buleh restart2 ni..
ingat ni PC ker laptop leh restart2..

tapi betol la..
semalam..maser aku balik kejer.
dengan penatnyer..
merempit moto dari tempat kejer aku..
sib baik tak ujan..
pnuh gaya mencilok kiri kanan..
aku sampai umah..

cam biasa sangkut jaket itam aku blakang pintu..
tetibe...glap..
rasa lutut lemah..
pandangan semakin kabur....
tut... black out..

adoi..sakitnyer..
aku bukak mate..nampak pintu bilik aku..
pehal nih..
rasa sakit kat kepala..
aku tengok jam dah kul 3 pagi..
gile ke hape tido blakang pintu..
aku tgok..aku masih pakai kemeja n slack..
ni baju kejer ni..

bila ingat balik..
rasa cam aku sangkut jaket kat blakang pintu..pastu..
dah tak ingat..
aku pun guling2 cari toto nak sambung tido..
malas nak pk..

tepon ni plak berdering..
ada call..

" bangun2..subuh...2x "
pastu trus letak..

hurm..
aku bangun..n tgok kat cermin..ada kesan darah kering..
kat idung..
bleding lagi la ni..
hurm...

pas subuh..
terpikir sal semalam..
nasid baik resart jer..
kalau shod down trus camner..
hurm..

alhamdulillah..
hari ni rasa segar..
mungkin sebab di resart balik semlam..

Thursday, November 19, 2009

warkah untuk abah

19 nov 2006

aku baru sampai dari kelantan pagi tadi..dalam kul 5.30 sampai..terus ambik teksi balik ke uitm..
hati masih risaukan abah.. semalam aku tengok keadaan dia agak tenat..dia sempat berpesan soh aku jaga adik2..
soh blaja betol2..
aku kuatkan diri datang exam..kalau ikotkan hati aku..nak jer duk teman abah kat hospital kb.
wajah abah masih bermain di mata..tanpa sedar air mata aku mengalir..
"dik dah sampai" lamunan aku tersentak bila driver teksi tu memberhentikan teksi di lobi perindu 2 kolej kediaman UITM shah alam.
aku harus kuat untuk memulakan ulangkaji yang terbengkalai sejak aku balik jenguk abah 15hb malam.
aku sampai kat bilik..
masih gelap..semua nyenyak tido..rumet aku budak ingine..
perindu 3..katil empuk aku membuai badan yang penat ni..
aku terlena..

jam henset menunjukan jam 9.13pg..
di kejutkan oleh panggilan
tertera nama along di skrin hset ni..
dengan nada yang tersekat2.. dan menahan sebak.

" angah..bawak bersabar yer... mengucap banyak2..selawat banyak2..
abah dah tak der ngah...pukul 9.00 pg tadi"

aku raskan ingin meraung sekuat hati.
tapi sebak di dada ini myekat suara aku keluar..
duniaku rasa gelap..
rasa seperti aku hilang segalanya..

19nov 2007

tanah merah ..rumput masih basah..sedikit lecak..
hujan yang turun pagi tu kawasan pusara abah nampak tenang,,
aku bersama adik2 aku..

menziarahi abah..
temani dia buat seketika..berbicara denganya..
abah camaner kat saner..?
abah jumpe mama tak?
kirimkan salam kami semua kat mama..
kami rindu sangat kat mama n abah..
adik wan sihat..
adik lin pun sihat...
along dah kejer..kat johor..
angah tak habis blaja lagi..tapi angah janji akan abiskan pengajian angah..

bismillah hirrahhma nirrahim..
yasin...

bacaan yasin menemani kami 3 beradik..

19 nov 2008

kedinginan malam itu wat aku kesejukan..
mengadap skrin laptop..setelah utusan untuk abah..
rindunya pada abah n mama..
aku tersenyum..sendirian..alangkan indahnya kalau abah n mama ada..
aku cemburu..
cemburu bila melihat parent sahabat sahabat ku..
setiap minggu datang melawat anak kesayangan mereka..
tika ini aku di rumah sewa..
seksyen 18 shah alam..

aku pecaya..
walaupun abah n mama tak ada..
tapi mereka tetap ada di cc aku..
di jiwaku..di hatiku..selalu..

pahit..payah..jerih..perih..
hidup tanpa kamu bedua menjadikan diri aku kuat..
menjadikan anak manja abah..anak nakal mama ni matang..
air mata yang mengalir saat ini bukan air mata kesedihan..
tapi kerinduan..

rindu sangat..

19 nov 2009

hari yang di ingati setiap tahun..
datang lagi kali ini..
maaf abah ..angah tak sempat balik jenguk abah kat kampung..
angah dah kejer sekarang..
alhamdulillah...angah dah abis belajar..
angah dah tunaikan janji angah pada abah..
angah dah jadi macam abah..
pegawai kerajaan.. mesti abah tersenyum kan..
adik wan sihat..
adik lin tengah exam spm sekarang ni..
angah dah didik dia seperti yang abah amanahkan..
angah mintak maaf ..
mungkin didikan angah tak setanding didikan abah n mama..
tapi ini yang terbaik angah dapat beri,kan untuk alin n adik wan..
angah sihat..
abah jangan risau..
angah doakan abah n mama aman selalu..

malam ni malam jumaat..
angah akan utuskan untuk abah n mama yasin..
moga abah n mama bahgia selalu..

salam sayang..
anak mu..
yang terlalu merindui kamu..

al fatihah..

Wednesday, November 18, 2009

kiri ker kanan nih..

rasa darah dah mula naik kepala..
sehari dua ni berat jer rasa kepala ni.
btul ker darah dah naik kepala.?
dah mula kua dari idung n mulut..
ni darah berlebihan ni..
kepala dah penuh..jadi dia kua r dari idung n mulut ( teori maner tah ni)

kejer baru jer beberapa bulan..
masih di taraf junior la kat lab ni..
basicly aku sayang kejer ni n jawatan sekarang..

dalam masa yang sama..
offer sambung belajar plak datang..
mbuatkan aku agak rasa tak tau nak pilih..
antara blaja n kejer..

kejer dah tetap kat goverment..
blaja plak course memang aku nak sangat selama ni..

offer yang buat aku rasa sikit teruja

bachelor in medical science
bachelor in biomedical science

2 course yang di tawarkan
mara ada offer loan kalau aku terima..
hurm..
camner ek?

Monday, November 16, 2009

undangan kawin pertama?




tengah layan duk buat PCR tadi..


hasaHUL.. budak PKS ( pegawai khidmat singkat ) a.k.a class mate aku maser kat uni dulu dtang menyapa..
hasa :" hoi tak balik lagi ker wei..
aku : " dah balik dah... ko ni sajer jer kan..tau aku banyak kejer ..sajer
nak soh aku balik.."
hasa: " hasa nak balik dah.. takot ujan..glap dah tu..ni ada kad..mayani
bagi.."
aku : " buang tebiat aper bagi kat..
( aku baca nama kat kad tu. To Mr azrie, aku bukak la..)

walimatul urus...
owh nak kawin upernyer minah ni..
gatainyer..
bgus r..bina masjid..
dapat ketenagan... kasih sayang cewah.. ( ayat masa g kursus kawin tahun lepas )
bila tengok tarikh..
28hb nov ni..
raya haji tu... tak janji r dapat datang..
lau aper pun..
bagi hadiah jer la..
to Nurmayani bt Idris
n Raja shahbin Raja Sufian..
perkhawinan itu satu ibadat..


selamat melayari gerbang perkhahwinan sahabat ku.
turn aku?
hurmmm.....
akan datang...
bila?
bulan berapa?
tahun?
banyak nyer soklan..






Thursday, November 12, 2009

2012 - pertembungan agama dunia?

cerita yang di tunggu tahun ni..
2012- citer sal kemusnahan dunia..
pertanda awal kiamat?
maybe..
agak di pengaruhi oleh kepercayaan kaum mahyem.
ikut kalender dorang la..
kita umat islam ni jangan nak pcaya plak..
beriman pada hari kiamat..
hurm..

pengolahan yang agak baik oleh pengarah citer ni..
ada elimen citer nabi noh skit r..
bila sebuah bahtera di bina dia atas gunung..
dan teket kapal tu di jual pada pemimpin dunia..


di mana rakyat jelata semua
tak tau pun bencana ni..


penemuan lab rahsia kat dalam tasik yang mengungkai rahsia ke pengetahuan umum..

bila dunia dah tau ..baru la nak panic..
nak cari tempat berlindung..
nak nyorok kat mana..
hahahah..
time ni baru ingat tuhan..
teringat ustaz aku penaha citer.
"masa hari kiamat ni..manusia kan berlari tak tentu hala..anak yang menyusu akan terpisah dengan ibu..ibu bapa dah tak peduli kat anak anak..meamng masing bawak hal sendri..berlari ketakutan tak tentu arah,ada yang tertelanjang bulat..macam macam r"
memang dapat tengok la aper yang di gambarkan dalam Quran tu..
cumer tak berapa detail la..
overall..
citer ini mengisahkan sejarah islam kita
tapi di alih pada versi omputeh ( biasa la tu)
hurm..
komen dari orang yang dah tengok..
5 bintang untuyk citer ni..
so..
jom tgok muvie...




Tuesday, November 10, 2009

Notis SounD yang Bengang

Baru jer sampai dari kampung dengan mood yang agak ceria..
badan penat r..
pagi aku di kejut kan dengan notis a.k.a surat layang
yang di letak kat tepi PC yang aku selalu guna dalam lab ni..
kata staf lain..dari hari jumaat lagi r ada notis biadap ni..
sungguh sengal orang yang menulis notis ni pada pandangan aku..
macam dah tak ada mulut nak cakap..
bajet profesional la konon..
serius macam bebudak jer..

notis ni bunyi cam ni la..lebih kurang.

to all:

"jangan simpan apa pa fail peribadi dalam komputer ini..komputer ini untuk kegunaan lab sahaja..sila pindahkan Pic,lagu,dan movie yang anda download ke dalam external drive anda"

ni aku tlah gunakan ayat yang paling lembut r..
ayat sebenar aku tak ingat..kertas pun dah aku konyok..
sakit ati gak la..
untuk pgtahuan korang..lab aku ni macam singapore n malaysia..
nampak ok jer hub..tapi masing2 tau la..
hurm..
ok aku ngaku aku ada la tumpang save pic mase g APR kat PC ni..
aku punyer external corupt..jadi tumpang la kejap..tu pun sebab aku tengok ada fail2 personal orang lain yang turut di simpan.
termasuk la orang yang sound ni jugak..
aku rasa banyak lagi fail dia dalam PC ni dari aku..
aku punyer 176 MB jer..
orang yang soung aku fail dia 475mb..
sekarang saper lagi banyak?
dah kecoh2..

tak paham r aku..
naper nak emo2 plak.. macam r PC ni bli dengan duit dia..
plik aku,,nak kata dia bayar bill letrik..bil tenet... sumer mardi bayar..
aku tak tau naper sungguh bizi body akak yang sound aku sorang ni..
bengang jugak la..
maka aku pun naik kan notis aku jugak..
menyindir ( back kick)

" PC ini hak Persendirian ( hak akak tu ), jangan simpan apa apa di dalam PC ini "

siap ada note tambahan lagi ..

"bukan la.. ni PC mardi punye..
so open la sesape leh guna..kalau nak PC sendiri ..
beli la satu..jagan la emo2"

harap akak tu baca r notis aku..
thanks to akak akak BT2 yang sapot aku..
dorang dah bengkek lamer dah dengan minah yang sound2 ni..

hurm..aku tak kesah kalau dia nak sound..
tapi seblum sound tu..
cheak line dulu..
macam ketam..nak ngajar anak dia jalan lurus..
tapi dia jalan...
senget...

ketam ni bukan ketam sebarangan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...