Wednesday, November 25, 2009

kenapa aku sendiri..

tadi muntah darah..
banyak sangat..
badan tak larat..
rasa berat badan ni..
tarik nafas rasa sakit kat dada..
napas pun pendek jer..
sakit..
idung pun darah gak..
tak suka macam ni..
maner kamu?
kenapa bia aku sendiri..

deringan talifon tadi aku tak sempat angkat..
nak bangun pun tak larat..
aku gagahkan jugak taip post ni..
mceritakan keadaan ku..
agar kamu tahu..
maaf..
maaf sangat..

harap cepat kamu kembali..

falsemiracle- rindu nak perform lagi

video

to my bandmate..

rindu r nak jam dengan korang..rasa dah lamer tak jamm..

to shira: dengar la lagu ni..stay - falsemiracle

kenapa aku sakit yer?

sorry kalau pic ni agak tak menyenangkan..
memualkan..atau menjijikan..

rasanya ni 2nd time aku postkan pic camni kat blog..
bezanya..dulu kat HUSM (hospital universiti sains malaysia)
skrang kat Mardi.
dulu tak teruk..
sekarang rasa cam teruk jer..

tanda2 awal..?
maybe...
hope dapat kecapi rasa bahgia..
seblum terlewat..
hah?
hurm... untuk kamu yang selalu caring kat aku..
sory sangat kalau diri aku ni tak betul semenjak dua menjak ni..
rasa diri makin teruk..
bebanan tugas yang berat,,
offer blaja yang buat aku berblah bagi..
fmly matter lagi..
hurm..memenatkan..
sampai rasa aku tak ada masa yang banyak untuk bahgiakan orang sekeliling..


maafkan aku..
maafkan diriku ini..
tak jaga kesihatan kot..
tapi rasa cam dah jaga dah..

to member2 yang tau ..
thanks 4 ur support..

aku sayang kamu semua..
andai penjalanan ku tak sejauh kamu..
sampai nanti kita jumpa di penamat.

Tuesday, November 24, 2009

bloGaHoliC?

soalan maut jika di tanyer pada seorang blogger..
best ker tulis blog ni..?

rasa macam tak leh kentut tau..
camner rasanyer kalau tak boleh kentot?

camtu r rasa kalau tak leh bloging..
tul tak para blogger n follower sekalian...


untuk mengetahui beberapa blogger2 yang extreme..
memang ramai r kat msia ni..
cumer beza femes dengan tak jer..

yang aku rasa agak femes...

cik epal.. ( kembang idong r tu)..
dia ni sweet r..
rasa nak ngorat pun ada..
citer dalam blog cik epal ni macam2..
terjah la ..aper la..
macam2..


kyo.. aku suka blog dia ni..sebab cam komik skit..
santai..ada style r..baca tu relek jer..

yang tak berapa nak femes..
(femes suam suam kuku)

ida punyer blog agak peribadi..cam dairi la kot..tapi giler aper diari buh dalam tenet...
kira style citer hidup sendri r..

kalau blog imma plak..
islamic skit r..
banyak nasihat..
insaf r kalau saper yang baca.. huhuhu..

sourplum a.k.a cotton art
ni sorang mamat yang aku knal..
blog dia cam kedai baju..
serius..tak cayer..cuber search..
(komisyen dapat tak ni..tolong promote)

blog aku?
agak cam rojak skit..
sumer ada..
tak kesah la aper orang cakap..
blog dalah tempat untuk meluahkan segalanya..
mengatakan apa yang terlintas..terfikir...
respon..komen..
emosi..ETC..
banyak sangat..

so pada blogger sekalian..
banggalah..anda seorang blogger..
tak kiralah bagaimana rhupa blog anda..
dan bagaimana anda bleh terjebak dengan gejala blogging ni..
anda memang blogaholic.

Monday, November 23, 2009

naper time camni baru nak offer?

satu lagi offer yang agak meng frustkan diri aku..
wat aku berfikir..

kejer ker nak blaja..

naper la tak offer part time..
sumer ful time..

ni 2nd offer untuk sambung blaja ni..

rasa cam cemerlang jer diri ni..
padahal..
hurm..

rezki...
tak tau nak cakap aper..
tunggu jawapan dari istikarah

1st pay slip

hari yang di tunggu2..
akhirnya...dapat gak gaji..adat r kejer gvment..
dulu aku sorang ushawan yang hari2 pegang duit..
dari seorang pelari pecut..
aku jadi pelari jarak jauh..
slow skit lari tapi leh pg jauh..
yang penting tiba di destinasi..

so hari ni..pada orang2 yang dah bagi advance kat aku sementara dapat gaji..
hari ni..hari nak bayar balik advance korang..
( yang tersenarai sahaja)..hahahhahah..
ada ker aku hutang tak bayar?
rasanyer tak der lagi..
orang utang aku tak bayar ramai r..
tapi aku tak der la bekira sangat pun..

hurm..ada mcam2 cara orang nak mintak duit ni..
aka hutang la..
1.ada yang direct cakap..( aku suka cara ni)
2.ada yang malu2 nak cakap.. ( ok la sopan)
3.ada yang saund2 kata tak nak bayar ( aku cukup tak suka orang camni)kalau da duit sure oarang bayar punyer la.
4.ada yang repot kat awek,mak bapak,tunang,isteri orang yang berhutang ( tak tau aper motif ) nak malu kan ker..nak bagitau orang lain..segan nak bagitau sendri ker.. ( aku ckup anti dengan cara ni)
5. ada yang lagi best..tulis kat blog.fster..facebook...yang si polan2 ada pinjam duit dia tak bayar..
6. print gambar orang yang pinjam duit n tulis kat situ..utang tak bayar.. n tampal kat taman perumahan orang tu..bagi malu.. walaupun utang orang tu tak sampai sepuluh ringgit..
gile extreme..

walau aper pun..

tuhan dah pesan..

hutang wajib di bayar walau pun tak dituntut..
walaupun dah mati..hutang tetap kner langsaikan..
sesungguhnya roh oarang yag berhutang akan tergantung di antara langit dan bumi..

tapi dalam satu sudut lagi..
sebagai pemberi hutang..
anda harus ingat..
jangan membuka ..menjaja aib orang di dunia ni..kerna ALLAH akan mengaibkan orang2 yang suka mengaibkan orang di akhirat kelak...

paham2 r kan..
so..tak baik citer2 hal2 camni ( aib ) kat orang...

hidup ni bukan selalu senang..
ada kala susah.. ner tau nanti turn kita plak..

so pada yang membri advance kat aku..
sory sangat2..gaji lambat skit..standart r gvment..

yang terasa hati..
bagus la... aku cumer bersuara ..
mekasih kalian..
mekasih...atas pertolongan..

Friday, November 20, 2009

survey..perbezaan laki n pompuan time lunch..

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis n g surau


Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati.. masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?.. eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi. banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi.. buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. godek godek sayur plak
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet.. belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah
gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk.. alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa. Duduk. .
40. Alamak. Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air.. sambil tangan betulkan0 tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh.. kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2.. tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

body system restart..?

pecaya atau tak..badan kita ni pun boleh restart..
bengong aper..buleh restart2 ni..
ingat ni PC ker laptop leh restart2..

tapi betol la..
semalam..maser aku balik kejer.
dengan penatnyer..
merempit moto dari tempat kejer aku..
sib baik tak ujan..
pnuh gaya mencilok kiri kanan..
aku sampai umah..

cam biasa sangkut jaket itam aku blakang pintu..
tetibe...glap..
rasa lutut lemah..
pandangan semakin kabur....
tut... black out..

adoi..sakitnyer..
aku bukak mate..nampak pintu bilik aku..
pehal nih..
rasa sakit kat kepala..
aku tengok jam dah kul 3 pagi..
gile ke hape tido blakang pintu..
aku tgok..aku masih pakai kemeja n slack..
ni baju kejer ni..

bila ingat balik..
rasa cam aku sangkut jaket kat blakang pintu..pastu..
dah tak ingat..
aku pun guling2 cari toto nak sambung tido..
malas nak pk..

tepon ni plak berdering..
ada call..

" bangun2..subuh...2x "
pastu trus letak..

hurm..
aku bangun..n tgok kat cermin..ada kesan darah kering..
kat idung..
bleding lagi la ni..
hurm...

pas subuh..
terpikir sal semalam..
nasid baik resart jer..
kalau shod down trus camner..
hurm..

alhamdulillah..
hari ni rasa segar..
mungkin sebab di resart balik semlam..

Thursday, November 19, 2009

warkah untuk abah

19 nov 2006

aku baru sampai dari kelantan pagi tadi..dalam kul 5.30 sampai..terus ambik teksi balik ke uitm..
hati masih risaukan abah.. semalam aku tengok keadaan dia agak tenat..dia sempat berpesan soh aku jaga adik2..
soh blaja betol2..
aku kuatkan diri datang exam..kalau ikotkan hati aku..nak jer duk teman abah kat hospital kb.
wajah abah masih bermain di mata..tanpa sedar air mata aku mengalir..
"dik dah sampai" lamunan aku tersentak bila driver teksi tu memberhentikan teksi di lobi perindu 2 kolej kediaman UITM shah alam.
aku harus kuat untuk memulakan ulangkaji yang terbengkalai sejak aku balik jenguk abah 15hb malam.
aku sampai kat bilik..
masih gelap..semua nyenyak tido..rumet aku budak ingine..
perindu 3..katil empuk aku membuai badan yang penat ni..
aku terlena..

jam henset menunjukan jam 9.13pg..
di kejutkan oleh panggilan
tertera nama along di skrin hset ni..
dengan nada yang tersekat2.. dan menahan sebak.

" angah..bawak bersabar yer... mengucap banyak2..selawat banyak2..
abah dah tak der ngah...pukul 9.00 pg tadi"

aku raskan ingin meraung sekuat hati.
tapi sebak di dada ini myekat suara aku keluar..
duniaku rasa gelap..
rasa seperti aku hilang segalanya..

19nov 2007

tanah merah ..rumput masih basah..sedikit lecak..
hujan yang turun pagi tu kawasan pusara abah nampak tenang,,
aku bersama adik2 aku..

menziarahi abah..
temani dia buat seketika..berbicara denganya..
abah camaner kat saner..?
abah jumpe mama tak?
kirimkan salam kami semua kat mama..
kami rindu sangat kat mama n abah..
adik wan sihat..
adik lin pun sihat...
along dah kejer..kat johor..
angah tak habis blaja lagi..tapi angah janji akan abiskan pengajian angah..

bismillah hirrahhma nirrahim..
yasin...

bacaan yasin menemani kami 3 beradik..

19 nov 2008

kedinginan malam itu wat aku kesejukan..
mengadap skrin laptop..setelah utusan untuk abah..
rindunya pada abah n mama..
aku tersenyum..sendirian..alangkan indahnya kalau abah n mama ada..
aku cemburu..
cemburu bila melihat parent sahabat sahabat ku..
setiap minggu datang melawat anak kesayangan mereka..
tika ini aku di rumah sewa..
seksyen 18 shah alam..

aku pecaya..
walaupun abah n mama tak ada..
tapi mereka tetap ada di cc aku..
di jiwaku..di hatiku..selalu..

pahit..payah..jerih..perih..
hidup tanpa kamu bedua menjadikan diri aku kuat..
menjadikan anak manja abah..anak nakal mama ni matang..
air mata yang mengalir saat ini bukan air mata kesedihan..
tapi kerinduan..

rindu sangat..

19 nov 2009

hari yang di ingati setiap tahun..
datang lagi kali ini..
maaf abah ..angah tak sempat balik jenguk abah kat kampung..
angah dah kejer sekarang..
alhamdulillah...angah dah abis belajar..
angah dah tunaikan janji angah pada abah..
angah dah jadi macam abah..
pegawai kerajaan.. mesti abah tersenyum kan..
adik wan sihat..
adik lin tengah exam spm sekarang ni..
angah dah didik dia seperti yang abah amanahkan..
angah mintak maaf ..
mungkin didikan angah tak setanding didikan abah n mama..
tapi ini yang terbaik angah dapat beri,kan untuk alin n adik wan..
angah sihat..
abah jangan risau..
angah doakan abah n mama aman selalu..

malam ni malam jumaat..
angah akan utuskan untuk abah n mama yasin..
moga abah n mama bahgia selalu..

salam sayang..
anak mu..
yang terlalu merindui kamu..

al fatihah..

Wednesday, November 18, 2009

kiri ker kanan nih..

rasa darah dah mula naik kepala..
sehari dua ni berat jer rasa kepala ni.
btul ker darah dah naik kepala.?
dah mula kua dari idung n mulut..
ni darah berlebihan ni..
kepala dah penuh..jadi dia kua r dari idung n mulut ( teori maner tah ni)

kejer baru jer beberapa bulan..
masih di taraf junior la kat lab ni..
basicly aku sayang kejer ni n jawatan sekarang..

dalam masa yang sama..
offer sambung belajar plak datang..
mbuatkan aku agak rasa tak tau nak pilih..
antara blaja n kejer..

kejer dah tetap kat goverment..
blaja plak course memang aku nak sangat selama ni..

offer yang buat aku rasa sikit teruja

bachelor in medical science
bachelor in biomedical science

2 course yang di tawarkan
mara ada offer loan kalau aku terima..
hurm..
camner ek?

Monday, November 16, 2009

undangan kawin pertama?




tengah layan duk buat PCR tadi..


hasaHUL.. budak PKS ( pegawai khidmat singkat ) a.k.a class mate aku maser kat uni dulu dtang menyapa..
hasa :" hoi tak balik lagi ker wei..
aku : " dah balik dah... ko ni sajer jer kan..tau aku banyak kejer ..sajer
nak soh aku balik.."
hasa: " hasa nak balik dah.. takot ujan..glap dah tu..ni ada kad..mayani
bagi.."
aku : " buang tebiat aper bagi kat..
( aku baca nama kat kad tu. To Mr azrie, aku bukak la..)

walimatul urus...
owh nak kawin upernyer minah ni..
gatainyer..
bgus r..bina masjid..
dapat ketenagan... kasih sayang cewah.. ( ayat masa g kursus kawin tahun lepas )
bila tengok tarikh..
28hb nov ni..
raya haji tu... tak janji r dapat datang..
lau aper pun..
bagi hadiah jer la..
to Nurmayani bt Idris
n Raja shahbin Raja Sufian..
perkhawinan itu satu ibadat..


selamat melayari gerbang perkhahwinan sahabat ku.
turn aku?
hurmmm.....
akan datang...
bila?
bulan berapa?
tahun?
banyak nyer soklan..






Thursday, November 12, 2009

2012 - pertembungan agama dunia?

cerita yang di tunggu tahun ni..
2012- citer sal kemusnahan dunia..
pertanda awal kiamat?
maybe..
agak di pengaruhi oleh kepercayaan kaum mahyem.
ikut kalender dorang la..
kita umat islam ni jangan nak pcaya plak..
beriman pada hari kiamat..
hurm..

pengolahan yang agak baik oleh pengarah citer ni..
ada elimen citer nabi noh skit r..
bila sebuah bahtera di bina dia atas gunung..
dan teket kapal tu di jual pada pemimpin dunia..


di mana rakyat jelata semua
tak tau pun bencana ni..


penemuan lab rahsia kat dalam tasik yang mengungkai rahsia ke pengetahuan umum..

bila dunia dah tau ..baru la nak panic..
nak cari tempat berlindung..
nak nyorok kat mana..
hahahah..
time ni baru ingat tuhan..
teringat ustaz aku penaha citer.
"masa hari kiamat ni..manusia kan berlari tak tentu hala..anak yang menyusu akan terpisah dengan ibu..ibu bapa dah tak peduli kat anak anak..meamng masing bawak hal sendri..berlari ketakutan tak tentu arah,ada yang tertelanjang bulat..macam macam r"
memang dapat tengok la aper yang di gambarkan dalam Quran tu..
cumer tak berapa detail la..
overall..
citer ini mengisahkan sejarah islam kita
tapi di alih pada versi omputeh ( biasa la tu)
hurm..
komen dari orang yang dah tengok..
5 bintang untuyk citer ni..
so..
jom tgok muvie...




Tuesday, November 10, 2009

Notis SounD yang Bengang

Baru jer sampai dari kampung dengan mood yang agak ceria..
badan penat r..
pagi aku di kejut kan dengan notis a.k.a surat layang
yang di letak kat tepi PC yang aku selalu guna dalam lab ni..
kata staf lain..dari hari jumaat lagi r ada notis biadap ni..
sungguh sengal orang yang menulis notis ni pada pandangan aku..
macam dah tak ada mulut nak cakap..
bajet profesional la konon..
serius macam bebudak jer..

notis ni bunyi cam ni la..lebih kurang.

to all:

"jangan simpan apa pa fail peribadi dalam komputer ini..komputer ini untuk kegunaan lab sahaja..sila pindahkan Pic,lagu,dan movie yang anda download ke dalam external drive anda"

ni aku tlah gunakan ayat yang paling lembut r..
ayat sebenar aku tak ingat..kertas pun dah aku konyok..
sakit ati gak la..
untuk pgtahuan korang..lab aku ni macam singapore n malaysia..
nampak ok jer hub..tapi masing2 tau la..
hurm..
ok aku ngaku aku ada la tumpang save pic mase g APR kat PC ni..
aku punyer external corupt..jadi tumpang la kejap..tu pun sebab aku tengok ada fail2 personal orang lain yang turut di simpan.
termasuk la orang yang sound ni jugak..
aku rasa banyak lagi fail dia dalam PC ni dari aku..
aku punyer 176 MB jer..
orang yang soung aku fail dia 475mb..
sekarang saper lagi banyak?
dah kecoh2..

tak paham r aku..
naper nak emo2 plak.. macam r PC ni bli dengan duit dia..
plik aku,,nak kata dia bayar bill letrik..bil tenet... sumer mardi bayar..
aku tak tau naper sungguh bizi body akak yang sound aku sorang ni..
bengang jugak la..
maka aku pun naik kan notis aku jugak..
menyindir ( back kick)

" PC ini hak Persendirian ( hak akak tu ), jangan simpan apa apa di dalam PC ini "

siap ada note tambahan lagi ..

"bukan la.. ni PC mardi punye..
so open la sesape leh guna..kalau nak PC sendiri ..
beli la satu..jagan la emo2"

harap akak tu baca r notis aku..
thanks to akak akak BT2 yang sapot aku..
dorang dah bengkek lamer dah dengan minah yang sound2 ni..

hurm..aku tak kesah kalau dia nak sound..
tapi seblum sound tu..
cheak line dulu..
macam ketam..nak ngajar anak dia jalan lurus..
tapi dia jalan...
senget...

ketam ni bukan ketam sebarangan..

bola kelantan bola n9

kepada peminat bola piala malaysia..aku tau ramai yang dok tengok final hari tu..
dengan pelbagai persepsi dan angapan pada setiap pasukan yang di minati.
bagi aku adat main bola.
ada kalah ada menang..
yang penting bola tu menyatukan kita semua..
65000 penyokong kelantan
15000 penyokong n9

satu keajaiban pada sebiji bola yang menyatukan kita semua.
ni antara pic2 yang korang mungkin tak dapat tengok kalau korang juz lepak depan TV jer..




perbezaan ketara penyokong kedua negeri..

penyokong fanatik n9 n kereta dorang kat paking lot stadium





semangat kesukanan..tak kira la sokong apa..yang pentiong..bola..
hihihi..ni seblum main..
nanti dah tau saper kalah sape menang ni sure berperang..


barisan fanatik red warior..







aksi penonton yang agak agfesif pas gol pertama..



ni seblah kelantan


ni seblah n9
dua dua samer jer..

jerubu gas pemedih mate..adoi buto mato kawe..

mercun roket ala new year ..camner la leh terlepas masuk..



ni antara yang balik cepat..yer la dah kalah..balik jer la..


polis tutup paga..tak nak bagi penyokong kelantan kua..takot merusoh..( pandangan negatif jer)
orang nak balik kelantan jauh..tu yang nak balik cepat..






yeah..akhirnya..
dapat gak kua..

ni antara wajah wajah yang menarik untuk di snap..
fanatik 2,2 pasukan.










so...
bagi aku bola tu best..
lagi best kalau kita semua sapot satu sama lain..
jangan la duk asyik tudoh2..
bila dua dua fanatik..
macam2 leh jadi..
jalan mudah...kalau tak nak pening pale..
tengok jer la bola kat umah..
tapi korang akan terlepas peluang untuk tengok reality bola itu sendri..
hurm..
kelantan 1 - n9 3..
kalah lagi tahun ni..

Monday, November 9, 2009

banjir .. oo ..banjir oo banjir..kampung wa naik air ..

permandangan biasa bagi rakyat kelantan bila tiba misim bah..
ni pic yang sempat aku snap maser kat kampung ari tu..
kat rantau panjang..
air banyak naik sebab limpahan air sungai golok..

ni pic kat area aku..kat pasir mas.. tak kira budak.orang tua..belia remaja..
sumer kua main air..macam la kat umah masing masing tak der air..
tu yang pegang payong tu cam tengah ngumpat sambil bermain banjir..
hahahaha..
aktiviti yang sukar di lakukan pada musim lain..
maser ni lah nak tengok kemeriahan desa..
anak nak bermain air..
dulu aku main gak camni..
pastui kner ligan dengan arwah mama..
wa...kenangan tu...

lompatan maut...yeah..
berani giler...
budak kampung..aper la sangat setakat terjun tirup kepala jatuh dulu..
biaser jer ni..
memang best r time banjir ni..
kemeriahan berpanjangan..
korang penah main camni tak dulu..?
kalau jawapan korang .. yer.. korang memang cool..
kalau jawapan korang ..tak..
korang rugi r,,
sekali jer jadi bebudak..
so gunakan sepenuhnya time tu..

ni pic bandar KB..
air naik skit jer..kat area tepi sungai jer..tak la banyak pun..dalam sehari jer dah surut..
tak macam tahun2 lepas..
hurm..time ni motosikal cam tak berguna jer..
jet ski lagi best..

rezki time hujan..tengah orang sibuk main air..risau kan banjir..
kecewa kelantan kalah..
ada jugak rahmat banjir ni pada yang rajin..
aku penah jadi cam budak pegang ikan ni dulu..
banjir ada lah satu yang di nanti2 setiap tahun..
so pendapat korang? banjir ni satu apa?
rahmat tuhan..hujan..yang di kirim pada tanah tandus.?.
rezki?
atau bala?
wa..takotnyer.

tapi pada aku...
banjir tu satu yang tak dapat di pisahkan dalam diri aku..
cam tak best jer kalau tak banjir..
hihihi..

kner gigit ular?

korang kenal tak menatang aper ni?
tali pingang agogo ker?

orang tua tua cakap..kalau mimpi kner gigit ular..
orang pompuan la biasanya..
tu tanda dah nak sampai jodoh tu..
tapi..
ular yang ni plak memeningkan kepala aku n memenatkan aku..
ni kalau kner gigit ular ni..
memang abis r nikmat dunia..
so moral value..
jangan berani main ular..
nanti kner gigit..
tak pasal..
pengajaran lagi satu..
kalau kner gigit ular..
knal past dulu ular apa yang gigit anda..
sebab doc akan tanya anda..
ular aper?
kaler ape?
belang2 ker?
panjang maner?
soalan soalan yang wat korang menyirap dan rasa nak terajang jer docter tu..
serius..

Wednesday, November 4, 2009

jalan jalan cari pasal

RM 9.50 untuk nasi goreng dengan air..
pecaya tak?
cool kan..

semalam punyer citer..
kua makan setelah busan lepak rumah..
bandar baru bangi tu abis aku pusing..
knal jalan ..
pusing2 tempat sama..
n apa yang aku jumpa?
nasi goreng dan air RM9.50
cool tak?

ruang?

dada kian sesak..
kenapa ni..rasa macam tak cukup jer oksigen kat muka bumi ni..
sempitnya..
tak suka..
maner ruang ni..
kenapa rasa tak selesa..
argh...
di himpit..
maner tempat untuk bernafasku..
nafasku maner?
tak ada dah..
kemana??????

bangi vs shah alam

hari yang tenang..tak gusar dan terkejar macam selalu..
tak perlu mgadap jam yang teruk di LDP..
dari shah alam tiap pagi..
rindu plak nak dengar celoteh faizal ismail n fafau pepagi cam sebulan lepas..
pangilan hangit yang buat aku tersenyum pagi2..
viva BKM 1232 dah ada kat shah alam..
skrang WGK8634 yang jadi peneman..
tapi ok la..dah tak streess cam dulu..hahahah

taman desa surada.
bandar baru bangi..rumah baru..suasana baru.
perlukan masa nak sesuaikan diri.
nak masuk dengan housemate yang baru..
selalu balik kerja..di serbu oleh
causin2 yang cumel..
bersalam cium tangan setiap kali balik n g kejer..

hurm..
mybe aku rindukan dorang kot..
rasa sunyi..
rasa bujang..
rasa cam kesunyian r..

yeke?
gombak dengan bangi dalam 45 min..lalu mRR2..
tak la jauh sangat..

Tuesday, November 3, 2009

aku jadi ATAS memBEr..

ATAS gathering kat korea tahun lepas 2008..
aper menatang atas tu???
hurmm???



alhamdulillah..
31 hb okt 2009 - tarikh aku mjadi member of ATAS.
tak ramai yang tau pasal ATAS..
association of top achiver scout
camtu ler gamaknyer bunyinyer.
pelbagai cabaran dan dugaan untuk aku dapatkan menda ni..
dan akhir skali masa nak pegi terima badge ni pun kemain banyak halangan..
siap ujan..merempit dalam ujan lebat..
moto osak tepi highway..
macam macam r..
klaka plak bila ingat..
tapi walau apa pun..
aku bersyukur..
mekasih pada yang dah saport selama ni..
thanks...
pic tak banyak yang dapat kongsi..tengah tungu akim upload kat FB..
camera tak bawak..huhuhu



ni masa kat korea tahun lepas..
ATAS gathering.. tahun ni kat malaysia..so...
ni lah pluang terbaik..
pic tahun tak upload lagi..
detik yang bersejarah bila diri ini di iktiraf di peringkat antarabangsa..
rasa masa yang aku abiskan untuk pengakap selama hampir 13 tahun (sejak darjah 4 ) berbaloi..
to arwah abah n mama..
anak mu telah berjaya capai 1 dari sejuta impianya..
tentu kamu tersenyum..
rindunya ....
mekasih mama..
sebab bagi join scouting dari dulu..
walaupun angah ni degil..
tak dengar kata..
tak ikut ckap mama...
pegi camping tak cakap..
kursus tak gtau...
to abah..
thanks...sebab blikan uniform first..
bagi galakan..kat angah..
uniform tu still ada lagi..
mekasih mama ..abah.. semua...

ada awek ker dalam lab?

sebulan akhirnya..
hurm..bulan yang buat aku mengubah diriku
akhirnya..hahahaha..hijrah..
mjadi lebih matang dan berani..
dewasa dan cekal..mungkin..masalah yang biasa tu dah tak larat nak layan..
biakan ia mengikut flow..
sampai masa nya setle la tu..
banyak benda yang nak di kongsi kali ni..
kesibukan tugas harian ni wat aku macam bukan diriku..

rasa nak jerit jer..
argh.......
kembalikan masa ku..
kembalikan hidupku..
tetibe dah rasa tak der life..
teringat kata lecturer aku..

Prof O :" kamu semua ni kner cari awek cepat..n kawin cepat.."
aku : naper lak prof..
Prof O : orang kjer lab ni tak der life.. kamu tak jumper orang..jumper mesin..jumper
chemical..jumper kuman2..
aku : kat lab tak der awek ker? ( dalam hati la)
prof O : masa dah kjer nanti ..kamu akan tak der masa untuk semua tu..

betul ker????
patot r orang dalam lab aku ni sumer dah kawin..( nampak cam anak dara tapi dah mak orang) kompius.....
pandai tu jaga badan..hahahahha...

btul la tu...
kata prof othman..ptot r orang tua tu jadi lecturer..leh cuci mata dengan student..
hahahaha..ni kalu di dia baca..mati aku..hahahha..

so kunklusinya..
cari la awek seblum masuk lab,,
hurm...?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...