Wednesday, October 29, 2008

kamu

paper berselerak atas mja stdy.
banyak yang kner baca n hafal.
makin di baca makn banyak lak cam yang tak cover.
hati ni risaukan si dia.
tau dia tak sihat,
wuduk tadi da wat hati ni agak tenang.
mudah mudahan dia ok dan tak apa apa..
terimakasih sebb dah jadi semgat untuk diri ini.
mjadi sebahagian dari hidup ini.
aku akui aku bahgia.
bahgia dengan adanya kamu.
moga cita n impian aku
tercapai.
ingin memeluk mu sepanjang hayatku..

Tuesday, October 28, 2008

semalam yang panas

teh sabah kat sebelah aku ni da tinggal separuh..
harum sgt,,wangi..wat mlm yng dinggin ni terasa hngat..
tapi tak sehangat semalam la.
3 malam yang wat badan aku ni panas lain macam jer.
rasa nak demam..,
tapi panas ni bukan panas nak demam.ni panas semula jadi..
panas dalam.
mungkin jantung berdegup laju macam orang berlari 100mter.
huhuhu...berpeluh..
tapi malam ni kurang skit la panas tu..
cuma pluh ni kua sebab minum teh yang wat pakai air baru masak..
nak bagi malam yang dingin ni terasa suam..

langit malam ni agak merah..tak tau la naper.
sejak kblakangn ni tak berkesempatan nak tnung langit lelame..
agak sibuk dengan pelajaran yng buat hti ni rasa skit tertekan..
exam pun da dekat..1st paper aku esok pagi..
virologi..
erm..pgi ni lau ikutkn..aku ada test..agri..retest,.
note depan mata ni dah dekat 15x aku baca..
hrap2 melekat la dlm otak ni..
hurm..
semangat blaja ni mkin mbara n myala..
thanks untuk inspirasi hati ku..
kau dah bnyk ubah hidupku.
kau bidadariku..

hurm tadi msa tgah tgok cermin..
aku tersenyum sendrian.
mlihat wjah ni..
bukan seperti dua bulan lepas..
rasa mcm aku bukan diri aku..
tapi aku dpt rasa aku mjdi diri aku yng dulu.
pnuh semangat..
pnuh tenaga..
pnuh motivasi..
rasa seperti di lhirkn semula..
teringat watak lelaki kerek yng mjadi perhtian semua.
mjadi kegilaan semua( mungkin la)
watak budak yang sangat sombong..
dan mbenci orang yang bernama PEREMPUAN
hurm..
harap come back yang akan berlaku ni tak mbawa perangai dulu.
ckup sekadar imej dulu..tapi bukan attitude dulu..

balik umah tadi..
bermula dah perang pycologi oleh budak2 umah.
sumer dah pegang nota.makan pun baca nota.
isap okok pun baca nota.tgok tv pun bukak nota.
huhuhu..tekanan tue..
aper pun tu satu motivasi untuk aku ..
supaya rasa diri ni tak bersedia.
so aku kner bersedia..
bermula dari sekarang.
peperangan baru bermula.
aku kner kuat..kner sentiase kuat dan bersedia.
tak nak terkorban.
huhuhu..

dah tiga hari tak mbebel dalam blog ni..
banyak lagi cter nak citer ni.
tapi kesuntukan masa.
kner stdy..
lau tak nanti ada "orang tu" tarik tlinga..
huhuhu,,
tgok..dia dah senyum dah..
cumel tul..
erm...
badan dah tak lguh2 lagi..
urutan thai kat AROKAYA tue petang tadi memang besh gler.
wat urat yang selama ni bersimpul kmbali ok..
nafas pun dah tak tersekat sekat dah..
so badan dah ok..
bleh la start stdy dengan segar n bertenaga..
2 minggu ni mesti minggu yng busan.
minggu yg wat jiwa raga ni tersiksa.
harap pas 2 minggu ni abis cepat2..
tak sabarnyer...

Friday, October 24, 2008

hot n spicy..

berpeluh peluh gak la semalam.
rasa temp badan ni lain macam jer.
berepeluh tak ingat.
jantung berdegup laju.
mcm orang baru abis acara lari dalam guni 10000 meter berpagar.
naper ek..
rasa debaran ni lain macam.
air cond dah pasang dah..
huhu..
ni mesti sbb mkn KFC "Hot n Spicy" semalam.
chizy wedges...
coslow n kentang..
ker sebab minum air teh kelat kurang gula...
hurm...

selamat pagi cinta

selamat pagi cinta..
itu ayat pertama klua dari mulut ni..
n senyuman ni terukir sepnajang hari.
terima kasih bidadariku.

pergi fakulti .
makan kat kafe n tgok suasana kafe yang sentiase pnuh dengan manusia.
smua bawak hal masing2.
nasi lemak tlur goreng n roti tlur habis.
aku tersenyum tgok anak kcil yang manja di sebelah aku makan.
seronok tgok
lagak seperti anak comel..gaya chainise doll.

balik dari damansara
trus baring..penat badan kot.
tadi krem satu badan.
dah lamer tak krem camtu.
tu la..
buat OT (overtime)lagi..kan da penat badan.
mesti ada yang tengah tersenyum bila baca blog ni.

bangun tido tadi tgok gelap jer.
tgok jam dah kul 7..maner budak2 umah ni..
dah pagi ker..
lamer da rasa tido ni..tak kan pg klas dah kot..
tetiba dengar azan..
la....
magrib ker..
ingat kul 7 pagi..
tu la..tido petang lagi..kan da mamai

hurm...
nak g anta keta jab lagi..
balik nanti nak sambung stdy agri..
nak test ni..tapi tak tau bila la.
esok kul 9.30 kner g blik pn RAJAah..
nak REqUiz..
tak di inform hari tu..so aku termiss Quiz.

malam ni dauz bawak balik "mber" dia.
main guitar..boleh tahan la main.
ajak gak dia jamming..
wat main gitar n bass
leh gak pas gian nak jamm.
lau jadi malam esok kot.
kalau jadi la..

hurm..
hari ni aku asyik tersenyum jer.
kenapa?
rahsia..
hanya yang tersenyum di ketika ini yang memahami
dan mengerti.
terima kasih..
cayang kamu selalu.

Wednesday, October 22, 2008

your love

If I had
A thousand years to love you
I would need at least
A thousand more
So much love
Inside I wanna give you
You're all I'm living for

baby,
you, a lifetime ain't enough to love you
there's not enough time
To have you here beside me,
And if I had
A million of your kisses
That wouldn't be enough
To get me by
It's gonna take more than a lifetime of your kisses
To keep me satisfied
baby,
you, a lifetime ain't enough to love you
there's not enough time
To show you what I'm feeling
If I could
I would give you
More than forever
I would love you
Long after the end of time
I would give you
More than forever
More than the rest of my life
If that's what I could do
I'd be loving you
More than forever
More than the rest of our time
Because it's your love
I can't get enough of

Hey, baby, you mean so much to me
There’s not enough ways to show you
The way I feel inside

untuk kamu

Ku persembahkan satu cita ku..
Setulus hati hanyalah untukmu
dan ku lakukan semampu aku tuk menyayangimu
hingga kau merasa jadi pujaan ku
meski bercinta kadang tak indah
tapi tuk buktikan kau yg terindah
dan kupastikan..
nikmati cinta lebih dari segalanya....

jiwaku ini yg tak tersentuh
kini terasa sejak bersamammu
berikan hangat hinggaku x mampu berjauh drmu
kerna kau yg bisa buatku bahagia

meski bercinta kadang tak indah
tp tuk buktikan kau yg terindah
dan ku pastikan
nikmati cinta lebih dari segalanya

caramu membuatku x berdaya
hatiku pun ribut terjaga
kau ubah hidupku ini jadi sempurna

ulitan si cumel

keta kancil putih mluncur laju meninggalkan tol NKVE..
jalan agak licin..baru pas hujan..
nyaman..rasa tak mgantuk..mungkin hari ni agak teruja..tengok keayuan gadis berbaju kurung.
sungguh manis..dan ayu..sepanjang perjalanan wajah ayu nya terbayang.
hurm.. terasa di awangan sekejap.
sampai umah nampak acab tengah stdy analytical chem.
nasib la aku dah lepas dengan cmerlang paper tu.
ada test esok kata acab.
patot la stdy tak ingat dunia.
so tadi test viro dah pospone esok..
so esok pg ( pagi ni)
aku ada klaz kul 8.30 - 9.30 kat beta (statistik)
pastu mybe ada test viro..tepat lau tak silap dia tak cakap.mgkin pagi nanti baru tau.
pastu petang ada clas agri..( pak jak ajar)
hurm...dah kul 2.45..
rasa ngantuk..baru pas ngulit bby besa tido..nyanyi lagu ketulusan hati..
alhamdullah..
baru nyanyi dua rangkap dah tido..
pnat tu.
msti cmel kan..
slamat malm bby besa..
hurm..pluk bobo..
bia jaket tu jadi pganti diri..
moga mimpi indah temani tdur mu.
dah hari esok hari ceria mu.

Tuesday, October 21, 2008

mendung sup cendawan

sup cendawan n garlic bread.
tu la menu diet aku hari ni..ahlamdullah..ada perubahan agak ketara.sua pun dah longgar skit..
huhuhu...
dah ada mber nak diet.. acab..
hurm..
pagi tadi balik umah.semalm tido dalam keta.
banyak bnda nak buat hari ni..
bayar bill ..
stdy untuk test viro petang karang.
jumper pak jak ( lecturer agri)
mybe nak reTEST dengan dia.

hari ni ujan..mendung..
hari ni mendung kat luar tu tak dapat nak tandingi mendung dalam hati ni.
knape?

ada sesuatu berlaku..
rasa bersalah lak.
cian dia kner marah..pas ni da tak leh selalu kua.
lagi pun dia tak sihat.
perlukan banyak rehat..jangan isau hati ni memahami keadaan mu.
tak sedikit pun ht ini terdetik.
ruang di hati ini di buka seluasnya untuk kamu.
supaya diri mu selesa dengan ku.
hurm..
tak jumper selalu tak bermksud tak syg..
mgkin rindu tu nt bertambah2..
n sayang tu mkin mlimpah2.
harap2 bgitu la.
amin..

hurm...bila la mendung kat lua tu nak cerah..
hujan nak bernti..
matahari...cepat la kua..
bia hari ni kmbali ceria..

Monday, October 20, 2008

jiwa kacau hari ni..

berita sedih di pagi hari.
dapat call dari spupu jauh..bagitau atok kat naratiwat tu sakit.
agak teruk..untuk kepastian aku da call ayah ngah.
nak tanyer kondisi sebenar atok aku yang pling rapat dengan aku.
ayah ngah tanyer..aku dah cuti ker..naper tak balik siam masa raya ari tu..
aku jelaskan naper aku tak balik.actly aku balik..tapi tak sampai kat umah atok aku..
agak jauh gak la ke dalam.
takut tak lepas jer..dah la masuk dengan DAU9892..
paham2 la keta arwah mama ni da register sebagai keta angota balai pasir mas.
setakat nak masuk golok n tak bai memang no hal.
tapi lau nak sampai PATANI tu masak skit la.
jalan pun aku tak ingat sangat.
risau gak bila ayah ngah bagitau yang atok aku tu asyik tanyer aku jer..tanyer angah maner..angah tak balik ker tengok dia..
aku serba salah..
actly..memang aku antara cucu dia yang dia paling sayang mgkin sikap dan perangai aku yang persis dia di waktu muda muda..dan wajah aku persis arwah abah buat dia sayang lbih skit kat aku berbanding cucu yang lain..
arwah abah memang rapat dengan atok aku.
dia antara anak yang paling boleh arap.
walau pun atok aku ni kawin ramai..anak bersepah..cucu pun berselerak..
tapi aku tak tau naper dia sayang giler kat arwah abah.
mungkin ada sebabnya.
anak anak yang lain n cucu yang lain cam nak kaut n bolot harta dia..
mybe la.
tapi arwah abah serlaku yang sulung.
tak pernah tanyer dan ambik tau soal harta atok..
mungkin tu la sebabnya..

hurm..sehari dua ni..aku teringat sangat kat mama,abah,n atok aku ni.
risau gak..
takut jadi apa apa.
sejak arwah abah meniggal..aku jarang balik siam..kalau balik pun juz lepak kejab jer..
atok n nenek salalu kua..cari masa bersendrian..berkhalwat..
sejak balik mekkah..dia banyak berubah.
kalau dulu cakap jer " tok penggawa nawi" sumer orang knal atok aku ni..
tapi sejak dia tua ni..dah tak bertaring cam dulu dah..

kalau balik pun kner ada orang teman..aku ni jenis yg tak leh drive sorang2.. nanti tak pasal dapat sakit.
kalau da yang nak teman tu..ok gak la.

hurm..ayah angkat aku kat bukit bintang call atdi..ajak g Open house kat UMW toyota.
time tengah diet ni la ramai lak nak bagi makan free..hurm..
layan jer la.
tak banyak pun makn.makan banyak nanti masak lak nak xcersize..
aper pun ok la hari ni..dapat gak rasa satay..nasi impit..lontong..lemang..

hati tak keruan bila dia tak msj..tak call..
tau dia on da way..tapi hati ni tak sedap..mungkin bercampur dengan risau kat atok skali..harap sumernyer ok..
n harap ada msej or call jab lagi.

kul 8 lbih..ada call masuk.
alhamdulillah..
dah sampai pun..lega skit..
mesti penat kan??
jalan jauh..
k malam ni tak kacau..tido n rehat puas2..

malam ni belek nota n siapkan virus pink..
esok pagi ada test biochem..
hope sumer ok..
n hope dia pun da lena tido..

moga mimpi yang indah.
selamat tidur rinduku..
selamat tidur cintaku.

camilla acustic - false miracle

video

Worthless day to compensate

Leave nothing to talk about

Have you ever thought of me?

Time’s dragged down this memory

Well it’s not like what you see

Have you ever lie to me?

Cos I got spear in my heart

And I swear it’s not my fault

You’ve been away….

Out of sight

Whatever I have sacrificed

For the sake of compromise

What is wrong with me?

The tears taste even bitter now

It’s gonna break me down and cry

Will you ever fall for me?

But it’s bias anyhow

I won’t tolerate your smile

Let just call it a day


ps- sore baru kua wad.

komen ckit..



virus pink

aper ni??
msti plik kan??

ni la virus yang dah terpilih untuk aku present esok..
yang jadi model utuk final projek aku..sumer isi perot n proses dalam benda ni aku kner tau n kner bersedia dengan soklan2 maut yang bakal di tanyer oleh panel2 yang sajer nak tau
(dorang da tau sbnarnyer)..sajer nak soh aku present kan..


ni la model virus kat atas tu..yang telah di zahirkan rupanya..
mgunakan bahan bahan murah dan terpakai..
span basuh keta warna pink ..
straw..
tudung saji..
n aluminium foil ( balen masa wat tesis n reseach untuk subjek industrian n enviromental analysis)..
ni lau MR LEE ( supervisor masa projek tu tau..mesti dia bengang)
hurm..esok gak ada test biochem..
arap kua balik soklan2 lepas..dapat la score..
lau kua soklan baru masak gak nak mjawabnyer.
ni la hidup sorang siswa..
rasa malas jer..bila dah nak grad..
rasa rindu jer nak kejer..
kmpul duit...
nak kawin..
malas dah nak serabut otak..
tapi ingat pesan org tu..
thanks..
bagi semangat untuk trus blajar..
lau bleh nak gak ada degree..
=>
mkasih tau..

Sunday, October 19, 2008

senyuman pagi..

teh di atas mja balkoni ku hirup perlahan..
harum teh buat rasa segar menusuk dalam diri..ku lihat dia ada di depan ku.
pijama pink lembut mjadi kan dia nampak bgitu seksi dan mgoda..
sejuk malam ni wat hati ni makin teruja.
perlahan dia datang dan mengurut lembut bahu ni..
rambutnya paras bahu itu nampak masih basah..
baru lepas mandi..
tanpa suara..dia menarik tangan ku.
menuju ke katil empuk...
aku hanya menurut..
aku berdebar, dada ni umpama gendang yg di palu..
aku di baringkan..
perlahan tali pijama tu di tarik...
terlerai..
aku rangkul pinggang dia..
biar rapat ke tubuh ni.
aku pejamkn mata.
perlahan ku rapatkan hidung ni ke pp nya..
masti lambut dan gebu..
muuuaaah...muuaaahhh..muuaahhh...

tapi naper rasa semacam jer..kasar jer..
aku clik mata mata..
tgok buku nota virologi ada depan muka aku..
dah kner cium..
loh..mimpi ker tadi..
adoi..part best tu..
dah terjaga..
aku tersenyum sendrian..
mesti muka aku ms nak cium dalam mimpi td truk gle..
ni klu bdak mah sewa npk ni..
memng kner bahan kaw2 ni..
aku pusing kanan nmpk acab tgh pluk bntal lgi..
bergulung dalm toto..
mcm popia..
dah kul brapa agak ni..
aku cari hset aku...
tgok ada msej...
thanks..
sebab caring..
n thanks sebab dah buat hidup ini pnuh dengan senyuman.
hurm..tebgah tido lgi kot dak ni..
blik kg..
tido mesti lgi lena..
dah tak pk mslah..
ermm nak kcau dia jab..
tengah wat aper la agak nya tu..

Saturday, October 18, 2008

<3

"tiada apa yang menarik dalam diri ini..
tiada kelebihan yang dapat memikat hati.
tiada kata kata indah yang mgukir janji..
tiada kemewahan sebagai pemanis diri..
tiada apa yang dapat aku beri melainkan hati ini..
kerna hati ini sahaja yang aku miliki..
kerna hati ini adalah aku..
hati ini untuk kamu"

bicara bulan pada bintang

bintang..
malam ini terasa mat berbeza.
sunyi...
terasa berada dalam dunia yang asing.
udara yang di sedut ini umpama beracun.
rasa resah..jiwa tak lagi riang.
erm..
macam ada yang tak kena dengan hari hari ku ini.
tak lengkap.
banyak ruang ruang kosong yang menyesakkan jiwa ini..
dua bulan ini..
ini kali pertama
di biarkan myendiri..

lihat aku pada malamku.
lepas purnama sempurna.
langit cerah tapi tiada bintang yang menghiasi langit.
mesti awan yang megerak spt kabus itu merindui bintang.
yang mbuat malam ini hambar..
malam tanpa bintang.
hambar..
walaupun purnama malam ini pnuh.
namun ketiadaan bintang buat malam ini suram.
tiada erti..
ibarat mati..
malam yang gelap ini tidak semerlip malam malam sebelumnya.
tidak seindah malam sebelumnya.
tidak gemerlap semalam..

bintang..
aku bulan..
aku merindui kehadiran mu.
menghiasi langitku.
langit ku ibarat mati tanpa kamu.
malam ku sepi tanpa diri mu.
kemana kau menghilang..
kemana kau pergi..
kembali lah..
biarkan malam ku kmbali indah.
kembali indah seperti semalam.
supaya suram di langitku hilang.
biar resah hati ini pergi.
biar sepi ini mati.

Friday, October 17, 2008

5 hari tanpa hati

kerusi dalam lab ni tak berapa selesa..suasana dalam lab kom kat fakulti agak lengang..aku dengan beberapa budak lambat jer ada dalam ni..tunggu lcturer .bengang tul dengan cnction tenet kat flat buruk tu..jab ok jab tak ok...time nak guna jer prob..huhuhu..tapi biar la..benda free.. layan jer la..
so hari ni hari agak sunyi..pagi tadi bukak mata dapat msej..
bru bertolak..ngtuknyer.. dalam kul 1 camtu..
agak lwat la...ntah kul brapa ntah sampai nanti..jangan luper msj tau.. skrang dah kul 11.30.. tak der lagi msej tu..ni msti tgah kaw2 tido..biar la..panat tu.,.
kner overtime malam semalam..k..rehat btul2..balik ni..
luper kan hal2 yang memuak kan kat office tu..
time ni la nak ambikmasa sendrian.

hari yang agak sunyi.. jiwa rasa kosong.. rasa tiada degupan kedengaran di dda.. kemana menghilang??
bukan menghilang... tapi myorok kot..biar rindu berputik..dan trus mkar kembang di hati.

em pagi tadi Pn raja'ah a.k.a lecturer statistik wat klas awal..langsung tak inform..so nak tak nak dia terpaksa ajar 2x..sekali masa budak yang dia wat klas awal..n skali lagi klas untuk ajar budak yang datang klas lambat.

tlfon dalam poket ni bergetar..wah lain macam tau gtaran dia..mnusuk hati pagilan rindu kot... =>
alhamdullalh..
dapat gak dengar suara..lpas la rindu ni skit..pas ltak fon..em rindu bertandang lagi..haisshh..
aku tersenyum sendrian..
murning kiss tu wat smgat ni berkobar2..

em jab lagi nak test.. ada dua chapter tak master lagi..
sempat kot belek2 pas ni..
arap sumer ok pas ni..
test ptang ni kul 3.. sampai 5.. past clas ganti viro 5 sampai 6.

pasal virus untuk jadi model present nanti..acab dah senaraikan.
mybe ambik rhdovirus kot..
kalau tak der orang lain ambik la.
kalau ada.. terpaksa cari virus yang available la..

hrm..
thanks 4 call..
wat hati ni berbunga.
k la.. dah nak jumaat ni..jab lagi nak belek note..kul 3 da test.,.
wish me luck..
jumpa nanti cinta.

moga senyuman ni sentiasa terukir.
dan rindu ini sentiase kembang.

Thursday, October 16, 2008

Mrs Cumel

berjalan kua mencari air...tak tahan tekak agak kering..cari 7e ni best gak..pari pari pink nak minum air mineral..cian dia pnat..letih kot..wat kjer brat..huhu..=>
esok mesti suram..sunyi la hidup ni 5 hari..
kenapa??
rasa cam dunia tanpa matahari..
mesti glapkan??
takotnyer....
malam tanpa bintang..
em tak bestnya..
walau aper pun..aku kner kuat..
teringat pesanan semalam..gaya anak2 tu wat hati ini terhibur..
buat hati ini ibarat tersenyum..
mekasih untuk pesanan dan semangat.
kan ku ingat dan jaga sepanjang peningalan mu..
em mesti plik kan..camner leh update blog ni..
masa kua semalam..kat bawah tu ada PC..
so update la..
k la..nak naik jab..tgok MRS CUMEL..
kat atas tu..cmel sangat dia..
huhuhu..
dahaga air sampai mimpi2..

Wednesday, October 15, 2008

hujan semalam

langkah kaki ku terhenti..setelah keluar dari gate blakang kondo kat damaNSARA..memerhati motosikal yang dah banyak berjasa WGK 5834..rasa macam ada yg kurang.aper yer..motosikal yang aku paking depan 7eleven tu aku dekati.tak nampak apa2 perubahan dari segi posisi..masih di tempat asal seperti yg aku tinggal td..tapi aku rasa ada satu yang kurang..
apa yer..
aku tengok tali helmet yang aku gantung tu macam sdikit plik..
setelah aku amati..
sah...
helmet aku kner rembat..
perkataan yang pertama terpacul kua dari mulut ni adalah..
Dajjeeh aish... ( dajal tol la) lograt utara..

adoi..camaner nak balik shah alam ni..
nak kner lalu 2 bijik highway..
nkve dengan federal highway..
kusut tul la.. mamat yng merembat dah ku maki berkontena2..
huhuuh..
relex...pk dengan rasional..mrah2 tak guna..trima kasih kat gurl with sweet face..
buat diri ini bertenang..

klau ikut hati malas dah nak balik..nak jer tido kat situ..lantak la..ada la kot tempat leh tido..
tapi bila pk esok kelas pepagi buta kat alfa.subjek statistik..aku terpksa la menapak balik gak..

call akim..budak umah..kot2 ada kaum dia kat sini..tapi tak der..
boleh jer aku nak call 9 eko naga yg budiman tu.sure dorang datang punyer...tapi bia la..survive dulu..mlas nak susahkan naga2 yg sembilan tu..
naga 10 ni slalu wat hal.. ( kata zam 9 naga merangkap abang angkat aku )

nak tak nak..redah jer..dengan lafaz bismillah hi tawallal tul alalllah..
aku pecut moto balik..hujan lebat ..ptir..guruh yng memecah alam..aku berhenti pas tol nkve.berteduh.sejuk tak yah cter..siap tido lgi kat kaki 5 ..nak tunggu ujan rada..1jam..
pastu smbung lgi merempit..
alhmdullah..sampai gak..muka dah merah..kner titisan hujan yg bgai peluru painball menembak muka..

tak kesah la aper yng berlaku..tak dapat menandingi ketenagan bila dia di cc.
pas mandi ni kalau buat air teh sabah mesti best..
tenang..
aroma teh sabah wat diri ini tenang..sakit pale yang singgah tadi ibarat hilang seketika.
mata dah mula kuyu..tanda mintak bantal disorong..mgharap mimpi indah bertandang.dan buat aku terus tersenyum.moga hari esok senyuman itu masih mjadi milik aku.
selamat malam beby.
selamat malam cinta.
selamat malam semua.

Tuesday, October 14, 2008

bicara hati-

Nah, ambil la benda ni. Apa ni? Ini adalah hati. Hati aku. Hati kau? Hmm.. kenapa kau sudi kasi kat aku? Sebab kau dah jadik sebahagian dari aku. Kau lebih dari seorang kawan. Terima kasih.... ianya bererti. Aku terlalu menghargainya. Oh ye ke... tapi maaf. Untuk apa? Sebab, hati tu aku tak beri sepenuhnya. Cuma sebahagian saja... Maksud kau?

Aku pernah beri hati aku kat orang lain juga. Dan aku tak pernah beri kesemuanya. Aku takut aku tiada hati untuk diri aku sendiri. Mungkin aku takut, hati itu tidak akan dijaga dengan sebaik-baiknya. Ianya bukan seperti barangan lain seperti duit, permata dan sebagainya. Hati ini penuh mistik, ada keajaiban yang tersendiri. Mistik? Kelakar bunyinya...Mungkin kelakar. Tapi itu realitinya. Ia juga berubah mengikut rentak hidup engkau.

Rentak perasaan orang yang aku beri. Jika dia betul-betul ikhlas, hati ini akan indah dan bersinar. Tapi, jika dia mempersia-siakannya, hati ini akan malap. Mungkin akan terus mati untuknya. Ianya bukan satu benda yang percuma. Hati ini diberi hanya kepada insan yang terpilih sahaja. Insan yang istimewa. Dan kau adalah salah seorang daripada mereka, kerana naluri aku terlalu percayakan kau.

Aku insan terpilih?
Ya, kau yang terpilih. Hati ini sering bertukar-tukar mengikut perasaan orang yang diberikan. Ianya terlalu sensitif. Tapi ianya cukup kebal dan kental pada musuh aku. "Musuh", mungkin terlalu kejam untuk aku memperkatakan perihal mereka ini. Ianya tak berubah-berubah seperti yang terjadi jika hati ini diberi pada orang yang istimewa. Hati aku hanya tinggal sebahagian sahaja. Ada orang yang tidak pernah memulangkannya, walaupun aku hanya pinjamkan sekejap. Ada yang pulangkan dengan penuh kelukaan. Ada yang sudi berikan sebahagiaan hatinya pula sebagai ganti. Dan jika kau nak tahu, setiap hati manusia ada nilai yang tersendiri. Setiapnya terlalu mistik!

Cuma satu saja yang kau tak mengerti. Sekali hati itu terluka, kadangkala sukar nak mengubatinya. Adakalanya, mengambil masa yang lama untuk itu. Dan bila tiba sesuatu yang tidak diingini, mungkin pemilik hati itu akan menyendiri buat seketika... sehingga hatinya pulih seperti sediakala. Hati yang diberi ini bukan untuk suka-suka. Ianya lahir atas satu kepercayaan. Dari situ, wujudlah kasih sayang. Jika hilang rasa percaya itu, maka sukarlah untuk hati itu kembali indah.

sara anne

luv is chemical reaction

neither u change d catalyst or not...
depend on ur self..
coz d reactian hav 2 types..
1. reversible
2. irreversible

be ware bout both rxn..
somethimes u need rxn 1...
somethimes u need rxn 2...

till u know dat..
luv is like a chemical rxn...

try it..

malam yang sepi..

Dah pukul 5..tak ngantuk lagi mata ni..baru pas baca blog pari pari pink yang cumel.. gurl wit sweet face..saper ek??
banyak yang buat diri ini mgerti tentang diri mu..
2 blog berbeza..punyai gaya bahasa yang berbeza,persembahan dan penyampaian yang berbeda,tapi masih mgunakan bahasa yang sama.berkongsi pgalaman dan cerita yang sama.
buat diri terasa dekat dengan mu.

air teh dah habis..malas dah nak buat yang lain..
sure air panas yang kat dapo tu pun dah sejuk..rumah ni pun dah gelap..sumer dah tidow..
tersentak dengar bunyi lam dari nset zafri..
alarm kejut nak bangun stdy kot,,mamat ni memang camni..
alarm jer bunyi..tuan nyer tido lagi..lena di ulit mimpi..
jab lagi aku kejot ko yer zaf,,
nak tido pun serba salah jer..tunggu subuh trus la..kang tido kang terbabas..tak pasal jer dapat subuh dinosor..

hurm..
mguap..tapi tak tido lagi..kan best kalau tido,,
bukak jer mata ada orang tersayang kat depan mata.
tengah tido lena macam baby..
perlahan hidung ni myentuh hidungnya..
jari ini mgusap pp nya,,
bila dia terjaga..
trus kucup dahinya..
moning kiss..

pagi ni dah mula nampak sedikit bercayaha.matahari kan timbul sekejap lagi..perot pun dah bunyi,,,mintak di isi sedikit makanan untuk bertahan sepanjang hari.
makanan??
macam malas jer nak godam2 kat dapo tu..ingat nak bancuh glucolin
anggur..
samer cam fav pari pari pink..
tak tau la camner leh samer..
hurm..2nd day puasa 6.
ada lagi 4 hari.
nanti boleh la berbuka jauh skit..busan la asyik kat shah alam jer,,
hari ni kot..
boleh ker??

masa dah tingal 30 min nak masuk imsak.
kejap jer rasa malam ni berlalu..
tadi rasa cam lama..
mungkin sebab dah 2,3 malam ni rasa cepat masa berdetik..
buat rasa malam ni lambat pulak berbanding 2 hari lepas.
mungkin sekarang ramai yang sedang di ulit mimpi..memeluk teady bear..bantal empuk..
hurmmm...
moga tido mu di ulit mimpi indah.
selamat malam.

secawan teh di beranda

Berpeluh jugak la angkat meja ni ha...
pegi kat beranda flat buruk ni.semata nak dapatkan line wireless bagi kuat skit..secawan teh o menemani laptop usang ni..sambil mgelamun..dah penat dah ngadap nota ..sekarang
masa untuk melalut dalam blog ni..rasanya baru 10 hari blog ni aku tulis..tapi cam banyak jer ngomel dalam ni..kalau dulu aku ska jadikan ia rahsia peribadi..tapi kini berkongsi..
mungkin agak kontra dengan cara lama ku..namun keduanya punya persamaan..yang melaluinya adalah aku.

tenang malam ni..setenang hari lepas..malam malam seblumnya aku bukan di sini..tapi d tempat lagi istimewa..rindu malam sebelum masih blim terubat.terbayang lagi dalam ingatan...hati ku tersenyum..

sejuk..
teh o ni dah tinggal separuh..
tetiba jer rasa seram lak duk kat lua ni.
sowang2...dah la tadi acab ngusik..
padahal samer penakut..
lipas kat dapor yang tak bersalah jadi mangsa.
tu la saper soh kua time tak betul..
tak pasal jer mati malam ni..
aku tak tau naper aku alah sangat dengan lipas.
teringat masa part 2 dulu..kat peRINDU..
aku acab n zul ckup anti lipas.
yer la..geli...busuk..
huhuhu..tak tahan..
sampai skrang jadi fobia..

hurm..
pas ni mesti budak pink n putih tu usik kaw2..
jangan di ambil lipas dah la..
mau menjerit nanti..
huhuuh
jangan tau..malu nanti..

hhuhuhuh..
bila dengar berdarah hidung ni wat aku teringat diri aku,
selalu gak kner..
harap dah ok ..
n tidur tu lena..
moga esok adalah hati yang ceria untuk kita.

bahan untuk asgment dah cari..tapi tak buat lagi..
bukan malas..tapi mood tu kat der lagi..plan2..
kner draf dulu..due date seblum start exam..aku ada 2 minggu untuk setlekan.
insyAllah cukup..

20hb ni kner present virologi..
kner pilih virus untuk jadi model..
untung gak la virus yang akan aku pilih tu..
glamer la virus tu nanti..
acab tak bising lagi..sari dua lagi kner cari bahan untuk reka virus ni..
kalau ikut hati ni nak jer aku presentkan virus komputer jer macam
kangen.exe ker mawar.exe ker..
kan senang..
tak payah nak reka reka..
pg kat cc.. cari PC yang banyak virus,,
cucuk pendrive..
siap..
kan senang..
mau mengamuk orang tua tu..ops..tak tua lagi.
tak pasal jer kner" plengkong"
ops..kua lograt kemaman la plak..
maner dia ek..
tido kot..
pluk bobo.... sweet dream sleep tite..
moga kita bertemu nanti..

hurm..
beteri laptop tinggal separuh..dekat sejam turn on..
malam pun dah semakin sejuk,,
ni kalau ada orang pluk ni mesti best..
untung nyer saper dah kawin..
ni yang rasa nak kawin gak ni..
kumpul duit dulu..
ada rumah..keta..n duit ckit..
baru leh masuk..
12000 tu pling kurang..
duit leh cari...
tul tak..
cinta tu tak ternilai..
mesti ada yang tersenyum skrang kan..
trima kasih sebab tersenyum..
pnuh makna senyuman tu..
teringat pesan abah n mama ..
plih istri kner btul2..
bia hati tu terima..
bia jiwa tu terbuka..
aku tersenyum..
rasanya dah ketemu.
rahsia hati ini.

teh dalam cawan ni dah beransur sejuk..
malam ni agak cerah..langit ni umpama tiada awan..
jelas nampak bintang yang selalu aku lihat..
bintang mama n abah..
aku pgil bintang tu sebegitu..
teringat kat mama n abah..

apa khbar mama n abah kat sana.
harap mama n abah sihat..
anak mu ini sihat sahaja.
rindu sangat kat mama n abah..
hati ku berkata dalam diam..
air mata dah bergenang..
aku ckup mrindui mereka..
al fatihah .. moga mama n abah aman di sana..
ikhlas dari anak mu.
yang menyayangi mu.

cerita sup sayur

tercungap cungap naik tangga flat ni..dari tingkat 1 sampai 4 tak berhenti berlari naik.sampai jer depan pintu nampak mber rumah dengan baring berehat di petang hari..masuk blik tengok adam tengah layan laptop..hurm...mana yang lain..??
sumer ada hal masing2..

jam kat dinding berdetik..satu saat ke satu satu saat..cepat jer rasa..tapi aku rasa nak jer pusing jer jam tu..biar trus pukul 7.10.. masuk waktu magrib..maka masuk la waktu berbuka puasa bagi kawasan shah alam..
loker yang berselerak tu aku selak..mcari plastik tesco yang aku bawak balik semlam.
meggi bubur nasi berprisa sup sayur..

mestin masa naik gunung nuang tu trus jadi mangsa wat masak bubur nasi..
pelik satu rumah tgok aku masak bubur nasi..
bila ckap nak diet..lagi la dorang plik..
ni mesti ada bunga ni..
kalau tak sebab bunga ...tak kan nyer..hahhahaha..

berat pun dah bertambah sejak balik raya.
so ingat nak kuruz skit la..
sebut sal kuruz aku ingat mber skolah aku dlu..
khairul azman.
partner main pingpong maser skolah dulu..
jadi calon untuk jejaka macho maskulin..
issue bulan ni kot..
memula tak caya..tapi bila dah tengok sendri..
baru la caya..
macho ker mamat tu??
biaser jer...

tak der la cemburu pun dalam hati ni..itu rezki dia..tahniah..
cumer ni mbakar semangat untuk aku kuruz skit..
tak der la nak kuruz sangat..
"asal sedap di pluk,boleh samapai tangan ni nak pluk ckup la tu"

baiiikkk...( ala ala shin chan)
akan ku ushakan..lagi pun doc pnah mbebel soh aku kruz
bagi darah dalam badan ni ngam dengan isipadu badan aku..
darah tak cukup.
badan besar..lagi la tak sehat..
so mulai hari ni..
diet aku bermula.
arap dapat kuruz skit..
bagi ler semangat ..
agar cita cita dan impian murni ini tercapai jua akhirnya.
hahahhaa..
kelaka jer...

insyAllah... aku cuba yang terbaik..
untuk diri aku..
masa depan aku..
kamu.

sepi sedingin bayu semalam

busan..

malam yang busankan tiada rasa degupan jantung ni..selalunya rasa jugak jantung ni berdegup..ada jugak orang cek kan degupan jantung ni..dah lamer tak gi cek kat hospital..last jumper doc sal sakit ni ntah bila ntah,,malas nak pikir yang diri ni sakit..skrang langsung tak pikir,,ubat pun dah lamer tak makan..expired dah kot...tp alhamdulilllah..masih di beri kekuatan untuk mghirup kelazatan udara ni..



banyak perkara yang berlaku semenjak duamenjak ni..klaka pun ada,,macam macam la..sedih..gumbira..huhuhu...buat hati ni sentiasa tersenyum..mgingati segala apa yang berlaku... dua hari lepas..

warna pink itu..
terima kasih kerna kepercayaan itu..
kan ku simpan dalam hati ini..supaya kekal abadi di situ..
biar mekar dan sentiasa wangi..

si putih salju yang buat aku tersenyum..
lihat betapa cuak semalam..
mgelabah gaya keanak anak kan..
soo..... sweeeettttt..
gaya mu buat aku tersenyum...
kan ku ingat semalam..

mata dah mula kuyu..agak mengantuk..
semalam nyaris eksident...
nasib baik Tuhan bagi diri ini masih sempat menyanyangi
dan terus di sayangi..

hurm...
malam ini malam yang dingin
sedingin bayu semalam yang menghembus tika ku kesorangan.
malam ini aku myendiri..
meyerndiri bersama diri sendiri..
dah lama tak bercerita kepada diri ini..
aku punyai perangai agak plik..
suka bicara dengan diriku sendiri..
sampai pernah diri ku di bilang gila..
gila ker bercakap dengan diri sendiri..??
berkata kata hati sendiri..

pelik ker??

hati itu berlukan teman bicara.
perlukan motivasi.
perlukan nasihat..
kalau tidak..kosong lah hati..
sepi lah jiwa..

bercakap pengan diri buat kita merenung kembali
apa kekurangan diri..
apa kelemahan diri..
agar kita mengerti
diri itu tidak sempurna.
dan penuh kekurangan.

agar kita tak lupa.
siapa kita.
dari mana datang..
buat kita mengisafi.
diri ini..
tidak sempurna..

Sunday, October 12, 2008

Hati yg Perahsia

Hati tu tahu apa terpendam di dasarnya.takut menguasai jiwa buat jiwa mnafikan apa kta hati..buat lidah melafaz kata nafi.buat perbuatan jadi dingin dan sepi..namun hati ni meronta.kerna dalam hati adanya cinta.

Maaf.
trauma dulu myingkap lagi.
duka dulu berulang lagi.
resah lama menjentik hati.
buat dirimu jadi seakan lari..
lari mneniggalkan apa yang tlah kau miliki..

aku punya kelemahan.untuk kau betulkan.
aku punya kekurangan untuk kau tambahkan apa yang kurang.

Maafkan aku.

izin aku tiup resah hati mu.
izin ku padam trauma di jiwa mu.
agar kau dapat terus tersenyum
mengukir impian.

Mimpi ker ni..

Dakapan semalan erat di pinggang ni..tenang...
terasa hangat..
mata di buka...lihat seseorang di depan mata...sedang nyenyak tidur..
sambil tangan merangkul pinggang..berbisik..

selamat pagi cinta...

tiada respon..
tapi senyuman di bbir ini terukir..
lagak anak kecil..
sedang lena..

huhuuhu...so romantik...
betul ker ni..
tersedar aku tadi..
seakan mimpi..
mimpi ker aku ni..
dah dalam realiti rupanya...

teringat preview citer selamat pagi cinta..n petikan dari novel yang pernah aku baca dulu..
ngarut tul mimpi malam tadi..kan best kalau mimpi tu jadi realiti..

hurm.....
tarik nafas panjang..bukan mgeluh,,terasa semput..
tumbukan mgenai paru..
lebam agaknya..
biar padan muka.

pagi ini indah seperti biasa..
tidur yang lena semalam wat hari ni penuh makna.
malas nak bangun ..rasa ingin melekat kat tilam empuk dua lapis..dan selimut tebal..
alarm yang mjerit tu wat aku terjaga..
mlasnyer..

aku kner bangun..
mgejar pelangi..
mecari di mana dia ..
ke mana pergi..

Hati Semalam

Semalam..
berkata tentang semalam..
buat hati ini sedih..kalau ada life cutter ..dah ku cut satu sin yang buat hati ni rasa bersalah teramat sangat pada diri aku sendri..
dada ni pun tak cukup lagi rasa di belasah truk semlam..rasa tak cukup truk lagi...
rasa sakit yang amat tu dah tak terasa lagi..bila hati ni dah melukakan hati orang yang di sayangi..dah menghancurkan kepecayaan yang amat berharga itu..
terasa tak berguna.terasa tak ada beza diri ni seperti sampah yang bersepah yang hanya tahu mgambil kesempatan..hanya tahu ngambil peluang...aku bukan begitu...aku mahu kau tahu,,diri ni tidak begitu..diri ni tak seperti itu..
bukan seperti itu..
aku bukan mereka..

Saturday, October 11, 2008

Harga Sebuah Kejujuran.

Dah kul 3.30 pagi..mata dah kuyu ni..seblum tido ni nak makan ubat dulu..rasa sengal kner injek kat bahu ni wat bahu ni rasa lenguh..berat..antibiotik kata doc tu..tak nak bagi kuman yang lepak atas tar tempat xcident tu infect badan ni kot..
ari ni aku blaja satu benda agak penting dalam membina diri aku ni..bukan dalam kelas aku dapat blaja semua ni..tapi dari pengalaman.terima kasih untuk dia..

Kejujuran..

sebelum ni bukan diri ni tak jujur..tapi hari ini wat aku renung dalam diri aku..
keikhlasan..nilai kasih sayang dan erti sebuah kepecayaan.
kerna pecaya kita sangup wat apa sahaja.
sangup bagi pluang..
bagi ruang..
dan beri kan hati..
perasaan kita dapa orang yang di percayai ..

dan pecaya atau tak.
jika sebuah kepecayaan tu di injak dengan kaki..
di nodai ...tiada lagi ruang dan peluang kedua..

betapa berharganya sebuah kepercayaan.
kejujuran..
berani kerana jujur...

tapi bukan senang ..
kalau kejujuran dan kepercyaan itu boleh di nilai dalam unit..
berapa nilainya??
kalau di tanya berapa harga sebuah kejujuran dan
kepecayaan..
boleh kah kita menjawabnya..??

Secawan MILO Menemani Malam

Malam yang sunyi..
gelap..kelam..buat hati ini rasa nyaman.. hilang stress sehari hari ni..hilang kejap sakit xcident tadi..skit jer tak truk pun..badan ni pnat sangat..
jangan risau..

air milo kat sebelah ni dah tinggal separuh..best jugak air orang bujang buat ni..jam kat dinding tu dah kul 2.15 pagi..mata ni tak ngantuk lagi..harap milo yang dah separuh masuk dalam perot ni dapat buat mata ni kuyu..n tido..

tido..???
aku tersenyum sendrian bila ckap pasal tido..
kenapa aku tersenyum...biar la jadi tanda tanya..hanya yang memahami yang kan turut tersenyum bersama aku.
tapi dalam senyum ini ada risau..risau kalau jadi dengan orang lain.
hati hati la.
kalau naik bas ker..tumpang orang ker..

hurm...malam ni hset kat sebelah ni bisu..sepi...
risau jugak..tak tau khabar berita..harap dah tido lena..banyak yang berlaku hari ni..
penat...letih..lesu..
sumer ckup..rasa nak tingalkan sumer yang membebankan ni kejap..nak masa bersendirian..
masa mlupakan sekejap soal kuliah..soal bisness..
mungkin aku kner g bercuti kot..
hahhaa..
bercuti???

menarik tu..
dengan saper ek..sorang2 ker...cam bodoh la plak kalau gi sorang..
hurmmm...ada la tu nanti..
minum air milo panas tengah2 malam ni wat aku teringat kata sesorang..
minum air teh kat satu tempat yang mengadap ladang teh yang menghijau..n masa tu kabus memutih.dingin..sejuk..wah...nyaman sangat..

tetiba imeging aku kat tempat tu lak..
bila clik mata..baru sedar..aku ada kat branda flat buruk..
sambil minum air milo..
tunggu mata ngantuk..
sambil mbebel dalam blog yang baru 3hari aku buat..
n sambil teringan orang yang jauh..

jauh ker??
tak la sangat..
nak jer terbang tengok dia kat sana..
dah tido kot..pluk tedy bear..
cumel..

jauh dalam hati mgharap agar semuanya ok...
semuanya baik baik sahaja..
mengaharap agar hari esok masih milik aku.

Caring ke Sharing

Semalam hari ku bermula riang..walaupun hari itu bermula pada lwat pagi (dah nak masuk tengahari) namun aku tetap riang.mungkin apa yang berlaku malam semalam masih jelas dalam fikiran ini..orang kata kalau mulakan hari dengan senyuman ..insyaALLah hari itu kan penuh dengan senyuman..yer atau tak tak tau la.
namun hari ini tetap antara hari yang meletihkan aku.
bukan sebab tak cukup tido..tapi banyak kuliah yang kner pg..dengan klas ganti nyer..rasa macam bosan sangat hidup ini di aturkan oleh orang lain.
nak buat macam mana..dah nama pun blaja.kner la kuatkan jiwa ni..

petang tadi hjan.agak lebat la.ada clas statistik..subjek yang buat aku lemas..dengan tutorial yang berlambak.ni hari ni blaja tajuk last.ok la..masuk jugak pn raja'ah tu ajar..
walaupun clas tadi black out kejap.

sharing is caring...

ayat yang kua bari mulut dr nor hana..lecturer virologi..yang baru stat nak bercinta..makin plik aku tengok Dr sorang ni..banyak la perubahan dia sem ni sejak dah ada someone ni..dah tak emo2 cam dulu.
ayat pun dah bunga bunga skrang..
btul ker sharing tu caring..??
lain padang lain belalang..lain orang lain pemahamanya.
ada yang rasa tak selesa bila ada seseorang terlalu caring..
ada yang tak selesa bila ada seseorang terlalu sharing..

so btul ker sharing is caring??
tak dr jawapan..
sebab hati tak dapat bersuara..
kadang kadang mulut bersuara bukan seperti hati..
lain di rasa..lain di kata..

so...
mulut tak perlu bersuara...
biar hati yang berkata..

Bila Hati Bersuara

Tersenyum aku bersendirian..rasa hidup ini makin hari makin manis.tak tahu kenapa dan sebabnya.adakah hati ini punyai rahsia.??
tak siapa tahu hanya aku dan diriku sahaja yang tahu..
pelik kan hidup ini..tak pernah pun terintas akan bertemu,dan tak terduga diri ini di anugerahkan sesuatu dari DIA..walau bagaimana pun aku berterima kasih pada DIA yang menganugerahkan anugerah ini.ku janji kan pertahankan dan ku berjanji kan jaga nya sebaik mungkin..

mungkin aku pernah berjanji pada DIA kan mjaga anugerah itu sebaik mungkin.sehinggakan diri ini di uji sebegitu rupa..
ujian??....mungkin unuk menduga sejauhmana kejujuran hati..sedalam mana sayang hati ini..sekuatmana janji ini.namun alhamdullah..
ku bersyukur kerna KAU masih kuatkan hati ini untuk pertahankan semua janji dan kata ku padanya.

semalam adalah hari terindah.hari yang kan ku ingat selamanya..
hati berdegup agak laju...peluh mula timbul bak embun di permukaan rumput..
perasaan bercampur baur..apa pun hanya diri ini yang mengetahui dan biar syuman yang myimpan rahsia antara aku dan dia.

syuman yang myimpan 1001 erti
biar hati ini sahaja mengerti..
biar jiwa ini yang memahami.
dan tersimpan dalam hati.

Thursday, October 9, 2008

Nyaman Petang

Merenung jalan kat bawah umah sewa.hujan menitik..renyai2..moto berbaris kat bawah tu semua dah basah..angin sejuk mungkin dari hujan yang baru sahaja singgah kat area rumah ni..nyaman.
dah lama tak trasa nyaman macam ni..segar..rasa macam hari ni masih pagi..masih indah..muda remaja.tengok jam dah dekat kul 4.kejap jer hari ni berlalu.dah 3 kali laungan azan memuji ilahi kedenganran..
ada 2 waktu lagi..2 tanggung jawab yang perlu di sempurnakan.pas magrib jab lagi nak ke damaNSARA..bersemagat..kerja banyak yang dah setle..tapi makin banyak yang setel cam mkin banyak lak yang tak setelnyer..
teringat betapa kalut nyer ida semalam.banyak lagi asgment yang tak siap..asgment3x..n asgment..tak habis2..
rasa dah muak dengan sumer ni..
ala asam garam dunia belajar..macam makan nasi..dah 22 tahun makan nasi..nak kata muak tu dah sampai tahap nak muntah..tapi ramai jer orang makan...camtu la dengan blaja ni..
muak ker nak muntah ker..kner balaja gak.
untuk apa???
kelulusan ker??
kerja bagus ker??
bagi aku tak penting pun sumer tu..sekeping kertas bertulis dengan ini ... di anugrahkan diploma/ijazah kpd bla..bla..bla..
huhuhu kan bagus kalau kertas tu boleh jer print out skarang...

hset kat sebelah ni berbunyi..tanda ada sms masuk..siapa??
hanya senyuman terukir kat bbir ni.. best gak kalau petang2 camni pas hujan..ada orang buatkan secawan teh.. panas suam atau sejuk bukan subjeknya.tapi yang penting masa yang di nikmati bersama..boleh menenangkan sedikit hidup ni..yang tak habis di tekan..di pijak oleh mereka yang di pgil bos..tuan..encik..puan..dato..tan sri..its ok..take your time..bestnyer kalau time ni dapat minum samer2..kan?
kadang kadang kter kner ambik masa untuk diri sendri..meredakan strees..supaya tak rasa diri umpama robot yang hanya berhenti kalau suiz off atau pun black out..

" hidup ini memang palat,tapi esok masih ada"
ungkapan yang buat aku terfikir akan kebenaran ayat itu..dalam maksudnya..membawa 1001 harapan..1001 pentafsiran baik positif atau negatif..yang penting mesj unkapan tu jelas...hurmm...
moga hari ini sentiasa dalam ingatan.dan hari esok sentiase dalam senyuman.

Sebening Gemersik Malam

Dah pagi..kejap jer rasa hari ni berlalu..cam banyak jer benda yang tak sempat nak buat.tadi dapat tau jadual exam kat depan bilik tuan haji..terkedu jgk..yela..cepat jer sem ni nak habis..pejam clik pejam clik dah tgal tak sampai sebulan 1st paper nak start..
29 okt ni dah bermula peperangan yang menentukan kiri kanan hidup ni..mungkin aku berdiri atau aku tersungkur..takut gak dengan keadaan yang begitu mdesak ni..skit sebanyak aku perlukan sedikit motivasi untuk mjana kmbali apa yang berkurangan dalam diri ni..
kekurangan diri..

banyak sangat kekurangan diri ini..makin aku pikir,,rasa macam tak layak jer aku berdiri di sini..di samping orang2 yang sempurna.orang orang yang banyak membantu aku.dari segi semangat..motivasi..buat aku kmbali ingat tujuan aku kemari..hala tuju hidup ini..terima kasih untuk semua..untuk dia yang banyak myedarkan aku..
terasa kerdil bila aku berdiri di sisi dia..
dia??...siapa dia?
tak perlu di perjelaskan tentang insan istimewa ini.kerna aku juga tak mengerti mgapa dia begitu istimewa.biarkan la dia mjadi satu inspirasi dalam hati ni.kerna hanya DIA yang mengerti rasa hati ini.

hujan petang tadi seakan rahmat yang mnyirami tanah shah alam ni..sejuk dalam dewan kuliah tadi masih terasa..nak demam rasanya.hujan ni buat perot ni berkeroncong..lapa sangat..tapi niat nak kurangkan brat badan ni buat kau terpaksa lupakan hasrat perot ni..yela ada orang cakap nak diri ini kurus skit..mungkin tak hensem kot lau tembam sangat..wahahhaha..
hnsem ker??

tak la hsem..cumel tu yela kot..badan ni pun nak kner jaga..ni pun nasib baik DIA kat ats tu bagi pinjam jasad ni..so kner la jaga btul2..
sebut sal jaga anugrah yang DIa bagi ni..aku teringat kat seseorang yang selalu wat hati ini berdetik.sape??
seseorang..jauh di mata..tapi dekat di hati..
apa yang kita ada ni hanya la pinjaman semata mata..sebagai mana kita pinjam..begitu la kita hantar.tu la adat ,meminjam..
jangan di rosak kan apa yang di kurniakan ini..bersyukur kerna di kurniakan jasad,anugerah yang seumpama ini..walau apa jua masalah.ada penyelesaianya..ada jalan keluar..

sebut tentang masalah.semua orang ada masalah.dan masalah itu ibarat hiburan yang buat hati kita kuat,buat hidup ini lbih bermakna,buat fikiran lebih matang.
hidup tak der masalah ibarat makan nasi tanpa kuah..tawar jer rasa..masalah tu buat hidup ini ada masam,manis,ada pahit,payau.kalau dia adun semua rasa tu.akan timbul satu rasa baru yang enak dan istimewa.yang akan mematangkan fikiran,tindakan dan perlakuan, dan kan mjadi pglaman yang paling berharga dalam meneruskan hidup ini..

malam ni langit kosong.. sekosong jiwa ini..tenang sangat malam ni..setenang sebening semalam.aku merenung kembali apa yang berlaku tadi.aku dah mlukakan hati seseorang.tak berniat langung tuk melukai dia.apatah lagi buat dia berjauh hati..
mulut ni mungkin terlalu "caboi"..mungkin gurauan tak kner tempatnya..maafkan keterlanjuran diri ini.tak bermaksud melukai apatah lagi nak mbuat diri mu marah..
patut la orang tua penah pesan..terlajak kapal selam boleh u turn blik..terlajak kata merajuk la dia..hurm...jenuh jugak la nak pujuk... nak pujuk orang ni bukan senang.kalau budak2 blih blikan gula2 ker lolipop ker..moral value untuk hari ni..
cakap tu agak2...orang tengah tensen jangan gatai nak gurau..kan ? kan? kan?

setelah hampir satu sem false miracle tak jam sesamer..akhirnya bergema gak lagu stay..careless..n camilla kat stdio tadi..memekak melalak tak ingat dunia.dah lamer tak pegang guitar n mic..lagu capital E semalam tu nampak kner main lagi,,ner tau nak main maser live performance ker..Yang pernah pun ok .aper pun thanks all bandmate..korang memang sempoi..arap nanti dapat wat 2nd demo..

dah lewat lewat malam ni sunyi lak..rindu kat budak yang pluk teddy bear besar.. maner ntah budak tu.tido tak ingat dunia dah kot.vibrate kat tlinga pun wat dek jer..penat sangat la tu kejer..kner kerah kerja 12 jam..saper sangup..nasib la sabar tu tebal lagi..(sabar tau..orang sabar ni tuhan sayang) huhuhuh.. tengah tido la tu..biar la dia rehat..esok nak kejer lagi..
selamat malam..mimpi yang indah yer..
selamat malam gadis ku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...