Tuesday, October 14, 2008

secawan teh di beranda

Berpeluh jugak la angkat meja ni ha...
pegi kat beranda flat buruk ni.semata nak dapatkan line wireless bagi kuat skit..secawan teh o menemani laptop usang ni..sambil mgelamun..dah penat dah ngadap nota ..sekarang
masa untuk melalut dalam blog ni..rasanya baru 10 hari blog ni aku tulis..tapi cam banyak jer ngomel dalam ni..kalau dulu aku ska jadikan ia rahsia peribadi..tapi kini berkongsi..
mungkin agak kontra dengan cara lama ku..namun keduanya punya persamaan..yang melaluinya adalah aku.

tenang malam ni..setenang hari lepas..malam malam seblumnya aku bukan di sini..tapi d tempat lagi istimewa..rindu malam sebelum masih blim terubat.terbayang lagi dalam ingatan...hati ku tersenyum..

sejuk..
teh o ni dah tinggal separuh..
tetiba jer rasa seram lak duk kat lua ni.
sowang2...dah la tadi acab ngusik..
padahal samer penakut..
lipas kat dapor yang tak bersalah jadi mangsa.
tu la saper soh kua time tak betul..
tak pasal jer mati malam ni..
aku tak tau naper aku alah sangat dengan lipas.
teringat masa part 2 dulu..kat peRINDU..
aku acab n zul ckup anti lipas.
yer la..geli...busuk..
huhuhu..tak tahan..
sampai skrang jadi fobia..

hurm..
pas ni mesti budak pink n putih tu usik kaw2..
jangan di ambil lipas dah la..
mau menjerit nanti..
huhuuh
jangan tau..malu nanti..

hhuhuhuh..
bila dengar berdarah hidung ni wat aku teringat diri aku,
selalu gak kner..
harap dah ok ..
n tidur tu lena..
moga esok adalah hati yang ceria untuk kita.

bahan untuk asgment dah cari..tapi tak buat lagi..
bukan malas..tapi mood tu kat der lagi..plan2..
kner draf dulu..due date seblum start exam..aku ada 2 minggu untuk setlekan.
insyAllah cukup..

20hb ni kner present virologi..
kner pilih virus untuk jadi model..
untung gak la virus yang akan aku pilih tu..
glamer la virus tu nanti..
acab tak bising lagi..sari dua lagi kner cari bahan untuk reka virus ni..
kalau ikut hati ni nak jer aku presentkan virus komputer jer macam
kangen.exe ker mawar.exe ker..
kan senang..
tak payah nak reka reka..
pg kat cc.. cari PC yang banyak virus,,
cucuk pendrive..
siap..
kan senang..
mau mengamuk orang tua tu..ops..tak tua lagi.
tak pasal jer kner" plengkong"
ops..kua lograt kemaman la plak..
maner dia ek..
tido kot..
pluk bobo.... sweet dream sleep tite..
moga kita bertemu nanti..

hurm..
beteri laptop tinggal separuh..dekat sejam turn on..
malam pun dah semakin sejuk,,
ni kalau ada orang pluk ni mesti best..
untung nyer saper dah kawin..
ni yang rasa nak kawin gak ni..
kumpul duit dulu..
ada rumah..keta..n duit ckit..
baru leh masuk..
12000 tu pling kurang..
duit leh cari...
tul tak..
cinta tu tak ternilai..
mesti ada yang tersenyum skrang kan..
trima kasih sebab tersenyum..
pnuh makna senyuman tu..
teringat pesan abah n mama ..
plih istri kner btul2..
bia hati tu terima..
bia jiwa tu terbuka..
aku tersenyum..
rasanya dah ketemu.
rahsia hati ini.

teh dalam cawan ni dah beransur sejuk..
malam ni agak cerah..langit ni umpama tiada awan..
jelas nampak bintang yang selalu aku lihat..
bintang mama n abah..
aku pgil bintang tu sebegitu..
teringat kat mama n abah..

apa khbar mama n abah kat sana.
harap mama n abah sihat..
anak mu ini sihat sahaja.
rindu sangat kat mama n abah..
hati ku berkata dalam diam..
air mata dah bergenang..
aku ckup mrindui mereka..
al fatihah .. moga mama n abah aman di sana..
ikhlas dari anak mu.
yang menyayangi mu.

7 comments:

AnNesara said...

Hheheheehe..takut lipas..penakut..dgn lipas pun takut..ntah ape2 la..waaa..impian kawen tu leh expalain dgn lebih trg x?..hehehe..asyik minum teh je..Sabar ek b..jgn sedih2..t mama and abah cedih tgk b sedih..

AzRezra Jeri said...

tak takut la bby..b geli jer..impian kawin..wa..panjang tu nak explain..nt la..minum teh kat beranda ni tak leh lawan minum teh kat ladang teh..lagi nyaman kat ladang teh..huhuhu..b tak sedih..cumer teringat jer..rindu mereka.

AnNesara said...

OOOO..geli ke..mana ada geli..ok je la lipas tu..lipas ada pentingnye tau dlm kitaran hidup bumi tau..mmg besh pun minum teh kat ladang teh..kat CH..mmg besh..

AzRezra Jeri said...

bila nak g CH ni bby..lmer da tunggu ni..

AnNesara said...

sAPE KATA nk g sekali..xleh.xleh..

AzRezra Jeri said...
This comment has been removed by the author.
AzRezra Jeri said...

memang la tak nak pg sekali..nak pg banyak kali..kan??=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...