Saturday, October 11, 2008

Caring ke Sharing

Semalam hari ku bermula riang..walaupun hari itu bermula pada lwat pagi (dah nak masuk tengahari) namun aku tetap riang.mungkin apa yang berlaku malam semalam masih jelas dalam fikiran ini..orang kata kalau mulakan hari dengan senyuman ..insyaALLah hari itu kan penuh dengan senyuman..yer atau tak tak tau la.
namun hari ini tetap antara hari yang meletihkan aku.
bukan sebab tak cukup tido..tapi banyak kuliah yang kner pg..dengan klas ganti nyer..rasa macam bosan sangat hidup ini di aturkan oleh orang lain.
nak buat macam mana..dah nama pun blaja.kner la kuatkan jiwa ni..

petang tadi hjan.agak lebat la.ada clas statistik..subjek yang buat aku lemas..dengan tutorial yang berlambak.ni hari ni blaja tajuk last.ok la..masuk jugak pn raja'ah tu ajar..
walaupun clas tadi black out kejap.

sharing is caring...

ayat yang kua bari mulut dr nor hana..lecturer virologi..yang baru stat nak bercinta..makin plik aku tengok Dr sorang ni..banyak la perubahan dia sem ni sejak dah ada someone ni..dah tak emo2 cam dulu.
ayat pun dah bunga bunga skrang..
btul ker sharing tu caring..??
lain padang lain belalang..lain orang lain pemahamanya.
ada yang rasa tak selesa bila ada seseorang terlalu caring..
ada yang tak selesa bila ada seseorang terlalu sharing..

so btul ker sharing is caring??
tak dr jawapan..
sebab hati tak dapat bersuara..
kadang kadang mulut bersuara bukan seperti hati..
lain di rasa..lain di kata..

so...
mulut tak perlu bersuara...
biar hati yang berkata..

3 comments:

AnNesara said...

Sharing is Caring?...
Anne bersetuju..betul pe dr tu ckp..
hehehe..setuju sesgt..

AzRezra Jeri said...

stuju...erm...yela btul la tu...kner slalu sharing la camtu baru caring..kan??

AnNesara said...

YAP..tepat sekali..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...