Tuesday, November 10, 2009

Notis SounD yang Bengang

Baru jer sampai dari kampung dengan mood yang agak ceria..
badan penat r..
pagi aku di kejut kan dengan notis a.k.a surat layang
yang di letak kat tepi PC yang aku selalu guna dalam lab ni..
kata staf lain..dari hari jumaat lagi r ada notis biadap ni..
sungguh sengal orang yang menulis notis ni pada pandangan aku..
macam dah tak ada mulut nak cakap..
bajet profesional la konon..
serius macam bebudak jer..

notis ni bunyi cam ni la..lebih kurang.

to all:

"jangan simpan apa pa fail peribadi dalam komputer ini..komputer ini untuk kegunaan lab sahaja..sila pindahkan Pic,lagu,dan movie yang anda download ke dalam external drive anda"

ni aku tlah gunakan ayat yang paling lembut r..
ayat sebenar aku tak ingat..kertas pun dah aku konyok..
sakit ati gak la..
untuk pgtahuan korang..lab aku ni macam singapore n malaysia..
nampak ok jer hub..tapi masing2 tau la..
hurm..
ok aku ngaku aku ada la tumpang save pic mase g APR kat PC ni..
aku punyer external corupt..jadi tumpang la kejap..tu pun sebab aku tengok ada fail2 personal orang lain yang turut di simpan.
termasuk la orang yang sound ni jugak..
aku rasa banyak lagi fail dia dalam PC ni dari aku..
aku punyer 176 MB jer..
orang yang soung aku fail dia 475mb..
sekarang saper lagi banyak?
dah kecoh2..

tak paham r aku..
naper nak emo2 plak.. macam r PC ni bli dengan duit dia..
plik aku,,nak kata dia bayar bill letrik..bil tenet... sumer mardi bayar..
aku tak tau naper sungguh bizi body akak yang sound aku sorang ni..
bengang jugak la..
maka aku pun naik kan notis aku jugak..
menyindir ( back kick)

" PC ini hak Persendirian ( hak akak tu ), jangan simpan apa apa di dalam PC ini "

siap ada note tambahan lagi ..

"bukan la.. ni PC mardi punye..
so open la sesape leh guna..kalau nak PC sendiri ..
beli la satu..jagan la emo2"

harap akak tu baca r notis aku..
thanks to akak akak BT2 yang sapot aku..
dorang dah bengkek lamer dah dengan minah yang sound2 ni..

hurm..aku tak kesah kalau dia nak sound..
tapi seblum sound tu..
cheak line dulu..
macam ketam..nak ngajar anak dia jalan lurus..
tapi dia jalan...
senget...

ketam ni bukan ketam sebarangan..

6 comments:

Aku said...

kuang kuang kuang....ramai gak staf mardi yang perasan barang MARDI tu barang dia punya. Ada yang kedekut nak bagi chemical kat orang, pastu simpannnn sorang2 sampai expired selama 10 tahun.
Tu la, dulu org offer V18,tak nak....
Lab V18 tu la lab yang paling aman damai xde sapa nak kisah apa nak buat kat dalam tu pun..

Mr AzRai MaRCeeL said...

yer la..nanti azrie takluk V18..hahahhahah..ni wat kejer kat V14

Aku said...

kamu tu staf BT2, gie dok melepak kat lab BT3, saper suruh.hangin ler diorang. Bleh tahu tak saper yg bg notis tu?supaya ct leh berhati2 ngan dia nnt.xnak la ada kes ngan org kat sini.Banyak jer lab BT2 yang leh kamu dok melepak. V18,V15,V24..aper lg ntah kat atas tuh..

Mr AzRai MaRCeeL said...

k la..nanti sayer lepak lab akak..jangan marah plak..huhuh

eida said...

ciannyo ko mung...
bek aku,.. xdop masa pum nak melepak kat tenet masa kijo..
ketam tu.. kalo masuk dalam steambot... masyuk tu..... ehe..

Mr AzRai MaRCeeL said...

steambot?huhu best tu..alamer tak makan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...