Thursday, November 12, 2009

2012 - pertembungan agama dunia?

cerita yang di tunggu tahun ni..
2012- citer sal kemusnahan dunia..
pertanda awal kiamat?
maybe..
agak di pengaruhi oleh kepercayaan kaum mahyem.
ikut kalender dorang la..
kita umat islam ni jangan nak pcaya plak..
beriman pada hari kiamat..
hurm..

pengolahan yang agak baik oleh pengarah citer ni..
ada elimen citer nabi noh skit r..
bila sebuah bahtera di bina dia atas gunung..
dan teket kapal tu di jual pada pemimpin dunia..


di mana rakyat jelata semua
tak tau pun bencana ni..


penemuan lab rahsia kat dalam tasik yang mengungkai rahsia ke pengetahuan umum..

bila dunia dah tau ..baru la nak panic..
nak cari tempat berlindung..
nak nyorok kat mana..
hahahah..
time ni baru ingat tuhan..
teringat ustaz aku penaha citer.
"masa hari kiamat ni..manusia kan berlari tak tentu hala..anak yang menyusu akan terpisah dengan ibu..ibu bapa dah tak peduli kat anak anak..meamng masing bawak hal sendri..berlari ketakutan tak tentu arah,ada yang tertelanjang bulat..macam macam r"
memang dapat tengok la aper yang di gambarkan dalam Quran tu..
cumer tak berapa detail la..
overall..
citer ini mengisahkan sejarah islam kita
tapi di alih pada versi omputeh ( biasa la tu)
hurm..
komen dari orang yang dah tengok..
5 bintang untuyk citer ni..
so..
jom tgok muvie...




5 comments:

Kyoru said...

ok ka? ada review ckp story dia x brape bagus.

Mr AzRai MaRCeeL said...

jom r tebgok..weekend ni..

eida said...

memang weekend ni aku nak gi tgk nga fazli..
2 ar.. macam bes cito ni..

syira.sani said...

tgk xajak pown

Mr AzRai MaRCeeL said...

orang tu bz exam..pastu nak balik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...