Wednesday, December 23, 2009

kisah sengal di hari selasa ( ponteng keje)

dah lamer tak up date blog..
agak bizi dengan tanggungjawab harian..
adik aku datang K.L..
so agak bizi melayan kerenak dorang..
seronok ..lamer tak melayan dorang..
bulan ni shot lagi duit..
blum masuk bulan 1 dah separuh gaji ku pergi..
cam lagu anang la plak..
separuh jiwaku pergi..
lagu frust tu dengan kris dayanti..

semalam bawak adik2 aku g genting..
setelah plan lamer..
akhirnya tercapai jugak..
kul 6.oo pagi bangun..
kejot dorang..
plan nyer nak g dengan bas kat LRT putra..
ada kaunter tiket kat situ..
seperti yang di rancang RM37 untuk 1 day trip..
bus + sky way + out door park + sky way balik + bus balik..

setelah sampai kat LRT tu..
bapak punyer ramai orang berator..
wa dah ambik cuti ari selasa dah ni..
nak bagi kurang orang ..kalau week end mesti ramai tahap nenek punyer orang..
adoi..berator punyer berator..
samnpai turn aku..

akak kaunter : dik..sky way tak bleh jalan la..kner naik keta kebel lamer kat layang genting..
aku : apsal tak leh naik kak?
akak kaunter : angin kuat la dik..
akak kaunter : bas kul 11.00 jer ada..
aku : kul 11 jer..sekarang baru kul 8 kak...

dengan bengangnyer aku blah..dari kaunter..
aku pun wat kptusan nak naik dengan keta sampai kat kabel car..

naik la keta ..
sampai kat sana ( stsen kabel car)
giler ramai orang berator..
dari jauh nampak keta kebel ( old skool punyer) duk melayang2 datang..
dengan muatan sarat..

agrh..
aku naik la genting deng keta viva aku tu..
sib baik BKM 1232 tu larat naiik..
sampai kat atas..tengah parking.. ( parking free)
aku jalan n bawak adi2 dengan hari yang penuh gembira..

nak bli tket lak..
mesti murah ni..aku dah naik sendri kat atas ni..
tak naik bas..n sky way..

sejuk tahap mentibang laut tu..
pakai jaket n sweter..still sejuk..
hujan time tu..lagi la bertambah sejuk..
tengah berator nak bli teket tu..

akak kaunter teket : yer dik..berapa orang jer..
aku ; lima orang kak..
akak kaunter tiket : sekarang ni tengah hujan..banyak permainan tutup..kalau dah tak hujan baru bukak..
tapi kalau seharian hujan ,teket tak bleh refund tau.
aku : ( berfikir jab)....... ok la.. 5 orang ek..( mesti murah jer ..sebab aku datang sendri..)
akak kaunter tiket : semua sekali RM220..
aku : ( tertelan air liur) berapa kak ..
akak kaunter tiket : rm220..

sib baik dah prepare lebih..pbapak r mahal.. sorang RM44..
baik bli kat bawah tadi..
adoi..

ini menjawab persoalan naper orang laigi prefer g dengan bas n ambik pakej rm37/head..
walaupun bergasak dalam bas..sky way..

huhuhu..
tak kesah sangat..
asalkan adik2 aku hapy..tu dah cukup..

ni tak citer sal makanan lagi..hahahhahaha..
nanti aku upload pic..dalam kamera lagi..

3 comments:

MyeaZarra said...

Hehe...its me (lab V18)..tukar blog lagi..taktaulah naper guna nama myeazarra, itu yg tepikir time create tu..terus taip jer
entahlah..xde soul..
Tapi yang ni tak tukar lagi dah pasni
Memang mahal pun tiket kat sana dan memang murah pun bila naik bas..haha
Tak tanya orang dulu ker..

Mr AzRai MaRCeeL said...

tak tanyer pun..blasah g jer..huhuhu

syira.sani said...

tu la menipu lagi orang.. ntah bler nak insaf xtau,... salah ke tanye.. slah ker???jgn smpai pkataan fed up tkeluar k...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...