Thursday, January 28, 2010

false miracle - ReUNION

dah lamer rasanya tak jerit kuat kuat..
kalau dulu suara ni memang kuat la..sampai kner tgur..
ko ni tak leh ckap slow ker..

padahal tu tone normal aku bercakap..orang dah ingat aku cakap kuat dah..

kadang2 aku cakap skit kuat orang kata aku marah dah..
hurm...tak pun sebenarnya..
dah biasa terjerit dalam studio cam nak kua anak tekak..

bukan nyanyi lagu anuar zain yang mendayu dayu..
main lagu Tear dont fall.. bullet for my valentine..
yang terkeluar anak tekak punyer..
ni lagu fav. the used- buried my self alive..

banyak kenangan bersama korang sumer..
false miracle.

korang boleh klik kat gambar tu untuk besarkan saiz gambar..ner tau kot kot kecik sangat tak nampak..


ni pic time jambu jambu dulu..
tengah belajar..saham tengah naik..
( naik ker????) hahahhaha..
pic time dinner part 6..
final sem..
impian nai main live masa dinner ni tercapai..
sewa instruman sendri tau..( drum set la) gitar n bass sumer sendri..

ni performance yang tak dapat nak luper la..
jadi penghibur sepanjang dinner tu..
abis lagu nyanyi..
nasib baik tak kner nyanyi lagu pop yeh yeh ..
kalau ikot permintaan dekan yang datang malam tu..
sah sah kner nyanyi..

time ni memang di tunggu tunggu la...
jamming sambil melaram..
pas abis tu rasa cam artis lak..
sumer orang nak ambik gambar..
tapi bukan dengan aku la..
( ayat cover line takot riak)
wahahhah....

ni pic my 1st battle of da band kat uitm..
no 5 dari 40 band malam tu..
kira ok la tu..bukan kemenangan yang penting..tapi kepuasan menyampaikan music yang di perjuangkan..itu lagi best dan puas..
masa ni guest band yang datang
BUNKFACE..dari andalas kelang( masa tu tak fames lagi..dorang main lagu bunk anthem..n silly liliy..)
lagi satu band RABIAS..dari melaka.
( tak femes lagi dari dulu sampai skrang)
yang kat atas tu sumer bang mate aku..
kiri: aku (vokal), ACAB (drumer)
adam ( bassis) amer (2nd Guitarist - jemputan )zul ( guitaris)
amer tu bari band lain..dia ada band lest than prefect.
di sebabkan kitaorang tak ada 2nd guitar..
dia join kitaorang untuk battle tu..
ni yang pakai sweter atas bahu tu dauz..
dulu dia main 2nd guitar dalam band ni jugak tapi sebab awek dia tak bagi main dah ( tudung hitam tu) so dia Quit band..alasan..
tak leh bagi komitmen..latihan mingguan slalu skip sbab dating..
hahahha...macam macam kan..tapi tu la adat band..
still bagi moral support walaupun tak dapat main sesamer..
sib baik amer ganti..
tu sempat lagi nyelit kat blakang tu..
siot tol ko daus..
rindu giler kat korang..
harap masa nanti kita akan dapat jamming lagi..
malam sabtu..
sumer free kan?
korang blaja..aku kejer..so malam sabtu jer free..
yang maner nak dating tu..jangan nak pilih sabtu malam..
tu la ayat yang kua dari mulut acab..
dia tegas skit bab latihan..
bukan senang nak tubuh band indie ni..
susah..persefahaman..sekepala..n yang penting berdisiplin..
so pada cik aswati yang tgok video battle of da band tu..
yang nak belajar main guitar ker aper ker..
main drum ker..
kner ada istiqamah..
tak semudah petikan guitar..
tak semudah ketukan drum..
aku harap false miracle akan terus bermusic.

3 comments:

syira.sani said...

if awek kamu xbg kamu g camne lak..hahahahaha. jawabnye padan muke

U-Nie_sYa said...

pic tu da ckup kelas xyah nak dibesarkan lg..hikhik..

ada bakat penghibur rupanya..=)
dpt tempat ke-5 dr 40 band tu dah dikira hebat..

tahniah..=)

bila nak wat album.??hehe

Mr AzRai MaRCeeL said...

album tak der la EP ada la.. single latest camilla..
bleh dengar kat youtube taip false miracle..sound kureng la sebab bukan dalam studio..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...