Monday, January 11, 2010

sayer budak baru belajar......

teringat pantun 4 kerat yang agak femes n menjadi mainan n ubah suaian orang ramai dulu kala hingg akini.

Buah CeMpedaK Di LuAR PaGAR
aMbik Galah Tolong Jolok kan.
Saya Budak Baru Belajar

KeNapa SuRUh Saya JOLOk?

hahahaha..

rosak pantun..
ni bleh kner saman ni..
adoi yai..

ni citer sal S.K.T bukan Sakit la tapi ( sasaran Kerja tahunan)
wah..!!
gah giler bunyi..
ada sasaran tu..
target..
bagus tak..? ni benda baru dalam idup aku..
isi borang s.K.T
kak tipah a.k.a
P.A big boss dah pangil aku..

kak tipah : "azrie..naper tak isi borang s.K.T lagi?"
aku : kner isi ker? S.k.T tu aper ( purak purak tak tau)
kak tipah : ( sambil cari borang) S.k.t tu borang sasaran kerja tahunan.akak letak kat sini borang tu.
dah tak der dah azrie punyer dengan akak punyer..
aku: owh..tak per la nanti dah jumpe akak bagi yer..
kak tipah: ok,azrie dah buat fail meja?

aku; ( dalam hati: kan berlambak fail kosong atas meja aku tu. tak cukup lagi ker?) blum lagi kak..
fail meja tu fail biasa ker..
kak tipah: tak fail meja tu azrie kner print kandungan fail tu dalam email..
aku : owh..ok.. nanti azrie print n buh dalam fail n letak atas meja..

kak tipah..ok..

buka email..
n klik kat fail meja..
ada tulis nama kak yus..kalau tak paham bleh kontek dia..

aku : kak yus..nak tanya nih..pasal fail meja..kner edit page depan jer kan?
kak yus: azrie kner isi page 46 , jawatan azrie ajk kebajikan..
aku: owh..( kagum..kak yus boleh ingat page borang tu)
aku: ok tu jer kan,nanti azrie edit n print..mekasih kak yus..
kak yus: dah ada fail blum? kalau tak ada mintak dengan kak ita.
aku: dah ada dah..k, mkasih kak yus..

huhu..
1st time..
biase la..tak penah isi benda benda ni smua..
huhuhu..

sayer budak baru belajar..
ambik galah tolong jolok kan..

terima kasih kerna tunjuk ajar.

6 comments:

MyeaZarra said...

uhhh...bosannya petang nie..mata ngantuks....dalam banyak2 buah, buah apa yang tak terbakar kalau rumah terbakar...zzzzzzz

syira.sani said...

ntah pape la kamu ni

Mr AzRai MaRCeeL said...

buah...buahhhh..buuuuaaaahhhati..

MyeaZarra said...

thanks utk entry kali nie...best, gambar cantik n bewarna-warni..like it so much
abg botak maintain cute.. ;)
[opppsss...adik botak la]

MyeaZarra said...

salah...buah cempedak, buah pisang, dan buah keranji...ahahaha gelak jahat tau ni)

Mr AzRai MaRCeeL said...

hahaha...buah cempedak r... botak ni bayar nazar..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...