Tuesday, January 12, 2010

hensem + kurus + cantik = faizal tahir + aizat + yuna

hari sabtu malam ahad
10 hb 01 tahun 10.
anugerah yang tak pernah mis aku tgok.
anugerah juara lagu kali ker 24.

tahniah buat pemenang.
yang tak berjaya tu jangan nangis ek..
hujan air mata tak guna..

hujan?
ahhahah...
band indie yang di katakan "murtad" dari indie ..
dah masuk mainstream musik..
teringat kata band2 indie yang pernah sebaris dengan aku,.

band amir " lest than perfect"
memang F**K giler band air hujan ni..
tak tau naper di ckup bebulu denagn band yang satu ni..

dah dah aper aku melalot ni..

aizat menang..!!!
jeritan pertama aku dengan sejurus sMS masuk..
kner blanjer ..

aku kalah bating AJL malam tu..
hurm..naper aizat leh menang ek?
suara dia memang best pun..
lagu 2 bijik masuk final..
so posiblelities nak menang tu tinggi la..

tapi aku pelik..naper masa dalam program reality TV dulu dia kalah..?

yang menang memang tak masuk AJL pun..
adakah sebab masa tu dia gemok..
dia boroi..?
dia genduk n boyot?
adakah saiz badan mempengaruhi undian?

yeah tepat sekali..

so kalau la iazat ni gendut lagi time AJL tu..
sure tak masuk final la..

itu ker seni namanya?
diskriminasi?
nasib baik dah kurus sekarang..
so bleh la menang..

hehehe..

yuna..
1st time tgok minah ni masa aku blaja dulu..
dia buat presembahan kat dataran cendikia.
masa tu minah ni tak femous lagi.
tak pakai tudung cam ni lagi..
dulu dia pakai tdung ok jer..
pakai jaket..
nyanyi lagu style akustik..

suara dia memang best..

cantik ker yuna ni?
nak beza dengahn rozita che wan memang jauh planet marikh dengan bumi la kan..
nak beza dengan ramlah ram sure tenggelam punye..
minah ni biasa jer..
tapi ok la..walaupun tak ada pakej rupa ..
suara dia tetap leh jual..

ala ala norah jones nyer suara main lagu jazz..
dari dulu sampai skrang minah ni memang sempoi..





ni lagu satu mamat degil..
tarik telingga kang..
degil nih...
abang super hero malaysia..
super tahir..
ops...silap..faizal tahir..

dah sakit sakit pun nak nyanyi lagi..
mungkin tak confident nak bagi orang lain bawak lagu dia..
kalau kalah kang ..
tak puas hati plak kalau orang lain bawak..
baik aku bawak sendri..

camtu la gamaknyer..
sakit sakit pun dapat gak no 3..
kalau tak sakit..lebih lagi kot...
no 5 ker no 6..
hahahha...
ok la tu abang hero kan..
bajet faizal tahir baca blog aku la..
kalau dia baca pun ok aper..


ni sumer finalist ALJ.
thanks to kak ida yang bagi pic ni masa dia wat repot untuk magazine dia..
ni lau tak silap masa persiapan akhir " rehesal " ( salah eja malu jek)

pas abis AJL malam tu..
aku rasa ada something yang missing..
aku tak tau kat maner..

tapi AJL kali ni cam suram skit..
aku rasa la..

kat mana ker kurang tu ( stil berfikir)

3 comments:

syira.sani said...

kamu xtgk waktu Aizat bwk lagu tu..ngan skrin blakang..sayu dan mendalam maksud lagu..dapat feel sgt2..
Faizal tahir, suara dia menceritakan kesakitan dia waktu tu.. suara len.. suara tahan sakit.. xlepas

syira.sani said...

kamu xtgk waktu Aizat bwk lagu tu..ngan skrin blakang..sayu dan mendalam maksud lagu..dapat feel sgt2..
Faizal tahir, suara dia menceritakan kesakitan dia waktu tu.. suara len.. suara tahan sakit.. xlepas

Mr AzRai MaRCeeL said...

yer la..aizat kamu menang...
suka la tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...