Thursday, January 7, 2010

ini hikmahnya

bangun pagi ni..
sume masalah hilang..
best kot tido semalam..

teringat jumpe geng APR forum kat de palma hotel ampang malam tadi.
ada konvensyen Majlis Belia Malaysia.
jumpe Mber2 lamer yang sekarang dah jadi perwakilan belia kat temapat masing2..
abang lan dari JB..
azlan dari sepang..
scout geng Hafiz,haziQ,Hasif,
otai KLKM adli pun ada..perwakilan dari terengganu.
adoi camner leh jumpe dorang nih....


tak pasal dorang tau aku wat part time kat situ..
wahahahahha..
macam2 reQuest..mentang mentang la tau aku kejer situ..
hurm..


sari dua ni banyak tul dugaan hidup aku ni..
aku yakin pasti akan ada kebaikan pas ni..
setiap yang hilang tuhan pasti ganti ..
betul tak?


mak angkat aku kat jalan kuching call semalam..
sajer nak soh g umah dia..
dah lamer tak jengok dia kat sana..
izzam anak dia yang rapat dengan aku tu sekarang kat Kota kinabalu..
dah jauh..
so aku la penganti kat sini..


mak : " bila nak datang lepak sini azrie"
aku : " tgok la weekend ni..azrie dah kejer sekarang kat bangi..berulang alik,bizi skit tu yang lama tak pegi tu"
mak : " o..patot r.. izzam ada bagitau mak..dia pun dah dapat tukar balik sini..tapi tak tau bila"
aku: " bagus la camtu.. izzam ada bagitau mak tak da kat umah..pegi mana?"
mak: " hehe..izzam bagitau ker..mak baru balik BERLIN..g jerman ayah kamu bawak jalan jalan"


giler la mak agkat aku ni..
berjalan sakan..

bia la dia..

aku kagum dengan ayah angkat aku..
80% life dia abiskan untuk kejer..separuh umur dia dia kejer kuat kumpul segalanya..

bila dah senja ni..dia honeymoon dengan wife dia..
sweet gile..

walaupun dah pencen..still g kelas agama kat UIA..
respect tul kat ayah angkat aku tu..

setiap yang patah akan tumbuh..
yang hilang kan berganti..

aku kehilangan abah n mama..
kasih sayang dorang..

namun di kurniakan orang di sekeliling yang ambil berat terhadap diri ni.
alhamdulillah..

mak ada offer duk umah dia kat pinggiran putra.
aku pun tak tau area maner tu..
katanya dekat dengan tempat kejer aku..

umah tu umah dia bli kat anak sulung dia.
tapi sekarang kat oversea..
tak nak balik kot.

dulu izzam tgok2 kan umah tu..
izzam pun dah jauh..
so aku jer la yang ada..

hurm..
aku bersyukur pada MU ya ALLAH..
moga di permudahkan rezki ku tahun ini.
amiin...

teringat aku pada sepotong ayat..
yang menjadikan aku apa yang aku sekarang.

" selepas setiap kesusahan itu ada kesenangan"

kner sabar..kuat ..redha menempuh ujian NYA.

4 comments:

azman said...

Kekalkan hubungan tu...sesungguhnya Allah amat menyangi makhluknya...

syira.sani said...

tdo kt mane best tu???

Mr AzRai MaRCeeL said...

to azman:mekasih banyak2..ALLah itu maha adil.

to syira: privacy

MyeaZarra said...

sooooooooooooooooooo sweet mak angkat kamu...honeymoon lagi...bestnyerrrrrrr....nak jugakkkkk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...