Tuesday, November 10, 2009

bola kelantan bola n9

kepada peminat bola piala malaysia..aku tau ramai yang dok tengok final hari tu..
dengan pelbagai persepsi dan angapan pada setiap pasukan yang di minati.
bagi aku adat main bola.
ada kalah ada menang..
yang penting bola tu menyatukan kita semua..
65000 penyokong kelantan
15000 penyokong n9

satu keajaiban pada sebiji bola yang menyatukan kita semua.
ni antara pic2 yang korang mungkin tak dapat tengok kalau korang juz lepak depan TV jer..




perbezaan ketara penyokong kedua negeri..

penyokong fanatik n9 n kereta dorang kat paking lot stadium





semangat kesukanan..tak kira la sokong apa..yang pentiong..bola..
hihihi..ni seblum main..
nanti dah tau saper kalah sape menang ni sure berperang..


barisan fanatik red warior..







aksi penonton yang agak agfesif pas gol pertama..



ni seblah kelantan


ni seblah n9
dua dua samer jer..

jerubu gas pemedih mate..adoi buto mato kawe..

mercun roket ala new year ..camner la leh terlepas masuk..



ni antara yang balik cepat..yer la dah kalah..balik jer la..


polis tutup paga..tak nak bagi penyokong kelantan kua..takot merusoh..( pandangan negatif jer)
orang nak balik kelantan jauh..tu yang nak balik cepat..






yeah..akhirnya..
dapat gak kua..

ni antara wajah wajah yang menarik untuk di snap..
fanatik 2,2 pasukan.










so...
bagi aku bola tu best..
lagi best kalau kita semua sapot satu sama lain..
jangan la duk asyik tudoh2..
bila dua dua fanatik..
macam2 leh jadi..
jalan mudah...kalau tak nak pening pale..
tengok jer la bola kat umah..
tapi korang akan terlepas peluang untuk tengok reality bola itu sendri..
hurm..
kelantan 1 - n9 3..
kalah lagi tahun ni..

7 comments:

Aku said...

hmmm...bola2 ni den tak minat. Sebiji bola gie dok berebut,pastu dah dapat,sepak pulak...pemainan aper ntah..
Kan senang klu belikan jer bola sebiji setiap sorang, stadium pun tak rosak..

Mr AzRai MaRCeeL said...

bila lagi nak repair stadium...huhuhu..
akak skong n9 ek..

eida said...

menyampah giler aku kat N9.
penat aku tengok...
kat tb..

syira.sani said...

hahaha.... dah kalah bet baru nak kate sama2 support,..pirahhh

Mr AzRai MaRCeeL said...

kelantan tetap menang di hati ku..

to syira sani
huhuhu kelantan menang....

Hilmi MS said...

ah.. propaganda ja ini blog.. sek2 demo buleh kito belako bawok ke palestin.. cepat sungguh naek hanging..

syira.sani said...

btol kate hilmi....
kelantan kalah... do pe lg blanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...