Saturday, March 27, 2010

abang Jual DadAH ? bagi SekiLO YEr...

terkejut tak bila baca notis ni..
cube korang bayang kan notis ni tetampal kat pintu bilik korang..
bilk air umah korang ker..
bilik anak anak korang ker..
memang angin satu badan kan?
maner nak tido malam ni..
tapi ni satu benda baru bagi aku..satu cara nak cegah kontaminasi ( bahasa indon ni)
kat lab korang..tujuan utama nak bunuh menatang kuman jahat lagi tak berhati perot yang cuber menkontemkan anak anak kuman cumel belaan korang..( hahahah)
time balaj dulu tak pakai pun gas gas beracun ni..pegi tepi dinding..tekan butang UV ON..satu bilik aku UV kan..bia mampos sumer makhluk halus durjana yang menyebabkan kontaminasi ni..

tak der motif btol...
ni nak share tugas baru aku kat lab..
sebagai seorang yang baru masuk kerja..korang kner la belaja buat itu ini..
same la macam aku..tugas baru aku selain penyelia TASKU ( sila rujuk entry TASKU)..
atau nama lainya taman asuhan kuman..aku juga di tugaskan menjaga dan menternak fungi fungi yang boleh di komer" sial" kan..

komer sial?
kalau bahasa perak tu maksud dia sama macam " hang sial" dalam bahasa kedah ..
apa ni main maki sial sial ni..
ner ada..ni aku ternak kuman yang boleh buat duit..

ape bendanya? korang tunggu..jab lagi aku cerita..



sebenarnya..ini la benda yang aku buat kat lab..
ko bia betol...
di dadah? dadah ker dadih?
salah eja kot...

"hang jangan dok wat leceh kat sini..aku tibai hang kang ..makan nasi ngan straw hang nanti.."

mingkin tu ayat yang aku akan dengar kalau betol aku proses menatang ni..btol ker?


ko bia btol..main main la dia ni..adoi..
siap tulis kat selotep lagi ni...
ni betol ker tak betol...
patot la..tak bagi oarng lain masuk lab..
gas beracun la..ape la..ini rupenyer kejer ko yer...
buat menda haram jadah ni..
perusak bangsa sungguh..
bangSAT tul..
laknat..lahanat...

tu la korang...
asal serbuk putih paking paking dalam plastik jer teros saspek dadah..
terus kata ku macam macam..
bukan nak tanya betol2..

bang, yang abang bugkus ini apa? dadah kEr?

kalau tanya camtu ok la jugak..
boleh aku jawab..

Yer dik..kalau abang bungkus dadah macam ni ..sure abang pakai gelang besi dik oi...


ini inokulum tempeh dik oi..
inokulum tu ragi.. nak buat tempeh...
sekarang ni abang yang buat ragi ni... kak za cuti bersalin..
abang la yang take over kjer wat ragi ni..

dadah kepala otak aper bungkus macam ni..
adoi...
tu al orang kita..
blum apa apa dah buat spekulasi sendiri..
dah buat cerita sendri..
asal serbuk putih jer dadah..
asal dadah jer nampak serbuk putih..

sempit tol pemikiran..
adoyai...

5 comments:

Yuni Aisyah said...

haha..rupe2nye bkn dadah..nie nak wat ragi rupenye..suspen2..=P

Mr AzRai MaRCeeL said...

hahahah....
ragi la dik oi... macam dadah ek..ni kalo kner tangkap mati,,hahahha

penpal said...

Ermm tu untuk tempeh je ke??yang untuk tapai xde ker???

~Erna~ said...

Ehehe,azri.Akak baru beli gak,baru x baru sgtlah.Utk makcik :)

azaliahjsalleh said...

tepung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...