Thursday, March 18, 2010

PeNGENCING TERHeBAT

penat kejer lab..ada masa kner la kua..
so semalam tugasan tak rasmi seorang staf bawahan mardi..
cewah...
low profile btol..
kner la jaga booth untuk pameran 40 tahun mardi.
( aku sebot pameran seribu tahun mardi ..hahahha)
pameran tu ada kat MAEPS..

duty time aku kul 1 sampai kul 6..
dah sampai tu baru la aku tau yang PAK laH datang petang tu..
so bila pak lah datang semalam melawat booth petang tu maka ramai la yang datang.
masa time kul 1 tu tak der sorang pun yang datang..
yang ada .. zaidi,kak shinah..yang lain tu datang dah agak lewat..

aper pun aku agak rasa tak berapa nak best sangat la.
bila orang tanya tak dapat nak jawab dengan baik..
yela..bukan nak cakap la..
sepatotnya tuan punya reseach @ barang pameran tu datang atau anta wakil untuk sesi penerangan.
ni bila orang tanya benda yang kau tak buat..macam mana kau nak jelaskan..
so ada kelemahan kat situ..
pada pandangan mudah..

"ko terang jer la aper yang ko rasa betol.. dorang bukan tau pun benda benda ni"
dalam bahasa yang budiman nya..

" ko kencing jer la dia..dia bukan tau pon"

kencing???
maksudnya info yang di beri tak tepat?
kalau la aku yang jadi pelawat..
memang terasa hati dengar statement kat atas tu...
rasa kner kencing @ tipu bila dengar penerangan sesuatu benda yang menarik minat kita..
shitless!!!!!!

kalau nak tipu@ kencing macam tu baik tak payah buat pameran..

aku bukan mengomen atau membentak tak tentu pasal..

tapi aku ada kat situasi itu..

kalau bahagian RED FERMENTED RICE,VCO,MVCO,INOKULUM tu aku bleh la xplain..
ada jugak la terlibat secara langsung dan tak langsung dalam project2 tu..
kalau salmonella kit,e coli kit n tag polymerase kit tu..masih boleh explain sebab penah guna kit kit tu dan ada la skit pendedahan pasal benda benda tu..

tapi ni kalau tissue culture..
nak ambik tissue ape..
bahagian mana..
bila bleh tanam..
apa beza..
memang melecet nak jawab...
yang bertugas bersama aku pun..tak banyak yang tahu..
so jadi bila pelawat tanya..???
tak kan nak jawab tak tau?
tebal muka..
baik tak payah pakai tag PETUGAS mardi..

pada aku..sepatotnya benda macam ni tak terjadi..
kalau semua ambik part dalam pameran ni..
yang tak tau akan tanya yang tahu..
so infomasi tu kan jelas dan tepat..

bukan infomasi yang tak masuk akal..
dan langsung tak tepat..
pendek kata..
semuanye kencing belaka..

9 comments:

apple said...

xnk ketengahkn ke isu ni?

Mr AzRai MaRCeeL said...

tak nak la cik apple..
bia la... tak elok nampak salah orang lain..salah sendri sapa nak nampak..huhuhu

zh-ena said...

apa yg penting kerjasama

miza_eija said...
This comment has been removed by the author.
apple_pie said...

adat la..kite mmg susah nk nmpk slh sdiri..sbb tu kite perlukn org lain utk tegur kite..
spya snang kite btulkn ape y salah...stuju tak..murid2..?
stuju cikgu...!!
see..ank2 murid sy pun stju.heh3..

apple_pie said...

alamak...silap gune id la...da kantoi..uhuk2...

FdausAmad said...

bro,

cool..

Hilmi MS said...

aih.. penggunan shitless dah meluas nih...

erm.. biase la bang.. kite jd ahli perangkap pon slalu mcm tu.. ade keje soh org mude "ko budak agi ko patot blaja.." pastu de mslh "ni ape buat keje mcm taik ni?".. abg pon penah kene kn...

being young is about to be test, to be used, to be die..

dude, u find out weakness spot of ur business.. one day u gonna be a boss. u'll never let the same thing happen again.. u learn sumthin today, didnt ya??

Mr AzRai MaRCeeL said...

hilmi..
btol betol..
tu la pak lah pun kner kencing..memang pengencing terhebat tol..
tapi buka aku yang kencing la..aku bagi info yang btol..
siap cakap " salam pengakap" lagi..
senyum jer dia..

hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...