Wednesday, October 28, 2009

6TH Asia pasific youth forum


alhamdulillah..
akhirnya hari yang di nanti untuk APR youth forum berakhir jugak..
22- 27 okt 2009banyak dapat pengalaman yang berharga,,
berkongsi pglaman..
cerita..

buat aku makin terasa terbuka
dengan pelbagai issue yang selama ni mungkin aku tak berapa tahu.
melihat teletah dan budaya asing
walaupun ni bukan first internasional event yang aku sertai..
tapi ni yang paling best kot..
beza dengan jaboree..camporee..n camping2 yang lain.
.ini paling santai..
dan mbuatkan aku rasa pentingnya diri ini pada dunia..

secara keseluruhan..
tajuk yang di bincangkan banyak berkaitan tentang youth...
tentang peranan..
apa yang di sumbangkan pada dunia..
dengan tema scout capital for peace..
dan creat a better world..
rasa macam penting pulak bila membincangkan masalah dunia..
apa yang perlu aku n rakan2 lakukan
dan bincangkan untuk mencari konklusimenyelesaikan masalah dunia..
mungkin cara yang di bincangkan di sini adalah satu dari jawapan untuk permasalahan ini..
konklusi yang dapat dari forum ini akan di bincangkan di world youth forum..
yang akan ada kat brazil tahun 2011..
ada sedikit pic untuk di konsi bersama tak banyak sebab tak bawak kamera..
so tumpang2 jer la..




ntah camner leh sesat pic ni..tak tau r kamera saper..
ni pic dengan penari zapin kat selangor culture cove..
to syira: jagan marah tau.


ni dengan scout dari republic of polynesia..
( ala ala Hawai r negara dorang)
kat tepi yang macam uniform komunis tu filzah..edari brunei..
( aku Laison Offisor untuk brunei)



ni mase internasional night..( culture night)
pic dengan thailand,brunei,korea,taiwan,jepun,
time ni aku jadi tok dalang wayang kulit untuk performance malaysia.

ni satu game dari thailang..( main Pok pok pok)
ada tarian yang kener folow..kalau tak dapat folow leader..
nanti kener pok..
time ni sumer nak main...nak kner pok dengan awek thailand..hahahha
( aku tengok jer kat blakang) tak pasal2 kner pok dengan budak UIa nanti.

ni antara G22..malaysian deligate yang sempat bagi pose pas abis persembahan.

lebih kurang cam pic kat atas gak..
thailand punyer pesembahan memang gempak r..
salute...

ni masa education tour..pegi putrajaya ( tak der tempat lain KEr? )
so maser ni semua deligate jadi pemandu pelancong..

ni maser dinner kat culture cove...
walaupun berbeza uniform..tapi sumer samer jer..
scout..

ni antara deligate dari asia pasifik..
sumer negara ada..
dengan pelbagai budaya dan pakaian yang unik..
deligate malaysia..
sumer22 orang..terima penghargaan..n sijil.. ( kalau korang terer try cari maner satu aku)

ni fav pic aku..big love...syd castello,lau,manabu haratsuka
tengah buat big love dari ratusan love kecik
yang tertulis isi hati dan suara hati youth asia pasific..
love ni akan di bawa ke brazil 2011 nanti untuk world youth forum.

sesi forum n perbincangan..masa ni memang time praktis speaking..hahhaa..alhamdulillah..
aku dapat inprove speking skil aku..blasah jer..janji dorang paham..wahahah..

rio dari indonesia , syd castello - philipine , jack- thailand..
ni antara otai APR...thanks 4 this pose...
love yang tertulis suara hati dan mesej dari youth asia pasific,,( try zoom kalau kalau nampak)hihihi...kalau tak nampak dia anak... tut...hahahha..sensored..





last pic.. ni dari brunei..

aku jadi LO brunei merangkap pemandu pelancong dan pemudah urusan dorang.. filzah brunei rover ..n syawal..( presiden ABC club Brunei) hahahhaha..

maaf kalau ada yang terasa atau terguris dengan post ni..pic tak banyak..kalau tak der gambar korang tu..jangan la marah ..

nak tgok banyak pic lagi..sila ke facebook..

9 comments:

Mr AzRai MaRCeeL said...

mmg la best....byk gurl....
btol x??
smbil menyelam bkn stakat minum trus abeskan..hahahaha

syira.sani said...

alamak terkantoi lg....sorry... salah log in blog la..errr...errr........

syira.sani said...

bestnye gambar...
ala gambar g22 tu azrie 2 dr kanan... pandainye...huhu

ala gambar la byk2 ngan gurl ker ngan nyah gambar la.... (padahal ngah geram...huhu ;p)

Aku said...

Rumah baru ku... =)

Mr AzRai MaRCeeL said...

heaven....huhuhu

eida said...

waaa... bes nyer mung..!!.. bes baca blog mung..

Hilmi MS said...

sambil menyelam minum air??? mu nk mampoh ko??? lemas la weyh!!!

Ni susoh jadi pengakap darat ni... pandai je demo buat kenyatae yg mmbw padah kpd ank bangso...

Jd la pngkap laut mace kawe ni.. hehehe...

fat3yn said...

wa..still stick with scouts lg ek...haha

Mr AzRai MaRCeeL said...

pengakap laut tok leh..mabuk laut..tak bermoral..
hehehe..
sambil menyelam minum air tu kiro minum air dalam gelas la..bukan minum dalam air..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...