Wednesday, October 7, 2009

mamai ker ngantuk?

wargh.... ngantuknyer ptg2 ni..
dengan air cond yang sejuk ni..mata ni kuyu..seharian main dengan PCR..
leceh giler .. benda yang aku selalu escape lab kalau turn aku wat (mase blaja dulu r)
teringat muka Dr faiz Fong.. ngaja PCR dengan struglenye xplain..
tapi haram tak paham..nganga jer sumer sekelas,,
masuk DNA seQuencing..hahahhaha..tapi yang bestnyer..benda yang aku tak suka ni la yang aku kener ngadap seharian..

ha..ambik ko..tu la..dulu ponteng lab..
partner dengan ACAB..memang r heaven..dia jer buat sume..time report sumer copy senior punyer..( ko skrang wat camtu ker.. izwan,ayeh ,kamal.. korang tgok2 budak acab tu)
seriusly..agak kekok..tapi semalam dah stdy r skit sal PCR..so nampak terer r skit,,( 1st impression ma..penting tu)..

dulu time duk dengan DR faiz mbebel pasal cloning..dna tranfering..koloni putih biru..ape kejadah lagi ntah..
ha sekarang memang depan mata jer sumer tu..
memg kner absorb r ilmu2 ni..
dulu masa teori main bedal jer..
ni praktikal.. overall ok la..aku ready tuk hadapi hari ni..

semalam lagi sengal..penat r konon..balik umah sampai pas magrib..
pas siap sumer nak tunggu isyak terlelap..
tetiba bunyi bising macam alarm phone..tgok2 ada orang call.
safia shaira sani
aku tanya kul brapa dah time tu..
dia ckap kul 10..
tekejut mengkarung aku..
memang lewat g kejer dah kul 10 pagi..

glabah giler..siap ambik towel lagi..
dia tepon lagi.

kul 10 malam la...
ha..!! malam..
malu seh.......

rupanyer baru kul 10 mlm..
kui kui kui..
moral value in this story..
jangan wat kejer penat..nanti tido pas magrib..mamai jadi org giler..

aku tersenyum sengsorang pastu..
adoi ai..

4 comments:

Kyoru said...

Jadual tido yang terbarai. Join the club.

alizarin said...

PCR...huh satu-satunya mende yang tak sanggup nak ngadap lagi..cukuplah setakat kursus PCR.Jusr for basic knowledge.

Mr AzRai MaRCeeL said...

alizarin >lagi prefer wat CPR tau dari PCR... hahaha..ni pagi ni lagi r kner nagadp...

kyo > yeaah..join da club.. ni bukan dah terbarai..memg dah terbarai abai dah ni..jadi musang n klawa dah..

syira.sani said...

ciannye.... lag cian org yg kol tu kan??? msti siap kne marah lg kan...org mamai kn xsdar.. msti kne maki.. ye x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...