Wednesday, February 10, 2010

privacy gua di rampas.!!!!

dapat panggilan temuduga..
agak happy bila jawatan yang di nantikan di panggil temuduga..
bukan jawatan SULTAN kelantan yang aku maksudkan..
tapi pen.pegawai sains.
pelbagai jabatan..
S.P.A punyer interview..
dengan girangnya aku balik..
malam hari isnin..

seblum balik kg untuk interbiu
aku nak citer citer di pagi hari isnin..

pagi isnin tu aku dah siapkan hampir semua yang di tugaskan pada ku..
buat labeling untuk botol nak bawak pegi US..
ni ker kerja aku?
reseacher yang kner disign produk..

thanks for kyo..
banyak sapot aku disign..
aku ker design..ker kyo..
ahhahahaha..
samer2 kot..

pas aku dah siapkan
aku g la jumpe bos yang bagi tugasan ni..
P.A dia cakap..
DoC cuti la..
WtF!!!!!!!
janji nak tgok design hari ni..dia plak cuti..
adoi..
aku pun gtau P.A dia..
aku akan cuti esok untuk interview..
n aku akan jumpe dia hari rabu.
copy design tu aku tinggalkan kat P.A dia.
ner tau esok dia datang kejer bleh tgok2..

(tamat flash back.. )

bas yang aku naik malam isnin tu terus meluncur laju..
destinasi kota bharu..
esok selasa pagi..wa ada interview..
sampai kul 5.50 pagi..
awal lagi..
bantai tido jab..ngantok..
kul 7.00 pagi..
alam aku berbunyi..
siap siap nak g interview..

kul 8.00 pagi..
aku terpacak kat tempat interview ..
dengan penuh semangat..
sign attendent..
wah..
nama aku yang ker 8..

tetiba.hanset aku berbunyi..
7732..
ni no...argh......&*%$#^&^
ape plak ni..cuti cuti pun kner cari gak ker..
P.A dia cakap..DOC marah2 nak cakap dengan aku..

ayat pertama aku dengar..

HAHH AZRIe!!! naper kamu cuti..asyik cuti jer..kamu pegi mana!!

kamu tau tak saya nak design saya hari ni..!!
kamu cuti buat apa!!
saya bayar kamu gaji untuk keje..bukan cuti!!

perh..
macam mesingun tu kner tembak..
tak di beri peluang menjelaskan.

saya tak kira!!
saya nak design tu esok pagi atas meja saya!!

tup!! dia letak.

muka wa dah mula ketat..
mood nak interview hilang..
macam syial la dia ni..

pagi esok dia nak? mana sempat dow..
interview mau abis tengah hari..
malam baru bertolak..
pagi esok sampai..
ner sempat nak buat..

adoi yai..

keputusan drastik..
aku trus g bli teket bas kul 9.30 pg tu jugak..
ke shah alam.
sampai kul 8 malam kat shah alam..

aku tinggalkan interview aku sebab mak cik boss yang tak der timbang rasa ni.
dalam hati aku membrontak..
"harap nanti kner kat anak ko" siot jer..

malam tu..
kyo tolong aku design baik punya label untuk memuaskan hati boss aku yang sekor ni..
sib baik kyo ada..
thanks kyo..
seriusly..
aku memang mati akal dah..
kul 4.30 pagi baru siap..
aku kejer kul 8.00pg..
kyo klas kul 8.30pg..

aku lewat pagi ni..
memang huru hara la..
kul 7.30pg baru bangun..

aku harap huru hara ni berakhir hari ni..
bila aku pk balik..
4jam jer aku kat kelantan..
sampai kul 5pagi..
kul 9 naik bus g shah alam..
dengan pakai baju interview..
sehelai sepinggang..

rasa macam hak dan privacy aku di ceroboh..
dan pekataan CUTI itu tak bermakna langsung.

8 comments:

sourplum said...

sian ko

MyeaZarra said...

CELAKA pompuan tu kan...biaq kena kat anak dia atau kat dia pasni...

syira.sani said...

kesabaran keadalah kesebahagian kedarian keimanan

.millalara. said...

ya ampun! sadis sungguh.. bertabah eh...

Mr AzRai MaRCeeL said...

tu la pasal.. sabar pun ada batas gak..

areniece said...

dik...stp yg jd tu ada hikmahnya...msti ada rezeki lain..dun weri n jgn mrh sgt...smua dah ttulis n drancang...mkcik mmg bslh..dia x ptt wt cmtuh tp azri kna redha jgk utk tnangkn hati...Allah kan ada....akak rs klau azri bgtau azri ada interview mkcik mgkn x sekejam tu...maafkn jela dia..dia mmg gitu...hrp stu hari nnti dia sedar...tp kita maafkn dia spy benda2 mcm ni x nyusahkn kita kt akhirat nnti...smile n peace....

Mr AzRai MaRCeeL said...

kak areniece..
thanks kak..
sajer lepas perasaan.
hihihi..
buang yang keruh..ambil yang jernih..

penpal said...

wah kt sini berani betul dia maki orang yea...dia kena sedar dan muhasabah diri sendiri dl. kena tgk diri sendiri tu betul sgt ke? bg saya dua2 ada salahnya..tuan blog xckp terus pasal interview main pas2 mana boss tu nk tau. myeazarra tu plak sapa yang berani sgt maki2 tu?? nak saya jumpe dengan dia nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...