Friday, February 3, 2012

Perenggan pertama tahun 12

Rangkap 1 adalah pembuka ,
tahun 12 telah masuk rangkap 2 tapi aku masih belum sempat menulis sepatah pun kata.
kesibukan tugas harian dan perniagaan makin membunuh masa luangku untuk menulis.
kadang kadang aku rasa seperti menodai blogku sendiri..mecabul hak asasi minatku...
hahhahahha.. ada ke camtu..

Rasa macam nak kentut tapi tak keluar..dah cuba kentut tapi tetap tak kua...
itu lah rasa nya kalau apa yang aku nak tulis tapi tak dapat nak tulis dalam blog...seksakan???
bunyinya agak klaka namun ianya begitu lah..

Tahun ini rasanya banyak perkara dan perubahan yang aku dah plan..
rasnay perlu anjakan pemikiran dan perlu perubahan momentum dalam hidup di zon selesa.
rasa ingin mersai intisaripati hidup yang pahit,manis,payau dan kelat.
mungkin sudah bosan dengan jadual kosisten 8pagi hingga 5 petang itu.
rasa terkongkong dengan pUCHkad / ThuMB PRINT yang ibarat malaikat yang mencatat waktu.
kalau lewat di tulisnya dengan dakwat merah - habis lah kau ke neraka~~~
kalau biru di tulisnya dengan dakwat hitam- nasib baik kau hari ini.

hahahaha... sebenarnya ada bagusnya dikawal sebegitu ibarat punya bodyguard yang bizibody.
boleh membentuk disiplin jika dipraktikan dengan betul.tapi andai seringkali melanggar dan waktu yang terpamer adalah MERAH.MERAH,MERAH DAn MERAH. da ternyata merah itu bukan lambang SEKSi mahupun semangat.tapi ia lebih kepada lambang KEMALASAN,KETIDAK DISPILNAN.
DAN jika itu berlaku ..
maka itu tandanya segaja mencari masalah.
ibarat mengejutkan naga yang sedang tidur..pasti sekali naga besar  itu mehamburkan apinya ke arahku.
hahhahah..ni klau bos aku baca mati aku..

apa pun thun 12 ini tahun NAGA.
tahun yang banyak ong oleh kepercayaan kaum cina.
tahun yang dilimpahi rezki..
mudah mudahan..
dan aku berharap thun ini adalah tahun yang penuh bermakna untuk aku dan hidup aku.
perjuangan masih belum selesai.

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...